Пиянството на една младеж, британската младеж

Експерт твърди, че филмът на Би Би Си не очерня Слънчев бряг
Обновена: 2 окт 2013 14:05 | 2 окт 2013 08:58,
75
Пиянството на една младеж, британската младеж
Кадър от филма на Би Би Си

Филмът на Би Би Си за курорта Слънчев бряг не е част от кампания срещу българския туризъм, а филм за пиянството на британската младеж, обяви пред bTV директорът на Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Едночасовата лента за алкохолните ваканции на британците в Слънчев бряг, заснет от екип от 15 души в продължение на две седмици през миналото лято, беше излъчен вчера и предизвика бурна вълна от коментари в медиите и социалните мрежи у нас.

Още по темата
"Всичко това може да се случи навсякъде - където има туристи, има всичко. Това е проблем за пиянството на английската младеж. Това е проблем на Великобритания", настоя Драганов.

Той беше категоричен, че филмът няма да се отрази негативно на българския туризъм, напротив – има ръст от 8%.

По думите му сред британските туристи у нас има такива, които се интересуват от историята и културата на България и обикалят тракийските гробници, както и такива, които ходят на сафари в Източните Родопи, например.

"Работил съм с Великобритания дълго време и съм гледал многократно подобни филми за английски младежи, това не е проблем от вчера", допълни шефът на Института за анализи и оценки в туризма.

Той подчерта многократно, че филмът не цели да представи България в лоша светлина.

"Все едно да направим филм за една абитуриентска вечер и да попитаме дали това учиха децата 12 години", заключи Румен Драганов.

В Слънчев бряг няма алкохолен туризъм!?

Противоположно мнение изрази обаче представител на хотелиерския бранш в курорта, според който филмът на Би Би Си е "тенденциозен, зловреден и злонамерен" и представлява "платена антиреклама за българския туризъм".

Според Веселин Налбантов, собственик на хотела, в който е отседнал екипът на британската медия, в писмото до него целта на посещението им е била описана подвеждащо.

"Наш кореспондент обикаля места, където британски туристи често ходят на почивка. Искаме да покажем плажа, водните развлечения, нощния живот, за да разберем какво кара все повече английски туристи да избират Слънчев бряг", цитира Налбантов писмото, от което е възмутен.

По думите му на алкохолен туризъм в Слънчев бряг ходят "0,05% от туристите", а всъщност курортът, по думите му, развива семейния туризъм, а хотелите там са пълни със "семейства с малки деца, които заспиват в 00:00 часа и всичко е спокойно".

На въпрос за кадри от филма на журналистката Стейси Дули, в които се вижда как младежи правят секс в басейн, посред бял ден, пред погледа на цяло семейство, Веселин Налбантов посочи, че "извращенията в басейна не са честа гледка".

"Има ги в цял свят – Мексико, Испания. Не можем да станем манастир и да затворим туристите!", настоя хотелиерът.

В следващото видео може да видите филма на Би Би Си

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До RoxyMИ в Италия. В хотела, в който бяхме се оплакаха и много ни се радваха - като на едни от най-възпитаните туристи. Накрая и подарък ни дадоха...
26
1
 
29
 
! Отговори
гг преди 10 години
Големи *** са англичаните и също толково мутирало грозни
25
0
 
11
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Много едностранно са представени нещата, което не ми харесва. Ако ние решим да направим поредицаот филми, колок хубаво море имаме, колок мноог турисит привлича то и как англичаните се чувствата безнаказани да вилнеят тук как смятате че ще се почувствата те? това също ще е половината от истината защо няма да споменем че нямаме МВР, но също така ще са верин факти, така че нека и англичаниет да не изкривяват истината.
24
0
 
16
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
не съм съгласен с филма. Наистина им извращения, но защо е показано само лошото и заощ е взет за база само Слънечв Бряг? защо не са показани хубавиет неща по нашето черноморие - евтините (за чужденците) плажове и храна, много културин и историчесик забележителности особено около провадия, несебър, калиакра, Несебър,Ахтопол, Резово. Защо не е засегнато бруталното поведение на англичани като Майкъл Шийлдс, каккто и че англичаните -турисит вес повече се увеличават на българското Черноморие?
23
1
 
