Армията продала 236 жилища за 3 млн. лв

Министерство на отбраната има около 3000 жилища
37
Армията продала 236 жилища за 3 млн. лв
Снимка: Булфото, архив

Армията е продала 236 жилища от ведомствения си фонд в периода август 2009 - март 2013 г., съобщиха от Министерството на отбраната (МО). Приходите от сделките са 2 926 418 лв., пише в. „Труд".
Апартаментите са продадени на цени от 7000 до 15 000 лв. От ведомството не дадоха примери за продажба на конкретни жилища според местоположението и квадратурата им, за да се прецени дали цената е много по-ниска от пазарната.

"Според методиките продажната цена на жилищните имоти се формира от данъчна оценка, завишена с коефициент от 5 до 20%, в зависимост от типа населено място", поясниха експерти от МО.

Според наредба на военното министерство жилища от ведомствения фонд се продават по строги правила. Първото условие е имотите да са в райони, където поделенията на армията са закрити. За покупка може да кандидатства първо военният, който е живял първи там. Ако той не прояви желание, апартаментът се предлага на военен или пенсионер, служил в местния гарнизон. Едва след това жилището може да се предложи и на други служители от системата на отбраната.

Военното ведомство е подготвило за продажба през 2013 и 2014 г. още 412 жилища в областите Бургас, Хасково, Сливен и Пловдив.

Кабинетът "Орешарски" прие нова методика за продажба на апартаменти на МО - цената да е не по-ниска от балансовите стойности на имота. Това ще рече, че към сумата ще се добавят и разходи за извършени ремонти и подобрения.

Към момента Министерство на отбраната притежава около 3000 жилища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: можилищапродадени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Служител на МО преди 10 години
До СалахадинАми щото не знаеш къде да търсиш - в официални сайт на Министерството на отбраната.
29
3
 
4
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Честито на печелившите!!!Като го хванат протежетата на Борисво той ще каже, че не е знаел абсолютно нищо както каза за тефтерчето!!
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В ПЛОВДИВ има една служителка Костадинова която се вживява като Г.Спасова.Който е запознат знае за какво става въпрос.
27
3
 
5
 
! Отговори
крис преди 10 години
ей много обичате да бъркате в канчето на другите.какво да кажа като за 10 год съм подавал 4 пъти документи да закупя един *** гараж от мо и заради забавяне обработката да документите още не мога.коментирайте дъртите полковници които на дърти години се развеждаха за да вземат по още едно жилище.и последно ако знаете воените апартаменти с какво качество са правени ще паднете.
26
0
 
4
 
! Отговори
cc преди 10 години
ж.к."Дружба-2",бл. 318, вх.А ,ап.1/блока е строен от военното ведомство 1984./. и апартамента е бил даден за ползване на техен служител и семейството му. Обитават го ,като си заплащат наем , но той умира /2000г./и съпругата му,която е ***/и която въобще никой вече не знае жива ли е,защото от 10 -на год. никой не я е виждал,изчезна. Апартаментът стои полузатворен,разбиван от него се носят неприятни миризми и т.н. Въпреки усилията на живущите,никой не взема мерки вече 10 год.
25
13
 
9
 
! Отговори
Petko78 преди 10 години
до петко78прочети статията бе индианец. Тиквата ги е раздавал по 7000лв на апартамент. Ама пак Станишев ви е на устата. -----------------------------------------------Глей си работата, червен нафталин!Командвай на Позитано 20 !
24
2
 
2
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
До ДаолаАми хайде де, съди ги. Вместо да хленчиш като ученичка, предприеми конкретни действия. Ако на теб ти бяха предложили такова жилище и ти щеше да си купиш и нямаше да говориш, че държавата е ощетена. Сега завиждаш, че някой друг си е купил на изгодна цена и затова си толкова изнервен.
23
2
 
11
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Съд за всички онези от Министерството на отбраната, които са подписвали документите по продажбите - от най-долу до министъра. И да внесат в бюджета парите, с които са ощетили държавата и народа на България.
22
0
 
10
 
! Отговори
дърт преди 10 години
всички пишат всички плюят но на никой не му държи да утрепе някой от тези разбойници Не се надявайте нькой беден човечец да го направи Надяваме се взаимно да се изтрепете от алчност *** такива ПРОДАЖНИЦИ долни !!!!!!Само хленчите а нищо не предприемате Така няма да стане докато не ги очистите Въшките ги чистят а неги развъждат като у нас Нека ви пият кръвчицата като си продавате душите за 5 лева СТАХЛИВЦИ!!!!!!
21
1
 
2
 
! Отговори
ставри преди 10 години
До фактДа така е, в нормалните държави има и по 3000 евро за квадратен метър.
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахаххахаха 12 200 средна цена! Продавано е под данъчна оценка... е в тая държавица все ченгенца и шапкарчета се уреждат! А още една камара хора си чакат парите от лихвоточките :)
19
13
 
8
 
! Отговори
АГИТПРОП преди 10 години
Не виждам за какво ревете толкова. Това, че вие масово си купувате жилища на десеторно завишени цени, не означава, че всички трябва да са будали като вас.
18
12
 
20
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
Малко по малко ще излизат наяве всички далаверки на ГЕРБ. Заради това *** драпа да се върне на власт, че колкото повече време е в опозиция толково повече му лъсват осраните ***.
17
1
 
6
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Свсем сигурен съм, че моя танк го нарязаха за скрап. T 72
16
2
 
7
 
! Отговори
до № 20 от факт преди 10 години
Толкова е реалната цена.В западна европа цените са в пъти повече,но и заплатите им също.пп.То в България кое е нормално че и вашият коментар....Невежеството работи само за знаещите....айде със здраве.
15
7
 
17
 
! Отговори
факт преди 10 години
Цените са реални.В нормалните държави едно жилище от 55-60 кв.м. струва 60 минимални заплати...310x60=18600 лева.Всичко останало е мутренскомилиционерскоолигархична далавара.пп.То и за това само в София има повече от 150000 не продадени нови апартамента.Балъците свършиха.
14
0
 
6
 
! Отговори
bullpart преди 10 години
армията си са грижи за себе си да не я мислим значи. после може да им продаде на бившите си служители и по малко боеприпаси. и да ги направи складове тез апартаменти. ятаци да си направи. само да не реши във война да влиза. че там вече е наистина.
13
7
 
13
 
! Отговори
Richard Lionheart преди 10 години
Саладине ! Кой управлява 2009-2013 ?! Аз ли?! Шкартирали са апартаментите двадесетократно по-евтино ! И пак С.Станишев ти е крив, както и на онези *** бродяги по улиците вечер ! За капак омаловажаваш нечий труд. Истина е, ама кой да знае преди да се изкаже. Справка : тези подаръци под формата на апартаменти продължават. Има и други бивши вече войски, сега държавни предприятия с известен сграден фонд.
12
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до петко78прочети статията бе индианец. Тиквата ги е раздавал по 7000лв на апартамент. Ама пак Станишев ви е на устата.
11
0
 
11
 
! Отговори
Т. Илиев преди 10 години
Аз като си взема такова жилище веднага го препродавам поне 4-5 пъти по-скъпо. Далаверата е добра нали!!! Защо ли пък да не уредим наши хора с по 4-5 жилища и виж, че 3-те млн. станали десетина и повече. Ще има и за нас - продавачите.