Държавата си върнала ДДС-то на бизнеса на 80%

Над 500 млн. лева от дължимите 770 млн. са възстановени
71
Държавата си върнала ДДС-то на бизнеса на 80%
Военният министър Ангел Найденов. Снимка: БТА, архив

Държавата вече е възстановила 80 процента от дължимото ДДС на бизнеса, съобщи министърът на отбраната Ангел Найденов в Перник, цитиран от БТА.

Над 500 млн. лева от дължимите общо 770 млн. лева са върнати на фирмите, уточни той.

След актуализацията на бюджета, която трябва да стане до края на тази седмица, ще бъдат разплатени и 160 млн. лева по договори за свършена работа.

Още по темата
Една голяма част от тези задължения са на Министерството на отбраната, като само Военно- медицинска академия има 55 млн. лв. просрочени плащания. 28 млн. лева от тях били вече с нотариални покани и с изпълнителни листове, уточни Найденов.

Той съобщи още, че на предстоящото в сряда заседание на Министерския съвет ще бъде приета Програма на правителството. Документът е обемен, от около 90 страници, като набелязаните в него мерки се отнасят за пълен управленски мандат.

На базата на тази програма за следващите шест месеца ще бъде изготвен план за конкретни действия, обясни министърът. Програмата ще бъде внесена в парламента за одобрение от народните представители в петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а това което не казват гласно е - сега на всички дето им върнахме да почнат да се отчитат, че нови избори идат и требе електорат да се купува
19
4
 
5
 
! Отговори
outsider преди 10 години
До jamiro: Признавам те за космонавт. А ако измислиш как правителството да нареди на частните фирми поне да удвоят заплатите, без да фалират повечето от тях, ще те призная за гений. Явно си с носталгия по времето на Тодор Живков, когато това по прицип можеше да стане с решение на политбюро.
18
4
 
6
 
! Отговори
Михаил преди 10 години
Цъкайте минусчета ***! Накрая народа ще спечели!
17
13
 
5
 
! Отговори
outsider преди 10 години
До РАД: Това, което го пишеш на Найденов, трябваше да го напишеш на Симеон Дянков, когато не се разплати с фирмите в края на 2009г. и така ни вкара с летящ старт в кризата. А и тогава имаше установени нормативно срокове. Написаното от теб е илюстрация на това, че когато човек мисли първосигнално, не може да види нищо положително дори и там, където очевидно го има.
16
5
 
16
 
! Отговори
РАД преди 10 години
Абе Найденчо, червена тикво!Възстановяването на ДДС не е заради вас бе льохо! Има си закони за ДДС и установени нормативно срокове, в които се възстановява! Хайде да ги разправяш тия неща само на хора,дето хабер си нямат, ама не и на нас!Имам малка фирма и съм пределно наясно,че нямате никаква , ама НИКАКВА ЗАСЛУГА за това да се възстановят 500 млн.!Егати наглеците! Няма такива арогантни циници просто!
15
8
 
12
 
! Отговори
jamiro преди 10 години
А БСП да накара бизнeсa да заплаща достоино труда на наeмнитe си работници,а нe да им плащат нeкви африкански заплати,ваша мама *** из*одска ! Ако БСП са социалисти ас съм космонавт !
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абe тeзи от БСП социалистили са ,нeмога да разбeра.Ми тe само за бизнeса говорят.Нe съм ги чул да кажат нeщо за работничeската класа ,и за заплатитe на работницитe.Ми тe СДС нe говоряeха толкова за бизнeса колкото комуниститe !!!!!!!!!!!!!
13
4
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Сега се пита, колко е резонно върнатото и колко е откраднатото. Въпрос има и за фирмите, който са го краднали - Чии са???
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
S koi pari e vrnato DDS-to? Nali aktualizacijata na bjudjeta vse o6te ne e fakt? Ot kade se vzeha togava tezi 500 miliona leva? Zna4i ot nasledstvoto! Ne jelaem da pravim dogatki! Iskame prozra4nost, no moje bi togava te samite 6te popadnat v sobstvenija si kapan i 6te se udavjat v sobstvenite si laji! I vse pak, nastojavame za prozra4nost na dejstvijata !
11
4
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 10 години
"От ДДС им се съкратиха активите"????
10
5
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 10 години
Нямо толкова неграмотно обяснение! Я си прочети поста и виж дали сам си го разбираш!
9
4
 
5
 
! Отговори
До 8 от михаил преди 10 години
Аз има и не ме учи! За 20 години нямам месец да са ми възтановявали ДДС!
8
11
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
от всички които са писали, колко имат собствен бизнес, та да коментират. ама честно... нищо ли не сте чували за междуфирмена задлъжнялост.... оперирани мозъци... само далавери са ви в главата, а толкова фирми съкратиха хора защото от ддс им се съкратиха активите и не могат да плащат заплати..., освен настъпилата криза...
7
5
 
16
 
! Отговори
баба Пенка-Растата преди 10 години
500млн е ДДС-то което държавата трябва да връща на бизнеса всеки месец.Тук не виждам какво толкова е направило това правителство,че този ръб да излиза и да се бие в гърдите.
6
4
 
7
 
! Отговори
Михаил преди 10 години
Какви са тези фирми дето се ДДС им се възтановява? Ние дето всеки месец внасяме никой за живи ни няма, но някакъви измамници де се имат да им се възтановява са голям държавен преоритет! Как да не им вярваш после?!
5
5
 
10
 
! Отговори
Смях ! преди 10 години
Баламите като този с първия пост сега ще си мислят ,че икономиката и бизнесът ще се раздвижат ....смях !
4
5
 
13
 
! Отговори
друг път преди 10 години
То, половината сигурно от това ДДС е далавера, а фирмите, които го получават са свързани с властимащите. Тея сметки са стари вече, малко да погледнат малкия и среден бизнес, както и доходите, които получават работещите. Много ДДС много нещо, а въобще не се прави проверка как са осигурени тези хора, после искали стабилност...
3
7
 
22
 
! Отговори
Михаил преди 10 години
Помните ли ДДС аферите от времето на тройната коалиция?
2
7
 
19
 
! Отговори
Свобода или Смърт преди 10 години
На чий бизнес, на Черепа ли ?
1
20
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Чудя се защо никой не коментира малкото позитивни новини, никой ли не се интересува, че бизнеса малко ще живне? Явно това не устройва протестиращите.... да вземат да протестират срещу плащанията и да искат да не се плаща. Иначе могат да говорят, че с актуализацията, правителството щяло да краде.... е, това не мога да разбера...