29
 
! Отговори
Хе преди 10 години
Не са пропуснали да дадат и бедните ***, на които никой не дава шанс в живота. Дано всичките ни ***, които не получават шансове в България да се изселят в Англия. *** при ***, добре ще се разберат. Ще си поркат, драйфат и съвокупляват дружно, важно е на всеки да се дава шанс все пак.
22
0
 
3
 
! Отговори
-10 преди 10 години
***,vbox7,com/play:d8648bb5a5 така се забавляват в чуждите курорти младежите, а във филма по-горе виждате как се забавляват при нас!
21
5
 
27
 
! Отговори
Никол преди 10 години
Мен ме е срам, че съществува такова архитектурно недоразумение като Слънчев бряг. Едни момчета бизнесмени с дебели вратлета направиха най-отвратителното и грозно място в България. Как искате в тази нечовешка среда и с тези собственици да има нормален туризъм. Всичко е опорочено. Не защитавам туристите, а казвам че те са поощрявани и предразполагани да препиват и да се държат като животни, защото за някои това носи ПАРИ. Докато мутрите държат курорта, ще е така. Най-добре да се пуснат багерите.
20
0
 
6
 
! Отговори
до 21 преди 10 години
за тебе пък какви пари бе брато?
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, евтиния алкохол им е виновен. *** са си по природа просто. Изобщо не ги жаля. Единствено развалиха черноморието ни, за да приемат западните *** като тези. А обикновения почиващ бяга от тази държава.
18
1
 
23
 
! Отговори
Breh преди 10 години
Преди години правиха същите помии и в Гърция. Сега са дошли при нас. Иначе евала на репортерката, че показва каква долна смет са "поколението" на англичаните! Много ме зарадва видеото! Как да не и кажеш: Виж как си излагаш нацията! :D
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да вдигнат цените на хотелите двойно и алкохола тройно и готово. Хем повече пари за нас, хем по-малко пияници.
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** си е *** по целия свят , никой не им налива алкохол насила в мутрите .според мен държавата и отговорните институции трябва да излязат със становище и да свият перките на тая журналистка и на пияните ***
15
2
 
23
 
! Отговори
Леле леле преди 10 години
Поредно доказателство, че англичаните са генетично увредени, а българите финансово ***. Крайно време е да се въведат нови цени на алкохола и такава *** да се държи далече от България.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези като в един соц лаф - Като *** в колхожки мамули.
13
0
 
26
 
! Отговори
ран-ът преди 10 години
До ПатриотАааа, не - няма да се насерем. Първо, защото нямаме пари, второ - защото просто сме по-възпитани, и трето - носим на алкохол!:)
12
0
 
8
 
! Отговори
ран-ът преди 10 години
До RoxyMИ в Гърция....:)
11
1
 
47
 
! Отговори
ран-ът преди 10 години
Английски ***! Какво да направят нашите - да ги бият ли? Бях там, видях ги - наистина са абсолютно пропаднала и пияна пасмина. Пият по цял ден, не само вечер!!! Пикаят в басейните на хотелите, в стаите - отвратителни са!!! И КАКВО ДА ПРАВЯТ НАШИТЕ ХОТЕЛИЕРИ? ХАЙДЕ ДА НЕ СИ ОПЛЮВАМЕ ДЪРЖАВАТА, А??!!! ПИЯН - ЗАЛЯН И *** БЪЛГАРИН НЯМА!!!!ВЕЛИКАТА АНГЛИЯ, ДА СИ ПРИБИРА *** НЕ ДА МИ ОПЛЮВА СТРАНАТА!
10
0
 
24
 
! Отговори
RoxyM преди 10 години
Ето това е истинското лице на британците. Докато са на Острова спазват приличие, обаче излязат ли от там нямат никакви задръжки! И не, не е само в България. И в Майорка се държат по същия начин, а предполагам и на всякъде другаде по света!
9
0
 
15
 
! Отговори
RoxyM преди 10 години
Ето това е истинското лице на британците. Докато са на Острова спазват приличие, обаче излязат ли от там нямат никакви задръжки! И не, не е само в България. И в Майорка се държат по същия начин, а предполагам и на всякъде другаде по света!
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другото заглавие днес:Брюкселският ресторант" спряхме им алкохола, предложихме вода"кога това ще стане в ***?!