Държавата си върнала ДДС-то на бизнеса на 80%

Над 500 млн. лева от дължимите 770 млн. са възстановени
71
Държавата си върнала ДДС-то на бизнеса на 80%
Военният министър Ангел Найденов. Снимка: БТА, архив

Държавата вече е възстановила 80 процента от дължимото ДДС на бизнеса, съобщи министърът на отбраната Ангел Найденов в Перник, цитиран от БТА.

Над 500 млн. лева от дължимите общо 770 млн. лева са върнати на фирмите, уточни той.

След актуализацията на бюджета, която трябва да стане до края на тази седмица, ще бъдат разплатени и 160 млн. лева по договори за свършена работа.

Още по темата
Една голяма част от тези задължения са на Министерството на отбраната, като само Военно- медицинска академия има 55 млн. лв. просрочени плащания. 28 млн. лева от тях били вече с нотариални покани и с изпълнителни листове, уточни Найденов.

Той съобщи още, че на предстоящото в сряда заседание на Министерския съвет ще бъде приета Програма на правителството. Документът е обемен, от около 90 страници, като набелязаните в него мерки се отнасят за пълен управленски мандат.

На базата на тази програма за следващите шест месеца ще бъде изготвен план за конкретни действия, обясни министърът. Програмата ще бъде внесена в парламента за одобрение от народните представители в петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
9
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До РАД: Заради разумната си финансова и икономическа политика и благоприятната конюнктура правителството на тройната коалиция разполагаще с финансов ресурс и инвестира част от него и икономиката. Така че тези 4 милиарна отидоха в бизнеса и това беше един фактор за добър икономически растеж. А правителството на ГЕРБ харчи от оставения му резерв и 80% от държавните поръчки отиваха в 10% от фирмите. Резултатът беше ръст на безработицата и почти нулев икономически растеж.
39
4
 
14
 
! Отговори
PD преди 10 години
Прав е ! Шефа си поръча яхта. Е така се раздвижва икономика. Ама друго е имаш план Орехов.
38
4
 
10
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Този *** на кое е министър, че говори за бизнес и финанси/ Пиъал ли е Майчето, че има смелост да говори?Смешници "експерти"!Помним предишната, ще запомним и тази коалиция! А новообрязания *** гьотферен сидер ага скоро ще го забравим като лидер на Юруш!Тсига сте гласили мерки за *** раждания и деца, а нашите, чудите ли се защо няма българчета?Оставка на куклата на конци - Олигарски!Нов изборен закон моментално!Бойкот на медиите на Пеевски!Да живее България!
37
6
 
6
 
! Отговори
denim58 преди 10 години
Абе какво става, и ти ли си говорител на Оглушарски,че много станахте бе?! Оглушарски се крие като мишка и даже на публичен дебат не ще да отиде, защото там с аргументи ще направят "програмата" му на пух и прах! В нея пари ще се раздават главно на ***, а като увеличат и майчинските току виж вдигнем отново *** раждаемост! Ама ще плащаме всички за комунистическите безумия! ОСТАВКА БЕ СТРАХЛИВЕЦ!
36
3
 
9
 
! Отговори
един преди 10 години
това показва на кой е бизнеса у нас.
35
3
 
9
 
! Отговори
Оли преди 10 години
Серго иска да го стиска Да го хване с две ръце Да го лиже да го ближе Да го изяде
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На 80% какво? Редакторът от улицата ли го прибрахте?
33
7
 
11
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До outsiderМой човек, нека ти кажа,че забавянето през 2009 дойде именно заради умника Орешарски, който "завеща" финансови главоболия в особено големи размери. Би ли ми отговорил къде за Бога отидоха 4 милиарда лева от резерва между авгус 2008 и април 2009 по времето на Станишев и Орешака????И още нещо друже. Тука и други ти го казаха и аз ще кажа: Никога не съм имал проблеми с навременно възстановяване на ДДС! Никога!
32
5
 
4
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
До ognyanzАко се разровиш малко ще видиш че дупката на Орешарски беше 500 млн и неразплатените с бизнеса бяха около 1млрд и 200 млн ,затова той 15 пъти обявява неверни числа за да ги докара някъде там и сега!
31
5
 
