300 преподаватели зад окупацията на Ректората

Във всички останали сгради на СУ има учебни занятия
29 окт 2013 12:24,
66
300 преподаватели зад окупацията на Ректората
Снимка: архив, Булфото

Само в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" днес няма учебни занятия заради окупацията, а във всички останали сгради на ВУЗ-а има лекции, съобщиха от университета.

Още по темата

Окупацията на Ректората продължава макар вчера Академичният съвет да призова организаторите да потърсят други форми на протест.

В подписката в подкрепа на "Ранобудните студенти" вече са се подписали над 300 преподаватели от Софийския университет и от други висши училища, похвали се пред БТА студентът от СУ Борис Рангелов.

Той добави, че протестиращите студенти очакват подкрепа от още преподаватели.

По думите на Рангелов днес студенти от УНСС също възнамеряват да окупират една от залите във висшето училище.

БНР пък съобщи, че студенти от Нов български университет ще блокират по обяд Околовръстното шосе в знак на съпричастност с исканията на колегите им от Алма Матер за оставка на кабинета и нов морал в политиката.

Към протестната акция вече се присъединиха студенти от НАТФИЗ "Професор Кръстьо Сарафов", както и учащи се от Великотърновския и Пловдивския университет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е нормално шепа платени мбоклуци(на всяка снимка изглеждат като дрогирани/пияни хипарчета) да налагат своето мнение на всички и да окупират обществена институция каквато е университета! А останалите които искат да посещават лекции нямат ли права?? Да влязат баретите и по един хубав пердах на всяка платена герберска куха ТИКВА! Обесете един окупант пред ректората и другите ще станат отличници.
18
4
 
12
 
! Отговори
до реджеп баир преди 10 години
И все така ще е в сферата на научната фантастика този тунел, понеже наскоро Европата размаха на управляващите конфигурация от три пръста с преобладаващ среден за финансиране точно на тунела под Шипка. Прецедент. И кой е виновен за това? Никой най-вероятно.А, не, извинявам се. Тунел така или иначе ще има понеже е задължително да се направи, ама ще е с мойте и твойте пари, а не с тези на ЕС, понеже хората не искат да ги дадат, за да бъдат откраднати.
17
13
 
21
 
! Отговори
! преди 10 години
Преподавателите, които подкрепят окупацията спомнят ли си, че от зората на демокрацията нямат право на политическа дейност и агитация в Университета?!
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ало dnes.bg спите!Ким Кардашиян ще промени фамилията си след сватбата След сватбата си с рапъра Кание Уест риалити звездата ще промени името си на Ким Кардашиян Уест.
15
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко Амфета и Цеко Милиционера добре са организирали нещата. Шепа 100-ина платени наркоманчета не позволяват на белите хора да учат, но излгежда всякаш "цели" университети са на протест. Смешна и жалка работа. Сега като и нарко-мулето на Тиквата се върна от Бразилия пак ще има финанси за подобни платени манипулации на народа и изборни кампании на ГРОБ. Разбира се, и милионите откраднати от мутри на Герб от инкасо-автомобилите през последните 4 години помагат.
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
cakastite tuk za Geicho i Vaginen molq da se navedat i hvanat za palcite
13
9
 
28
 
! Отговори
Реджеп Баир Будала преди 10 години
В гр. Константинопол (бивш Цариград), днес турците откриват тунел под Босфора. А в България "Укопират" университети, а тунела под връх Шипка, все още е в сферата на научната фантастика.
12
16
 
23
 
! Отговори
д-р Орманджиев преди 10 години
Защо лъжете , че Великотърновския университет има същите искания? Дечата там не искат оставка , а исканията им са разумни и академични.Давате ли си сметка , че оставка незабавна значи стар изборен кодекс, бюджет за 2014г под въпрос, бежанци в страната, тотален хаос и липса на законодателство. Може би се изпълнява това което кметчето на Пловдив с директиви към ГЕРБ призова за хаос и блокиране на страната. Познайте кой го изпълнявя?!
11
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
komunistite vinagi sa bili Srestu inteligenciqta...na tqh im trqbvat ovce ne hora
10
18
 
29
 
! Отговори
Бачо преди 10 години
А така, пишете коментари и цъкайте, че трябва да заработите надницата. Оставка!
9
20
 
29
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Егати, колко комунисти има в този форум и в тази държава! Нищо добро не ни чака!
8
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AKO PREPODAVATELITE NAISTINA SA 300 ZASTO NE IZLIAZAT PRED NARODONOT SABRANIE DA PROTSTIRAT ZA DA GI VIDI OBSTESTVOTO?. DO SEGA KUDE BYAHA?
7
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правителство което получи възможност да управлява заради нарушение на предизборния закон и 1 лъжа не заслужава да управлява.Оставка!
6
20
 
19
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
Това вече си е чист тероризъм. Списъкът е блъф, иначе щяха да го представят на медиите.
5
17
 
15
 
! Отговори
A taka преди 10 години
До обяд сте дали инструкции къде и какво да се блокира и прави. Не разбрах, за след обед какво ще правят "красивите и интелигентните. Не прочитам инструкции. Ей давайте, че ще вземат да се приберат вкъщи.
4
15
 
28
 
! Отговори
простата истина е .. преди 10 години
А простата истина е ......Писателят Марко Ганчев за протестите:Имаме чисто и просто едно непризнаване на изборни резултати. Толкова ли голяма интелигентност се иска, за да се сетиш, че го правят едновременно ГЕРБ и невлезлите в парламента с надежда за нова конфигурация. Още по-нищожна интелигентност е необходима пък да проумееш, че конфигурацията ще бъде същата и че ако пък се измени в полза на ГЕРБ, безредиците ще са още по-непредсказуеми.
3
14
 
20
 
! Отговори
Иванова преди 10 години
Не ви ли се струва, че въпросният организатор на студентската окупация Ивайло Динев е на протеста в защита на Бойко Борисов в клипчето по-долу?youtube/watch?v=vwUf-z5swJ0
2
10
 
13
 
! Отговори
Къпан студент преди 10 години
проф. НЕКЪПАН Янакиев и той ли????
1
5
 
29
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Нов морал в политиката гради ли се със стари методи?