НФСБ и ГОРД се сливат "със сърце и душа"

"Не сключваме сделка", обявиха Слави Бинев и Валери Симеонов
Обновена: 12 авг 2013 13:57 | 12 авг 2013 12:49, Камелия Цветанова
198
НФСБ и ГОРД се сливат "със сърце и душа"
Партиите на Слави Бинев и Валери Симеонов се обединиха. Снимка: БТА

Партиите „Национален фронт за спасение на България” (НФСБ) и „Гражданско обединение за реална демокрация” (ГОРД) обявиха официално сливането си в общ политически проект.

Съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов обясни, че с ГОРД имат извървян общ път.

„Непрекъснато сме поддържали връзка и сме си били полезни в различни политически акции“, каза той и посочи като пример за това първия масов протестен митинг срещу управлението на ГЕРБ, който се проведе през септември 2012 г.

„Митингът беше многохиляден. Ние работим дълго време на полето на европейската изява в ЕП, ползвайки благоразположението на Слави Бинев”, заяви Симеонов.

„Партия ГОРД показа последователна борбеност в кампанията за парламентарните избори. Взехме решение за безусловна подкрепа на тяхното желание не защото правим политически сметки, а защото виждаме в ГОРД партия, която работи в интереса и доброто на България. Надявам се да поставим началото на едно дълготрайно политическо сътрудничество”, каза още той.

„Това е едно единение, което се очакваше. Очакваше се един голям политически проект, който да обедини всички патриоти евроскептици”, заяви Слави Бинев,  председател на ГОРД, член на ЕП и зам.-председател на Групата „Европа на Свободата и демокрацията”.

 „Идейно сме се слели, подали сме си ръка. Има чисто юридически процедури, които трябва да се направят оттук нататък”, уточни той. Според него патриотичните организации трябва да се обединят около НФСБ, защото партията е била с най-висок резултат на изборите сред патриотичните партии.

„Идеята не е да влезем в парламента. Идеята е по-голяма – да има един политически субект. Не сключваме политическа сделка, събираме се със сърцата и душите си, с всички сили, които имаме”, каза още Бинев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
5
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
До EMIGRANTНе става дума за моята гордост, а за това, че когато критикуваш управляващите или управлявалите - е желателно да дадеш алтернатива, но ако плюеш актернатива, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да дадеш контра-алтернатива. Защото хроничния негативизъм към политиката е по-вреден и от безхаберието и овчедушието към нея.Да, Симеонов направи голям фал (дали е осребрен - не знам). Слави Бинев винаги ми е бил неприятен, появи се и пиян наскоро по СКАТ. Но тук се плюят и НФСБ на калъп, по атакаджийски. Защо?
129
4
 
18
 
! Отговори
ИВАНТАЯ преди 10 години
ТАЗИ КОАЛИЦИЯ Е КАТО СБОР ОТ ДВЕ НУЛИ.
128
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СКАТ = Турци
127
3
 
12
 
! Отговори
Granatomet преди 10 години
Една *** винаги може да се прикрие,но две заедно никога
126
7
 
7
 
! Отговори
Терминал 2 преди 10 години
Надявам се към чудесния тандем да се присъедини и Марешки и партията на Алексей и след това да се коалират с Борисов и "реформаторския ***". Може и малко от гражданските сдружения на Безуханова и др. т.е. на благодетеля Сорос и на ЦРУ. Ще се получи действително "политическия субект", който ще управлява след изборите и ще възроди България.
125
1
 
15
 
! Отговори
Karabas Barabas преди 10 години
Фамозно! Сега да поканят Янето и Марешки и да си заформят една ПИП (патриотично-идиотична партия) с учредително събрание в Карлуково - мястото не е случайно предвид близостта с най-подходящото за учредителите специализирано медицинско заведение.
124
3
 
18
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Ситуацията става доста смешна. Намирисва ми на повторение на сериала "Любов и изневяра" с участието на Яне Янев и Веселин Марешки. Те първо се обединяваха, после се скараха и се обиждаха. След това отново се обединиха, парадираха. И за финал отново се скараха и отново се обиждаха. Това са те "патриотичните" партии. Когато се обединяват, много се обичат, много си вярват. И така, докато не свършат парите. После започват да се псуват и обиждат. Патриотична му работа, отиди ги разбери...
123
4
 
16
 
! Отговори
Спомени и новости преди 10 години
Преди време Жоро Илиев (лека му пръст) беше дресирал Славчо да се напикава при всяко минаване на колата му пред БИАД. Сега си е намерил нов дресьор с който съвместно да се ***.
122
3
 
20
 
! Отговори
Кошмарни мисли преди 10 години
А сега си представете тези двамцата от снимката да управляват България ... споко, не бързайте да се бесите, давите или да се самоубивате по някакъв по-екзотичен начин, но ако и това доживеем ... само Господ може да спаси България.
121
0
 
11
 
! Отговори
EMIGRANT преди 10 години
До Наблюдаващ . Приятелю , Родих се на неправилното място , но Господ поправи грешката .За съжаление имам и въпросния паспорт ! Живота ми протече в участие на експерименти на всякакви *** управници , и в далечната 1985 г. реших да не участвам повече като материл !Сега като пенсионер наблюдавам от далече и ме боли за народа който търпи да го унижават и не зачитат за човек !Съжалявам ако съм накърнил гордостта ти !
120
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шшшт, Пеевски е дошъл да нагледа Марийка, никакви глупости- само Аристотел и Платон, е може и малко Софистика, ама мъничко!
119
4
 
7
 
! Отговори
Божо преди 10 години
*** цакат сидеров с "новите патриоти"!!! Ако не гласуваш отмяна на ветото за бюджета, отиваш в Москва при господарите си , другарю сидеров !!! Следващите съветски "патриоти" са на линия !!! Тези червените да управляват не могат, обаче да се вкопчват във властта са гениални !!! С тези шматки комунистите убиват не два , а три заека - отвращават българите от ПАТРИОТИЗМА , осигуряват си лумпенски гласове на АНТИКОМУНИСТИ и цакат дребното човече, като го принуждават да е послушно !!! ГНУС !!!!
118
7
 
7
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! (61)Кога НФСБ са искали коалиция с ГЕРБ? Хайде стига миризливи атакаджийски партенки.
117
2
 
3
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
До Рокфелерр (82)Поздрави! Най-сетне да харесам едно мнение след толкова четене из коментарите под новината.
116
0
 
8
 
! Отговори
VLA преди 10 години
Бине отивай да забираш Шамарунгела и бегом към наи-близката лудница!!! Чи кой ши гласува за тебе ве???
115
3
 
9
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Европейски институт *** е част от ГОРД и ще турцизират скат.Валери ще си смени името на Вевзи.:)
114
3
 
5
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
До EMIGRANTДа разбирам ли, че сегашното управление те кара да се гордееш с паспорта си?
113
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано повече хора гласуват за нови хора в политиката!
112
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бари усещам, че си стара мома влюбена в Тиквата! За пари не може да се напишат толкова много глупости- НЕВЪЗМОЖНО Е! Вземи си един вибратор...що ше се излагаш, да ти се смеят хората.
111
2
 
11
 
! Отговори
Говедарин преди 10 години
Не се хилете маймунки мръсни!Българскио народ не е толко прос, че да вкара и тая *** у парламента - бифшите солташаци на Сидера...