Таксиджии: Новите разпоредби за бранша няма да променят нищо

Всеки таксиметров шофьор ще бъде с лично досие от 1 септември
Обновена: 24 авг 2013 11:47 | 24 авг 2013 11:36, Петя Славова
8
Таксиджии: Новите разпоредби за бранша няма да променят нищо
Снимка: Булфото

От 1 септември всеки таксиметров шофьор трябва да има лично досие. Въпреки това председателят на браншовата камара на таксиметровите водачи Спас Атанасов беше категоричен пред камерите на Bulgaria On Air, че до началото на следващия месец системата няма как да заработи. Тя само може да бъде поместена за обсъждане в сайта на министерството на транспорта, посочи той в репортажа на Трейси Велчева.

След трагичния инцидент през юли на бул. „Цариградско шосе“ в София, когато пиян таксиметров шофьор помете 12 души, започнаха проверки на таксиметровите фирми. Спас Атанасов е песимист относно новите разпоредби и това дали те ще бъдат спазени изцяло.

Колкото до досиетата, той допълни, че към настоящия пакет от мерки липсват само контролните точки в досиетата на шофьорите. Според него санкциите, касаещи шофирането в нетрезво състояние за момента са изключително строги.

Съгласно наредбата такситата в момента се проверяват един път месечно.

Според шофьори обаче очакваният пакет от мерки няма да подобри сигурността на участниците в движението. Вижте подробностите във видео файла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
jjj преди 10 години
МАХНЕТЕ ГЕ ОТ ПЛАТНОТО ЗА ДВИЖЕНИЕ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ !!!СЪЗДАВАТ ПРЕДПОСТАВКА ЗА ПТП КРИЕЙКИ ВИДИМОСТТА НА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ И КРЪСТОВИЩА!!!
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само промени ,нови закони и укази, а Мангалия си остава Мангалия! Мутро-Политико-Чалга-Олигархията става с все по-дебел г.з!!!!
3
0
 
16
 
! Отговори
ebb преди 10 години
пак ще събираме едни такси
2
0
 
22
 
! Отговори
м преди 10 години
В белите държави всичко е измислено отдавна,така че да вземат пример,а не да се опитват да мислят.
1
2
 
21
 
! Отговори
Темид преди 10 години
При всички видове мерки за каквото и да било да се запише като точка първа:" Всеки случай на корупция между проверяващ и проверяван да се наказва по бързата процедура с 15 години затвор без право на обжалване".Тогава ще има ефект от мерките.Иначе всичко е бошлаф /справка: речник на чуждите думи/.

Спонсорирани публикации