24-часова охрана на центъра за бежанци в Ковачевци

Назначават медицинска сестра и лекар, които знаят арабски
Обновена: 28 окт 2013 10:01 | 28 окт 2013 09:43,
13
24-часова охрана на центъра за бежанци в Ковачевци
Комплекът в Ковачевци Снимка: БТА

Назначен е комендант в центъра за настаняване на бежанци, помещаващ се в Националния детски екологичен комплекс в Ковачевци, съобщиха от областната администрация. Предстои да бъде назначена медицинска сестра, владееща арабски език, и лекар от арабски произход.

За да компенсира разходите на общината, областният управител Михаил Михайлов е договорил с ЧЕЗ да бъде подписано тристранно споразумение, според което Държавната агенция за бежанците да поеме разхода за електричество в комплекса.

Също по негово настояване 15 аварийни автомобила, обслужвани от 15 души ще помагат за сметосъбирането в селото.

В лагера ще бъде открито обменно бюро, за да могат хората да сменят валута.

Още по темата
В района е осигурена 24-часова охрана, бежанците излизат само след записване и срещу специална карта, като могат да отидат само до магазина.

Те могат да излизат до 19 часа, а всички трябва да се върнат до 20 часа. На този етап няма план за настаняване на още бежанци на територията на община Ковачевци, уверяват от областната управа.

На мястото на напускащите може да бъдат изпращани нови, но броят им няма да надвиши 261 души.

Кризисен щаб координира дейността на всички институции на територията на Пернишки регион.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: бежанциКовачевци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
10
 
! Отговори
до кога бе? преди 10 години
ДОКОГА ще търпим бе хора? Това не са политици, това са негодници, които дори незнаят какво да правят имигрантите ***. Държават ани е в опасност. Хора опомнете се излизайте на улицата и си търсете правата.
10
1
 
27
 
! Отговори
тежко ни преди 10 години
Била съм на лагер преди години точно в тази сграда, в село Ковачевци - и ние имахме режим вечер да се прибираме, но защото бяхме непълнолетни и отговарят пред родителите ни хората. А сега тези ми ти сирийци окупират навсякъде, дава им се всичко на готово, ами че те и нашите *** скоро ще се вдигнат на бунт да се осигурява и на тях всичко, тогава какво ще правим - ние работещите и издържащи се сами без помощи хорица?
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези са имигранит, а не емигранти. Думата е с "е", когато отиват навън, т.е. българите в чужбина са Емигранти. Тези, които идват тук, са Имигранти. Тези *** не са дори сирийци, 55% от тях са всякаква *** и са имигранти. Цялата тежест е върху бедното ни общество, благодарение на комунистическо-турското правителство.
8
3
 
36
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Който *** има валута - тогава да си плаща сам храната - а не бедни пенсионери да се лишават от храна и работещи бедни да лишават децата си от храна -за да храним семейства с по 5-6 деца нямащи нищо общо с България и българите - ако българи бяха бежанци в Арабският Свят -щяха да ги бият с тояги на мегдана всеки ден ,и да им хвърлят огризки от помия- Ние не сме араби и ние не искаме тях - Богатите арабски страни да ги приемат - Кувейт Саудитска арабия Дубай Катар и много по богати от нас !!
7
0
 
28
 
! Отговори
dimitarbt преди 10 години
Такива скъпи "гости", разбира се че е ги пазят. Тази история става все по идилична за *** и все по обидна за Българите.
6
0
 
4
 
! Отговори
az преди 10 години
POLITICI,VIE SE ULQHTE.VOJNA V BULGARIA LI TRQBVA DA IZBUHNE DOKATO SE RESHITE DA NAPRAVITE NESHTO....LOSHOTO SE VRUSHTA.OBIKNOVENNO POVE4E OT DVOJNO
5
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
екстрадиране - веднага! затваряне на границата веднага!
4
0
 
31
 
! Отговори
huqvei преди 10 години
До номер 1,не половината, нито един *** дето минава границата не е бежанец, освен ако в Турция не е избухнала случайно война. Това че политическите пачаври и псевдомедии като тая облъчват населението, че това са беажанци е отделен въпрос
3
0
 
27
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
В българските училища - да се оправят , пред дискотеките където умират млади хора - да се оправят , по улиците - да се оправят , около *** квартали - да се оправят , нощем по автобусите - да се оправят , в превърнатия в *** бардак район от Лъвов мост до Халите - да се оправят , сириец и палестинец се сбиват заради деца (изобщо какво прави тук палестинеца !???) - 24 ЧАСОВА ОХРАНА ! Държавата е мащеха - турските *** ВЪН !!!
2
0
 
29
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Само охраната им колко струва на ден, като добавим и огромните разходи по задържането им, превоза, заетостта на хората (които се занимават с тях), наем, ток, вода, храна, пари в брой, загуби от кражбите им. Сумата, която пряко или косвено харчим по тези имигранти (защото те не са бежанци) е многократно повече от споменатите в публичното пространство 1 110 лв.
1
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще става още по-зле..всеки ден минават границата по 50 -50 *** а половината от тях даже не са бежанци, а чисти емигранти.