Протестиращи чакат депутатите, жандармерия блокира НС

Автобуси пристигнаха в София, няколко са спрени на "Църна маца"
Обновена: 16 авг 2013 12:46 | 16 авг 2013 09:22,
202

Снимка: БТА

 

Протестиращи граждани се събират пред сградата на парламента, където в 10 часа ще започне извънредното заседание заради ветото на президента върху актуализацията на бюджета.

Сградата на Народното събрание е оградена от полицаи и жандармерия. Разширен е периметърът от загражденията, които пазят народните представители.

Служебният вход на парламента е ограден с метални заграждения, зад които има полицейски кордон. Коли на жандармерията ограничават видимостта на протестиращите и те не могат да виждат депутатите от страната на служебния вход.

Протестиращи блокираха движението около храм-паметника „Александър Невски” в столицата. Блокирано е движението по бул. „Цар Освободител” в района около сградата на парламента - от кръстовищата му с бул. „Васил Левски” и ул. „Г.С. Раковски”.

Протестиращите развяват български знамена, чуват се освирквания. Очаква се пристигането на народните представители за извънредното заседание на парламента.

Хората на протеста обсъждат, че не бива да влизат в конфронтация и да се стига до сблъсъци с контрапротестиращите, те обаче очакват провокации и според тях контрапротестът е организиран именно за да се стигне до сблъсъци.

На контрапротеста пред президентството се събраха първоначално около 50 души, но автобуси от провинцията пристигнаха за протестите в столицата, предаде bTV.

По информация на телевизията по бул. "Тодор Александров" и бул. "Дондуков" има паркирани около 40 автобуса от страната. Събраните на "Дондуков 2" към момента са от Благоевград, Разград, Гоце Делчев, Перник, Кърджали, Стара Загора и др.

На всички бяха сложени табели „Случаен превоз”. Потърсени от БТА за информация, от пресцентъра на Столичната община казаха, че не са издавали съгласуване за паркирането на автобуси в столицата днес.

Пред Министерския съвет са пристигнали и още десетина автобуса с регистрация от Северна България - Видин, Враца, Ловеч, Плевен. Хората, подкрепящи кабинета, трябваше да са пред президентството, но около 10 часа вече започнаха да се отправят към Народното събрание, където е и протестът на недоволните от правителството на Пламен Орешарски.

Още по темата
Вчера в социалната мрежа се появи информация, че БСП и ДПС подготвят за днес истинска инвазия с автобуси.  

Шест автобуса са спрени на входа на София на „Църна маца“, предаде репортер на Dnes.bg. На мястото има няколко патрулки, които проверяват документите на пътуващите. Част от хората носят блузи с надпис „Протест“. Около СУ бяха забелязани два автобуса - от Бургас и Стара Загора.

Вестник „Преса“ съобщи, че в столична община има подадено уведомление за митинг на пл. "Независимост" от 9 до 21.00 часа от физическото лице Александър Александров.

Областният лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер е заявил пред изданието, че изпращат 600 души с автобуси в помощ на контрапротеста, но още хора можело да тръгнат с личните си автомобили. Нека в София да знаят, че болшинството хора в страната подкрепят кабинета "Орешарски" и чакат да реши проблемите им, е казал Юмер. 

Заместник-председателят на парламента Мая Манолова заяви, че няма информация за организирането на автобуси, които да дойдат в столицата в подкрепа на Орешарски.

“Не се занимаваме с така организация. БСП не е използвало свои кметове, които да принуждават хора да протестират, което е практика на ГЕРБ“, отсече Манолова. Тя пък имала информация, че общински фирми в населени места с кметове на ГЕРБ принуждавали работниците си да се включат в днешния протест пред парламента против правителството.

*Информацията е актуализирана към 10.02 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: парламентветопротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледам бтв- Боко Тиквата Вижън и се гнуся от Николаев и колежката му. Парцали имащи се за журналисти...
106
5
 
8
 
! Отговори
WhenYоu преди 10 години
АФП : БОРИСОВ ПОД ОСВИРКВАНИЯ ОТ ХИЛЯДИ И ПАЗЕН ОТ ЩИТОВЕ :Това, което виждам на улицата е като в Египет
105
0
 
16
 
! Отговори
Хахаха преди 10 години
От Кърджали изпращали 600 човека в подкрепа на правителството .... Добре че е ден че ако беше нощ щеше само зъбите да им виждаме на черните *** и *** бургий!
104
2
 
16
 
! Отговори
teo преди 10 години
ЕВРОПА, ПОГЛЕДНИ НИ !!! НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, ПЪК ГИ ПАЗЯТ ПОЛИЦИЯ-МИЛИЦИЯ ОТ НАРОДА - СМЯХ И СЪЛЗИ В БЪЛГАРИЯ !!! НАРОДНАТА ПОЛИЦИЯ-МИЛИЦИЯ НИ ПАЗИ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ!!! СТАНИ, СТАНИ, ЮНАК БАЛКАНСКИ, ОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ, СРЕЩУ ВРАГА НИ БСП-ДПС-АТАКА ТИ БЪЛГАРИТЕ ПОВЕДИ, ЗАЩОТО СЛЕДВА ПОРЕДНАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА ЗА БЪЛГАРИЯ!!?? ЕВРОПА, ПОГЛЕДНИ НИ !!??
103
2
 