6
 
! Отговори
Михаил преди 10 години
Кой ли неуравновесен бесепар ми бие минусчета? Де не си ти бе Сергей? Много поздрави на моника!
30
4
 
8
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
Тоз любовник откъде накъде разбира и от финанси,да си говори за армията!А пък за ддс-то започна голямото крадене няма значение кой изряден - кой не....
29
3
 
4
 
! Отговори
Вене преди 10 години
Всяка дума на Тия е лъжа!
28
4
 
4
 
! Отговори
Михаил преди 10 години
Платените драскачи закъсняхте!!! Нормалните вече си изкоментирахме статията! Сега може да си изкарате сребърниците поп кръстьофци!!!
27
4
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До megi 55: Счетоводният баланс е проста аритметика. През февруари месец правителството на ГЕРБ взе 800 милиона заем за да се разплати със зърнотроизводителите. Падежа му е през август. Ако дупките в приетия от правителството на ГЕРБ бюджет за тази година бяха само от неразплатено ДДС нямаше да има нужда от нов заем. Както и няма полза от спекулации на тая тема.
26
5
 
12
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Ами като сте разплатили на 80% ДДС-тата с бизнеса,защо ще теглите 1 милиард??? Нали това казахте,че трябват над 400 милиона за това разплащане? ДО КОГА ЩЕ НИ ПРАВИТЕ НА БУДАЛИ И ЩЕ СИ ВЪРТИТЕ ДАЛАВЕРИ НА НАШ ГРЪБ???
25
3
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До 21: Разплатиха се друг път. Не знам какъв бизнесмен си, но за това задържане на разплащането на държавните задължения към фирмите в края на 2009г. за да се пише Дянков отличник е писано толкова много, че сигурно само ти не си разбрал за това. А Орешарски зава съвсем ясно в Народното събрание: "Ако и ние спрем плащането на задълженията на правителството към фирмите, както направи правителството на ГЕРБ, няма да има нужда от заем". Който не може да оцени това, заслужава пак да се върне Дянков.
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕКА ХОРАТА ДА НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАТ! ДДС ЗАТОВА Е ИЗМИСЛЕН - ЗА ДА СЕ КРАДЕ! И КАТО МИ ГОВОРЯТ БСП И ДПС ЗА БИЗНЕС, ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ РАЗБИРАТ САМО ТЕХНИТЕ ФИРМИ. ФИРМИТЕ НА ТЕХНИТЕ СПОНСОРИ. КАТО ГРИША ГАНЧЕВ. ЗАЩОТО ПРЕЕДИЩНАТА ВЛАСТ УДАРИХА ТАМ, КЪДЕТО 20 ГОДИНИ НЕ БЕШЕ ПИПАНО И ЕТО ГО РЕЗУЛТАТА. ББ И ЦЦ СА ПРЕСТЪПНИЦИ, ГГ Е ЧЕСТЕН БИЗНЕСМЕН, А СС Е ПОЛИТИК, КОИТО НИКОГА НЕ ЛЪЖЕ. ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА! ДО ДУПКА!
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КРАЙ! СЕГА ОТИВАМ В МАХАЛАТА ВЪВ ВИДИН, ПРАВЯ 10 ООД-ТА НА ИМЕТО НА ***, ОТТАМ ЗАПОЧВАМ ДА ЧУ*АМ ОБОРОТ И СЛЕД ИМА НЯМА ГОДИНА СЪМ МИЛИОНЕР. Е, ЩЕ ДАРЯ НЯКАКВИ ПАРИ НА ДПС, АМА НЯМА НАЧИН, НАЛИ СЪМ ОТ БИЗНЕСА. ОТ ТЕХНИЯ БИЗНЕС!
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До зa 18Всеки знае кои са тези фирми и в чие обкръжение са. Затова сме по улиците!!! Вън на комунистите от България!Вън червени ***!
21
13
 
5
 
! Отговори
Aleks 1969 преди 10 години
Браво на правителството.Изпълнява обещанията си.А тия 500-600 човека дето стачкуват да надуват по силно пластмасовите сви*ки па като ги изтрият от ду*ане да надуят кожетите.Халал да им е.