Царски призив: Да станем по човечни!

"Да си подадем ръка, иначе нищо няма да постигнем"
Обновена: 31 авг 2013 15:45 | 31 авг 2013 15:32,
93
Царски призив: Да станем по човечни!
Сакскобургготски бе в светата обител по повод на отбелязването на 70-годишнината от смъртта на баща му Цар Борис Трети. Снимка: Булфото

Трябва да си подадем ръка, вместо да се критикуваме постоянно - само така можем да постигнем нещо, каза пред журналисти в Рилския манастир бившият премиер Симеон Сакскобургготски, който бе в светата обител по повод на отбелязването на 70-годишнината от смъртта на баща му Цар Борис Трети.

Сакскобургготски коментира, че цял живот е призовавал за единство и доброта, защото според него нямало друго спасение, ако не станем по-човечни.

"Това е изводът за нас", допълни още той.

Царят каза, че много се радва на хората, които са отделили от времето си днес, за да дойдат в Рилския манастир, както и на президента Росен Плевнелиев, с когото е имал възможност да  разговаря в игуменарницата на игумена на светата обител Адрианополския епископ Евлогий.

Сакскобургготски коментира съмненията в управлението на баща му така: "Историята си каза думата, историята е далеч по-мъдра от конюнктурното, повярвайте ми".

Много миряни искаха да се снимат със Симеон Сакскобургготски и съпругата му.

На въпроси защо не са довели малкия Симеон-Хасан в Рилския манастир, Маргарита Гомес Асебо отговори, че Мароко е далеч, а на малкия предстояло да се подготвя за първия учебен ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Като видя политик в църква получавам стомашно разстройство.
70
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баща ти беше цар, Симеоне! А ти си една обикновена маша на червените, срещу заплащане! Как не те е срам!!!!
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УЖ СМЕ ВЪВ ЕВРОПА, НО САМО НА КНИГА. ВСЕКИ НОВ УПРАВНИК, ДАНЪЦИТЕ ВДИГА. УЖ СМЕ ЕВРОПЕЙЦИ, ХВАЛИМ СЕ С УСПЕХИ. А НОСИМ НА ЕВРОПА, СТАРИТЕ ИМ ДРЕХИ.СЪБРАХМЕ ОТ ЕВРОПА, СТАРИТЕ ***. НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ СЛУГУВАТ, СИНОВЕ И ВНУЦИ. НИЙ СМЕ НА ЕВРОПА , БЕДНИТЕ РОДНИНИ. ЗАТОВА НИ ГРАБИ, КОЙ ОТ ГДЕТО МИНЕ.
68
11
 
4
 
! Отговори
ВЕСЕЛИН ДИМИТРОВ преди 10 години
Както винаги Негово Величество доказва съпричастност към реалността, по един достоен и честен начин. Грехота е, че някои, на връх панахиата на Цар Борис Трети, се гърчат от бесовски псувни към Царското семейство. Никой не може да потули факта, че клеветническата кампания срещу Царя идва от едни и същи бездушевници, които не желаят силна и горда България, а най-паче велаят а превърнат народа ни в роб на републиканските им мутренски перверзии. ДА ЖИВЕЕ ЦАР СИМЕОН ВТОРИ ! ДА ПРЕБЪДЕ БЪЛГАРСКИЯ РОД
67
0
 
3
 
! Отговори
ben преди 10 години
Зa кaкво точно ти е моятa прaзнa ръкa?
66
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срам за баща си-комарджия, мошеник, лъжец-"оправи България за 700 дни".Продаде се на комунистите за пари, сътрудник на КГБ.Продаде и ордените на дядо си на търг - възмутително.И интересите и парите на България с М. Велчев и юпитата които доведе да му помагат в обирджийството!Позор!
65
1
 
5
 
! Отговори
Неверник преди 10 години
Ти, кандидат за ада, говориш да ставаме добри ли??? Свещи палиш, а забрави ли какво пише в Бибилията: "Не кради!"
64
5
 
6
 
! Отговори
... преди 10 години
toq trqbva da go zastrelqt !
63
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
точно така прав е ..да си подадем ръце и да прочистим страната си от него и комунисти ..и да дадем шанс на умните и можещите..стига тези музейни експонати..а този изложи монархията като институция
62
3
 
13
 
! Отговори
demosten2 преди 10 години
Този т.нар. цар е (все още) живото доказателство, че колкото и велик човек и пример за подражание да си, това не е гаранция, че детето ти няма да стане л***jно като порасне :(
61
2
 
14
 
! Отговори
до 73 преди 10 години
Мошеник от най-висок ранг. Но пък на тебе ти "станало хубаво". Шъ съ упрайм.
60
7
 
18
 
! Отговори
ined преди 10 години
Абе какво през няколко дена ще му обръщате внимание на тоя крадлив дъртак какво бил казъл. Единствената новина която искам да чуя някога за него е, че са му конфискували заграбените от него имоти и гори докато беше на власт и че е изритан от България.
59
5
 
11
 
! Отговори
alek преди 10 години
гаден кобург да му намерим чип втора употреба
58
6
 
18
 
! Отговори
ТРУХИЛьО преди 10 години
Крадлив плъх!Срам и позор за България!И този го титулуват за цар......Пфу...
57
6
 
7
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Да си подадем ръка, иначе нищо няма да постигнем"Дано повече хора разберат това ,иначе сме загубени.
56
5
 
16
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Кой не е човечен и добър бе? Най-добронамерено и човешки някак си и на теб повярвяхме преди години, и на всички останали. А вие какво? Много сте добри, да се ебавате с народа толкова години. Сега, ако обичате бъдете така добри и човечни и върнете властта, която този даже не ви беше дадена от народа!А ти, царю вземи се скрий някъде в дън земя че баща ти сигурно се върти в гроба!
55
3
 
9
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
До 65:Веднага си изпий хапчетата!
54
3
 
16
 
! Отговори
Богорис преди 10 години
Тоя да ми говори за човечност е същото като Хитлер да ми говори за милост- цинизъм! Дано на оня свят да го съдят, защото на тоя го цитират- да сме си подадели ръце и тем подобни ...Аз ръка на мошеници, крадци и грабители не подавам, освен за да им отсека техните- вервайте ми...!
53
11
 
12
 
! Отговори
до 49 преди 10 години
кои хора гладуват,тези дето имат имоти повече от царя ли,всичките 7 млн.*** имат по няколко жилища,вили,земи,гори,коли,не си знаят спестяванията в банките,а ти ми говориш,че гладували,това,че хленчат е съвсем друг въпрос,защото са алчни,крадат и с г.за си,лъжат,въртят далавери,ядат чужд хляб(парите пратени им от чужбина,а от това по-голямо падение няма) и когато се появи един умен,образован човек,на който вие на малкия пръст не може да стъпите го плюете,защото не обичате истината,жалки ***
52
0
 
2
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
До 63:Ние, ние сме млада бригада.Стига, стига, стига ни тази награда -да ви изм..шим най-щедро,идвайте в склада на едро!

Спонсорирани публикации