300 преподаватели зад окупацията на Ректората

Във всички останали сгради на СУ има учебни занятия
29 окт 2013 12:24,
66
300 преподаватели зад окупацията на Ректората
Снимка: архив, Булфото

Само в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" днес няма учебни занятия заради окупацията, а във всички останали сгради на ВУЗ-а има лекции, съобщиха от университета.

Още по темата

Окупацията на Ректората продължава макар вчера Академичният съвет да призова организаторите да потърсят други форми на протест.

В подписката в подкрепа на "Ранобудните студенти" вече са се подписали над 300 преподаватели от Софийския университет и от други висши училища, похвали се пред БТА студентът от СУ Борис Рангелов.

Той добави, че протестиращите студенти очакват подкрепа от още преподаватели.

По думите на Рангелов днес студенти от УНСС също възнамеряват да окупират една от залите във висшето училище.

БНР пък съобщи, че студенти от Нов български университет ще блокират по обяд Околовръстното шосе в знак на съпричастност с исканията на колегите им от Алма Матер за оставка на кабинета и нов морал в политиката.

Към протестната акция вече се присъединиха студенти от НАТФИЗ "Професор Кръстьо Сарафов", както и учащи се от Великотърновския и Пловдивския университет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
аааа преди 10 години
Да, Стояне. За това както вече споменах, повече ги чети и по-малко пиши. Поне за сега :-)
38
19
 
12
 
! Отговори
кибик преди 10 години
Оставка, а после служебен кабинет назначен от Роско. А после този кабинет в нашата "печатница" и нашите (не сменени) изборни бюра ще си нагласим резултата. Пък на студентите ще купим геги да пасат овцете и без това трябват овчари.
37
3
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
До ааааИма си речници, енциклопедии ...
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименNaprzno si došel ot selo i naprazno ti davat pari za "komentari", dartafelnik!
35
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Възмутената госпожица Десислава Славчева от контрапротестиращите днес, на която много й се учи в окупирания ректорат, всъщност май не знае, че в СУ специалност "Финанси" няма ... Гугъл обаче казва, че Десито е председател на МО в БСП Връбница и учи финанси в Свищов...Ей това им най дразнещото на позитановци - хич не си дават зор.
34
0
 
3
 
! Отговори
аааа преди 10 години
Стоянье, ти ако беше поне малко грамотен щеше да знаеш защо се използва точно този термин, ама си поредния драскач. Четете бре хора. Ама то не става само с четене, требе и акъл.
33
7
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
румен оФчаров пак се върна в бизнеса с ел енергия..е това ако е моралтози е по гаден и от случая с пеев .....за нови лица в политиката ....не искаме дон боко и станишев нито масларова и оФчаровстига с тези стари муцуни
32
21
 
8
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
Толкова ли са неграмотни тези студенти, та да не знаят, че не може да се окупира собствена територия? Това си е най-обикновено самоуправство.
31
4
 
5
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До ПетърМного бързо забравихте монополите
30
3
 
4
 
! Отговори
Мила преди 10 години
Студентите от Нов български университет защо не окупират сградата на университета си?
29
3
 
7
 
! Отговори
до Фарфалей преди 10 години
Да, така е. Личи си, че е първично и непринудено, нали. Друго си е като излизаш да говориш да си си научил добре стихотворението, както другарите винаги правят.
28
11
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Много започна да се говори за морал-който е с нас е морален,който не е с нас е комунист.И се замислих,какво е морал -Орешарски бил неморален,а Плевнелиев и Борисов морални.И кой определя днес в нашата държава морала-протежетата на Иво Прокопиев.На времето всички бяхме завладяни от студ стачки и дойде СДС на власт-моралните.И какво се случи ,бяха толкова морални,че после 13 години не можаха да се върнат във властта,народа така се отврати от тях,че вече и в парламента не са.
27
10
 
6
 
! Отговори
Вунд преди 10 години
Който не е Националист, е пълен позьор и ***. Комунисти или демократи - все същите клоуни. Мама ви де. и циркаджии оакани
26
20
 
17
 
! Отговори
Фарфалей преди 10 години
хахахахах, Слушам ги точно, окупаторите по НоваТВ...не могат да вържат две думи на кръст и да кажат, какво искат,... това е бъдещата интелегенция на България! Браво! Да дадат микрофона на кукловодите!
25
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Студентите никога не са представлявали някой различен от самите тях ! Чисто и просто защото са млади, уверени и ентусиазирани = прекалено големи идеалисти. Като прибавим към това и стремежа за приключения поведението им е съвсем нормално. Искат да променят света, да го превърнат в по-добро място! Всички знаем що за *** са политиците, но сме прекалени реалисти за да излезем публично като студентите! Това, от което имаме нужда сега е революция подобна на френската буржоазна революция!
24
13
 
13
 
! Отговори
манго преди 10 години
Закривайте ги тия университети вече, превръщай в чалготека, то е ясно че държава няма да има.
23
12
 
19
 
! Отговори
лили преди 10 години
До АнонименЗащо само Бойко ви е в устата . Защо ви е страх от избори . А за теб жалък дръскач само едно ***.От такива като теб ме е срам ,че съм българка
22
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Студентите да окупират всички университети,а всички ние да окупираме парламента и да става каквото ще.Само така ще извадим окопалите се във властта.Комунистите казват,че други партии използват студентските протести,а комунистите използват всички които си остават в къщите и не протестират.Протестиращите според тях били по-малко,а дали са прави?
21
12
 
12
 
! Отговори
Leonid преди 10 години
Бяхме 300, оказахме се 3! Тц, тц, тц.
20
14
 
13
 
! Отговори
Таналли преди 10 години
Не е нормално за български студент да пише ''укопация''. Неграмотните и глупавите са безгласни букви.