19
 
! Отговори
Оня преди 10 години
Добър ден, червени ***!
102
0
 
11
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Като са толкова социални,защо не си извадят от собствения джоб,ами заробват България?Като ги боли за бедните ,колко от тях ,освен по празници,не е ДАЛ ?!!!!!Ами на ден вървят по няколко съобщения за събиране на помощи за нуждаещи се ????????
101
2
 
15
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н Атакист, Това казвам и аз - обрали са цялата страна, че да домъкнат 2000 човека :D Хахахахахахаха. Като на Бузлуджа - ако не са рейсовете и кебапчетата, никой няма да дойде.
100
1
 
4
 
! Отговори
макето преди 10 години
Боят настана туптят сърцата ни ето ги наште душмани идат към парламентопп я кат по страхлив ке си пием винцето дома хи хи хи
99
2
 
6
 
! Отговори
georgiev преди 10 години
До Анонименна изборите стана ясно,кой колко привърженици има.На следващите нека всички да гласуват,вместо да митингуват
98
0
 
4
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До zarenkovСамо една от далаверите-ваучерите за декодерите.Кой ще провери декларациите ,дали има нужта тв от декодер,Дали изобщо имат телевизори ? Стойността е 60 лв ,а декодери масово на 39 лв.Разликата и да се върне ,къде и за какво ще бъде използвана ?
97
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Актуализация на бюджета въобще нямаше да има, ако не беше гафа Пеевски. Това е типичен популистки ход за спасяване на правителството и противопоставяне на хората. Бягайте от партии, които в риториката си използват за щяло и нещяло изразите социална справедливост, човек и народ. Ще ви доведат до просешка тояга. БСП и ДПС въведоха най-дясната мярка, плоския данък, което е отлично за богатите. Сега залъгват народа с дребни помощи и намаления на цени. Това е популизма. Да дадеш на богатия много, да залъжеш бедния с малко.
96
3
 
17
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
ИМА ЛИ НЯКОЙ ТУК,КОЙТО ВСЕ ОЩЕ НЕ Е УБЕДЕН ,ЧЕ "БЛАГОДАРЕНИЕ" НА ПРОДАЖНИЦИТЕ СТАНИШЕВ И СИДЕРОВ МАЙКА БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е ПОД ТУРСКО ВЛАДЕНИЕ В СЪВРЕМЕНЕН ВАРИЯНТ??? ГОРКО НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!!!
95
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА ГИ ИЗЧИСТИМ ВСИЧКИ ТЕЗИ 240 *** ОТ ПАРЛАМЕНТА.НИМА НЕВИЖДАТЕ ЧЕ ТОВА СА ЕДНИ И СЪЩИ ХОРА ОТ НАЧАЛОТО НА ПРЕХОДА ДО ДНЕС.ТОВА СА ВРЕДНИ И КРАДЛИВИ *** КОЙТО ЗАГРОБВАТ БЪЛГАРИЯ И ИЗВЪРШВАТ ГЕНОЦИД СПРЯМО НАРОДА СИ.
94
3
 
3
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До Анонимен 122 Автобусите си ги имаше и преди 20 дена - само че спираха край плиска, на автогара Юг, ГеоМилев и др. по закътани места. А точно днес някои реши да ги спира близо до НС.... Театъра си е подготвен. И всички участват, пред нас се "дърлят", зад гърба ни си делят баницата.
93
2
 
8
 
! Отговори
FBI преди 10 години
Кога ще съдът Константин Тренчев на мафиотската КТ Подкрепа за трафик на ефтИна работна ръка през 2007 година от България за Словакия Баратислава с съдействието на Тренквалдер и подизпълнител на мръсната поръчка MS АТЛАС , вместо това ни занимават с Протести ала бала портукала
92
2
 
16
 
! Отговори
Финансист преди 10 години
Актуализацията на бюджета им е много спешна, защото не могат да си покрият плащанията за миналите избори (от 20% "гласували" за БСП и ДПС реалните им гласоподаватели са МАКС 4-5%, всичко друго е купено и манипулирано), кеш-а за Волен и разходите за платените форумни драскачи и "контрапротестиращите"
91
2
 
20
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н Атакист,Минавал съм покрай т.нар. "контрапротест" поне 10 пъти и мога да Ви уверя, че понякога там имаше цифром и словом десетина човека. В "силните дни" не надхвърляха стотина. Да не говорим, че в "силните дни" пак ги извозваха с рейсове - толкова бяха ***, че ги бяха паркирали направо на пилоните :DРеално за всички тези 60 и повече дни Кутев да е събрал в 1-2 от дните 150 човека макс и това му е "свръх" :)
90
0
 
4
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До АнонименОТ КЪДЕ Е ОРЪЖИЕТО ?КОЙ ИМ ГО Е ДАЛ ,АКО Е ТАКА?
89
1
 
10
 
! Отговори
zarenkov преди 10 години
Яко плащане на Волен, яко на "протестиращи", яко крадене . За какво ли им е кредита и кой ли ще го плаща. Пак ще са до сегашните балъци и децата има , които още шават.
88
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой умишлено води България към ГРАЖДАНСКА ВОЙНА с тези автобуси от провинцията....