Държавата си върнала ДДС-то на бизнеса на 80%

Над 500 млн. лева от дължимите 770 млн. са възстановени
71
Държавата си върнала ДДС-то на бизнеса на 80%
Военният министър Ангел Найденов. Снимка: БТА, архив

Държавата вече е възстановила 80 процента от дължимото ДДС на бизнеса, съобщи министърът на отбраната Ангел Найденов в Перник, цитиран от БТА.

Над 500 млн. лева от дължимите общо 770 млн. лева са върнати на фирмите, уточни той.

След актуализацията на бюджета, която трябва да стане до края на тази седмица, ще бъдат разплатени и 160 млн. лева по договори за свършена работа.

Още по темата
Една голяма част от тези задължения са на Министерството на отбраната, като само Военно- медицинска академия има 55 млн. лв. просрочени плащания. 28 млн. лева от тях били вече с нотариални покани и с изпълнителни листове, уточни Найденов.

Той съобщи още, че на предстоящото в сряда заседание на Министерския съвет ще бъде приета Програма на правителството. Документът е обемен, от около 90 страници, като набелязаните в него мерки се отнасят за пълен управленски мандат.

На базата на тази програма за следващите шест месеца ще бъде изготвен план за конкретни действия, обясни министърът. Програмата ще бъде внесена в парламента за одобрение от народните представители в петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
JJ преди 10 години
Какво е общото на министъра на отбраната с ДДС?
59
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Нека бъдем по конкретни мисля че на никой не е тайна (освен зомбитата пред НДК)вече как и за какво 23години се източва ДДС а народа плаща ли плаща.Нали има журналисти нека направят едно проучване на кой фирми и кой са собствениците на фирмите който са върнати 500 милиона. Още малко да откраднат и вече могат да подадат оставка до следващия път пак същия сценарий,знаете ли хорица казва се *** народ бедна държава......
58
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 10 години
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На кой бизнес? Защо имам чувството, че тези пари са отишли при тесен приятелски кръг. Имена и булстат ще е много хубаво ако имаше. С Пеевски разплатихте ли се щото момчето си чака наградата?
56
2
 
8
 
! Отговори
Йосиф Висарионович преди 10 години
Правителството на Олигарски действително е експертно! Вътрешния винистър отговаря и за културата, министъра на отбраната говори за икономика, очакваме указанията на министъра на културата за сеитбата на есенниците и прогнозата на правосъдния министър за ръста на инфлацията. Оставете ги да работят. Дайте им шанс!
55
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На баба айдуко! С нанаситната манолова сте най голямите крадци в столетницата наборка.
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ба кой ги върна? На кръговете от фирми около сараите и позитано! Когато върнете моите тогава ще повярвам!
53
3
 
15
 
! Отговори
Дядо преди 10 години
ТОЗИ *** КОГА СТАНА СПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО, ТОВА СПИНОЗНИТЕ НЯМАТ СТИГАНЕ ПО ЛЪЖИ И ИЗМАМИ , НАЧЕЛО С серГЕЯ ОТ КГБ.
52
2
 
14
 
! Отговори
Dido преди 10 години
Министър на отбраната говори за връщане на ДДС - е няма такова експертно правителство! Финансовия министър бързо да отива да ръководи учения, а Доган да строи язовири ..... а ама то това вече сме го виждали ..... БСП/ДПС = неземна експертност!
51
2
 
13
 
! Отговори
Варна у! преди 10 години
Ей, какво се правят, че не разбират!? Проблемът с ддс-то е в дс-то!
50
2
 
9
 
! Отговори
:) преди 10 години
До ShopМного точно казано. Платеният драскач явно не е чувал за процедурите при възстановяване на ДДС. Иначе е крайно смешно военен да коментира икономически теми и то говорейки пълни глупости. Само икономически неграмотните могат да вярват на тези "червени подвизи", а именно: бабчитата, кибапчитата и онези дето не са си пили хапчитата.
49
3
 
17
 
! Отговори
qwerty преди 10 години
Не е лошо да някой да извади справка, колко беше дължимото ДДС след оставката на ГЕРБ, както и това, колко беше в началото на мандата на ГЕРБ. Ще видите, че след прословутото "разплащане" останалата дължима сума си е горе-долу същата, каквато е била през всичките тези години. Отнов опрах в очите на хората.
48
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първо, 500 от 770 са 65%, а не 80%. Второ, не е странно, че шапкар не блести с интелигентност и не може да смята. Трето, странно е, че военният министър оповестява икономически данни. Четвърто, цялата тази работа би изглеждала сбъркана, ако не беше дело на правителството на куклата на конци Олигарски.
47
6
 
11
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
do ognuanz Ти си един от платените червени манипулатори тук и нищо повече! Какъв финансист е Орешарски го знаем доста отдавна.Какво е казал не е важно,защото той казва това,което му наредят,както и на теб!Не е нужно да изпращаш коментариите си по 2 пъти!Това говори за безсилие!Не смятам да прекарам нощта в безсмислени обяснения с теб!Преди да ти пожелая "ползотворна работа искам да те информирам,че съм медицински фелшер в неотложна помощ и не знаех,че пациентите,ни са "държавни поръчки"ЖАЛЪК СИ
46
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕТО КЪДЕ ОТИДЕ МИЛИАРДА - РАЗДАДОХА ГО НА ВЕРНИ ДРУГАРИ, УЖ КАТО ДДС
45
0
 
29
 
! Отговори
КПСС преди 10 години
Някой може ли да каже, къде може да се види списък с фирмите с възстановено ДДС? Има ли начин да се разбере кои са и кои са им собствениците? Предварително мерси !
44
23
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До megi 55: НЕ СЕ ПРАВИ НА ФИНАНСИСТ! Финансист е Пламен Орешарски, прочети изказването му в парламента по повод на актуализацията на бюджета. Той по-добре от теб знае какво има останало в бюджета след управлението на ГЕРБ и колко неща са недофинансирани до края на годината (да не ги изреждам). А за теб разбрах, че си работила в една от тези фирми (10%), които са получили 80% от държавните поръчки по времето на ГЕРБ. Толкова и ще получи ГЕРБ на следващите избори - 10%. Всекиму според заслугите
43
4
 
14
 
! Отговори
PD преди 10 години
Пропуснах да Ви кажа, че и по време на тройната коалиция пак беше така. Тогава шефа си купи голяма къща на морето. И пак раздвижи икономиката. А тези дето взеха рушвета, те пък малък хотел. Друго е да движиш икономиката. Сега единия на бартер отсяда при другия, е това е върха на икономиката. щото нито аз, нито вие имат полза от такава икономка. Ама това е плана Орехов, новото добре забравено старо.
42
3
 
2
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
До ognyanzСамо че заради неразумния си бюджет за 2009 г още толкова изтекоха наникъде!
41
11
 
11
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
do ognuanz -НЕ СЕ ПРАВИ НА ФИНАНСИСТ! Истината е,че Борисов взе 800 милиона,от фискалния резерв през февруари,за зърнопроизводителите и в края на м.април Евросъюза изплатиха тези пари и те бяха върнати в резерва.Това бяха субсидии по Европейски програми ,но закъсняха а беше време за сеитба.Няма да стоиш тук и да пишеш врели некипели и да лъжиш хората! ТУК НЕ СМЕ ОТ ОНЕЗИ 100 Г.БАБИ ПРЕД НДК ИЛИ ГЛАДНИ ЗА КЕБАПЧЕТА НА БУЗЛУДЖА!