Може да има и предсрочен вот за президент, допуска Йотова

"Хората смятат, че Плевнелиев изпълнява поръчка"
Обновена: 29 юли 2013 09:59 | 29 юли 2013 09:56, Камелия Цветанова
149
Може да има и предсрочен вот за президент, допуска Йотова
Илияна Йотова. Снимка: Булфото, архив

Евродепутатът от БСП Илияна Йотова смята, че може да има предсрочни избори не само за парламент, но и за президент.

„Настроението, което се формира в българските граждани срещу личността на президента Росен Плевнелиев, може да доведе дотам, че ако гражданите поискат предсрочни избори през пролетта на следващата година, толкова да са силни гласовете и за оставка на президента. Дори да има и един протестиращ на улиците на България, независимо дали в София, или в някой друг град, той трябва да бъде чут”, коментира тя по БНТ.

Тя обвини държавния глава, че е избягал от своите конституционни правомощия или най-малкото, че не ги спазва – да олицетворява единството на нацията.

Още по темата
„Плевнелиев си е позволил да разделя българското общество и българските граждани”, коментира тя.

Според Илияна Йотова масовото убеждение на българина е, че „Плевнелиев изпълнява една политическа поръчка, опитва се да бъде говорител на един нов политически проект, което е недопустимо”.

Тя добави, че от всички български президенти от началото на прехода никой не си е позволявал по този груб начин да разделя българското общество.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
26
 
! Отговори
антикомунист преди 10 години
Остави президента, дай за сестра ти да си поговорим
36
5
 
10
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
До ОчуденИ това може да стане,нали си създадоха политическа полиция като Хитлер....
35
1
 
6
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
А как да го направим,Кроко като в този парламент не може?
34
30
 
6
 
! Отговори
Очуден преди 10 години
Президента се опита да направи държавен преврат,чудя се как не са го арестували вече!?
33
8
 
36
 
! Отговори
ГОШО преди 10 години
ЧЕРВЕН *** ПРОТИВЕН!
32
4
 
29
 
! Отговори
ххх преди 10 години
Стига заплахи, другари!
31
6
 
37
 
! Отговори
сашо преди 10 години
Наглостта им вече не подлежи на коментар,в безумни размери,арогантни и безочливи!Изтълкуваха си изказването на президента както им е удобно на тях,започнаха да го втълпяват на хората ,насаждат разделение с една едничка цел,да го свалят .Да,ама НЕ! Настроения с/у презид. имало,а тези който са ЗА президента,г-ж Йотова? Освен това тази другарка знае,че говори пълни глупости,защото и трябват 160 гл. от НС за да стане това което им се иска.Пропагандата е важна,да настройва ме народа " с/у" неудобния
30
7
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
А ти ***, червена гад, не си ли изпълни поръчката, като уреди сестра си отново за шеф на Здравната каса?! Нагла и зъбата червена ку*ка! Поне се скрий и не дразни хората! Президентът Плевнелиев е един от малкото достойни българи в държавата!
29
2
 
29
 
! Отговори
горски пътник преди 10 години
Аз пък не вярвам на никакви конспирации. Йотова си говори, каквото са решили на пленума и го представя за мнение на хората. А не изпълняваше поръчка Плевнелиев през февруари, нали? Смешни сте! Нищо, стойте си до есента, когато хората приключат с реколтата и вдигнат и те глас срещу наглостта и безумията ви.
28
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мълчи *** трета ръка ***
27
5
 
29
 
! Отговори
6 преди 10 години
След м. май догодина няма вече да гледаме тази алкохолна лелка с червената коса на ***.
26
14
 
5
 
! Отговори
Евгений преди 10 години
Ние, нормалните гейове харесваме Плевнелиев!
25
4
 
32
 
! Отговори
!@№$% преди 10 години
Тази ако застане някъде в полето....пиле няма да прелети на минимум 200 км в радиус!!!Не знам дали само аз се чувствам така,но когато видя физиономии като тази или на Станишев,Цветанов,Доган и Местан,Костов,Сидеров и...ми се дос*ра...!!!
24
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В отговор на новия филм на Кейт Блюит евродепутатката Илияна Йотова успя да обиди в ефира на БНТ родителите на всички деца с увреждания като заяви, че в България семействата, които имат деца с увреждания не желаят да ги отглеждат и смятат, че това е работа на държавата. Не знам статистиката, но говорим със сигурност за десетки, че и повече хиляди избиратели, защото засегнатите не са само самите родители, но и приятели и по-широк кръг близки. Естествено, семействата, близките и защитниците на деца с увреждания бяха шокирани от подобно изказване и протестираха остро.
23
29
 
6
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ПриятелиКонституция - Чл. 98. Президентът: т.2. Отправя обръщения към народа и Народното събрание Мишлето - Роско-офшорката,Цвърка ли цвърка... Значи са го настъпили по опашлето...НО ТОЙ НИ РАЗДЕЛИ НИ НА ХУБАВИ И ГРОЗНИ И ОБЯВИ:- СНЕМАМ ДОВЕРИЕТО СИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО(само, че по кой член от К-ята)- ВРЕМЕ Е РОСКА ОФШОРКАТА:Чл. 98. т.14. Да информира Народното събрание по основни въпроси в кръга на своите правомощия. И АКО НАРУШАВА К-ЯТА АУТЧл. 103. (1) Президентът не носят отговорност за действията, извършени при изпълнение на своите функции с ИЗКЛЮЧЕ
22
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
булдог
21
3
 
30
 
! Отговори
inatut преди 10 години
Абе тая не беше ли на Овчаров дом. любимец?
20
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-важното за комуниста е да няма нищо което да обединява народа, освен"партията", зад която да се крият народо-поробителите
19
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А може и да лапнеш патката на Президента червена ***!
18
3
 
41
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
ЩЕ ОПРОПАСТЯТ ДЪРЖАВАТА НЕ ЗА 4 ГОДИНИ, А ЗА 4 МЕСЕЦА, жалки червени гнусни нещастници!