Протестът облепи пътя на депутата, за да потъпче майки, баби...

Около 200 души скандират пред НС, към сградата полетяха и яйца
Обновена: 18 юли 2013 10:21 | 18 юли 2013 09:22,
225
Протестът облепи пътя на депутата, за да потъпче майки, баби...
Призивът днес беше за блокада на входовете на НС. Снимка: Dnes.bg

Около 200 протестиращи се събраха на протест пред парламента. Този път хората се бяха разделили от три страни.

Най-многолюдно и шумно беше множеството пред централния вход. За пореден път се чуваха барабани и свирки. Протестиращите развяваха български знамена и плакати.

На металните заграждения пък висеше бял лист, на който пише "Анархия".

От страната към Националната художествена академия са се събрали около 50-60 души. Традиционно тук се подвизава мъж с мегафон, който подвиква шегички към влизащите депутати.

Хората обаче трудно различават народните представители от журналистите и редовите служители на НС и НСО.

В един момент към сградата на парламента полетяха яйца - практика, която протестиращите бяха позабравили.

Няколко десетки са се събрали и откъм храм паметника "Св. Александър Невски". Призивът днес беше за блокада на входовете на НС, за да не могат депутатите да стигнат до работните си места. Тази инициатива обаче изобщо не успя и народните представители достигаха свободно до сградата.

На земята край входа за парламента протестиращите сложиха бели листа, на които пише: "Вие току-що смазахте" и са изброени - българските лекари, пенсионери, българските майки и т.н.

Идеята е, когато депутатите влизат в НС, да стъпват върху тези листа, за да смажат символично изброените десетина различни групи в българското общество.

Отново има засилено полицейско присъствие. Органите на реда са обградили целия парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
5
 
! Отговори
Angelhell преди 10 години
До АнонименОбаче също така никой не иска и новата тройна коалиция!По-простичко... трябва смяна на модела!
95
3
 
6
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Явно на кутевци им харесва да си ортакуват с ДПС.Турците и без това имат много голяма младежка организация, що не влезете направо при тях? Имат пари, със сигурност ще ви плащат повече за спама... Е, ще ви се смеят хората, че сте турски мекерета, ама те и сега го правят, та няма да ви заболи много повече.
94
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 106Това правителство беше избрано ВЪПРЕКИ купуване на гласове и с фалшиви бюлетини!!! Никой не искаше и не иска ГЕРБ и ДСБ!!!
93
7
 
10
 
! Отговори
;) преди 10 години
Всеки ден ще е така,докато не изгоним *** от властта!А сега *** да започнат да пляскат минуси, нормалните Българи- плюсове!
92
1
 
9
 
! Отговори
до 37 преди 10 години
Чърчил: ,,София трябва да бъде бомбардирана, изтрита от лицето на земята и на нейно място да бъдат засадена нива с картофи!,, - Та като цитираш английския нерез какво казал за комунистите, кажи и другото.А той нас си ни мрази от 1915 г. когато се включихме в 1 св. война на страната на Германия.
91
2
 
2
 
! Отговори
do 95 преди 10 години
prav si az 9 meseca mu davam na tva pravitelstva. nadejdata mi e 4e shte se stresnat ot protestite i shte napravqt promeni v izbornite zakoni za da moje sledvashtite izbori da sa istinski na horata.
90
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това правителство беше избрано с купуване на гласове и с фалшиви бюлетини!!! Никой не го е искал!!!
89
9
 
10
 
! Отговори
Гай Баньо преди 10 години
С гей парад правителство не се сваля !
88
2
 
9
 
! Отговори
Popai9 преди 10 години
До СпанакOFF до Попай9Не ме интересува защо ни е освободила.Важен е фактът.А за да разбереш, че освобождението ни от турско робство е нещо положително те съветвам вместо да се правиш на псевдоерудит да се разходиш до Батак и да разгледаш музеите.Подобни мижитурки и кирякстефчовци като тебе винаги е имало за нещастие на България.
87
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който е написал тази смешна дописка бил ли е на площада?Или просто пак се опитвате да омаловажите протестите. Тук има повече от 1000 души, а вие малки дребни миши душички по-добре се скрийте.НЕЩАСТНИЦИ жалки! Ние не протестираме, за да върнем ГЕРБ, защото и те са ***. Искаме пълна промяна в избирателния закон! Мажоритални избори и ЛУСТРАЦИЯ! Да изметем всички *** и да променим системата! Край на олигархическото управление и мафиотозависимите! Искаме децата ни да живеят в нормална държа
86
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** СПАМЕРИ, А НА ВАС КОЙ ВИ ПЛАЩА? ЩЕ ПАДНЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И ОЩЕ КАК! А ВАШИТЕ НЕДОМИСЛЕНИ КОМЕНТАРИ НЯМА ДА ГО СПАСЯТ
85
11
 
17
 
! Отговори
европата преди 10 години
Айде стига сте обръщали внимание на тоя вече измислен протест - в началото беше о'к, сега е някаква анархия. 200 човека - Протест ?! Само наливате масло в огъня с тези писания.
84
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберасти и костовисти манипулират с общественото недоволство и с празния джоб на хората.
83
3
 
2
 
! Отговори
DD2 до HCDV преди 10 години
До HCDV!Човече?!?!?! Какво си написал- прочете ли си го-КОИ СА ВАНДАЛИТЕ, И СРЕЩУ КАКВО И КОГО СА?????? Страдаш от силно раздвоение на личността, честно...
82
5
 
5
 
! Отговори
Пушката преди 10 години
До вижда се, и сега сме предадени от Българи, Българи, който не искаме да ни управляват ...ОСТАВКА
81
1
 
9
 
! Отговори
$ до 86 преди 10 години
Всички тези думи които си написал,важат в пълна сила и за ГЕРБ !
80
5
 
8
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Натикаха 4-*** алкохолизирани *** в полицейския бус като овце!
79
5
 
10
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Кутевци яко спамят. Абе момчета и момичета, вчера на т.нар. контрапротест даже полицаи нямаше. 10-15 човека насядали и си обменят клюки. Вместо да цъкате по фурмите, идете за масовка барем, или София ви е твърде далеч?
78
6
 
5
 
! Отговори
СпанакOFF до Попай9 преди 10 години
До Popai9Смешник си тиии! Като се изказваш, поне не говори тъпни и глупости! "Велика" Русия ни е освободила за парички и е имала други намерения , но уви - ДОКАЗАНО !!! Промиването на мозъци 50 години явно при теб е свършило работа! Прочетете малко история бе хора стига писахте "на едро"! Пък и съвремието ни- не си ли го преживял-СЛЕПЕЦ ЛИ СИ К`ВО ЛИ?!
77
3
 
11
 
! Отговори
HCDV! преди 10 години
Срам!Хора, наричащи баташкото клане мит и гласуващи с ДПС декларация, обявяваща възродителния процес за етническо прочистване имат нахалството да да устройват вандалщини по случай годишнината от рождението на Апостола.