С портрет на Левски - напред към София

Актьорът Юрий Ангелов тръгна от Бургас да се срещне със студентите окупатори
29 окт 2013 17:30,
171
С портрет на Левски - напред към София
Юрий Ангелов и Никола Парашкевов. Снимка: Dnes.bg

"Въоръжен" с плакат на Васил Левски, актьорът Юрий Ангелов тръгна от Бургас към София, за да се включи в протеста на студентите.

Той ще бъде придружен от най-младия си колега в черноморския град – 24-годишния Никола Парашкевов.

"Ние – най-младият и най-старият в театъра, тръгваме като двама частни бунтари. Зад нас не стои никоя политическа партия, никаква фирма или организация. Виждаме какво става и искаме да се включим, но не като протестиращи, а като обединители. Защото това, което виждам е страшно – младите хора са съзнателно разединявани от обиграните и по-опитни възрастни", смята Юрий Ангелов.

Актьорът е изоставил любимото си село, за да се срещне с протестиращите студенти и да поговори с тях. „Надявам да се посъветваме взаимно – аз от тях да се поуча, а те в мен да се вслушат”, каза Ангелов.

Той самият се обяви като бунтар, а не като революционер. „Има коренна разлика между двете. От революциите се отрекох, те вече са компрометирано средство. Нашата революция е уродлива. Тя изяде не децата си, а възрастните си родители. И понеже всичко е много объркано, не трябва да допринасяме допълнително за хаоса. България е достатъчно унищожена, затова последният шанс е обединението”, каза още актьорът.

На подобно мнение е и младият му колега Никола Парашкевов. Той е на мнение, че неговите връстници в София имат право да протестират, но се страхува техният порив да не бъде опорочен от политическите сили.  

"Младите винаги са искали и ще искат промяна, когато виждат, че нещо не е наред. Хубаво, че сега сред младите има заряд и енергия. Единственото, което ме притеснява, е да не се получи така, че този порив да бъде „придърпан” и използван в грешна посока. Надявам се колкото и да бушуват страстите, в нас младите да остане интелект, за да не забравим какво се борим", заяви Никола Парашкевов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
2
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Престанете да използвате портрета на Левски като плашило, значи какво излиза всеки независимо каква кауза има ,добра или лоша , след като взема портрета на Левски и всички трябва да са с нас , аман от простотия.
142
0
 
1
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
До СОКРАТняма да мине и година и ще питаш не кой предложи Дянков, а аххх къде е Дянков да ги скяса тези *** дето затриха държавата.
141
0
 
2
 
! Отговори
до Добри преди 10 години
Добри, Добри може ли да си толкова *** бе човек ? Ако имаше поне малко акъл в простата ти главица нямаше да стигнеш до такова излагане в сайтът ?
140
0
 
8
 
! Отговори
серГЕЙ преди 10 години
От комунист власт и от *** мас се взима само с дране, а не с портрети!!!
139
1
 
9
 
! Отговори
чукча преди 10 години
до 145 Или си *** атакист или самодоволно комунистическо *** Точно с портрета на Левски се тръгва при протест за отстояване на морал в политиката Ако си вярващ може и с икона но народа ни отдавна е канонизирал Апостола
138
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
българите не заслужават левскивижте ги неможе за щяло и нещяло да се бършат със светините на българия това за мен не са хора после питат защо исляма напредвал е те за това
137
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО !
136
12
 
9
 
! Отговори
добри преди 10 години
Окупираха и Левски! Простотията няма граници!
135
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пръц-Пръц
134
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До varg vikernesБраво БЪЛГАРИ ! И евала на тези български деца отказващи да сложат фесовете и фереджетата, така както направиха комунистите от БСП и Атака !
133
16
 
6
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
До makedonskiА всеки гласувал за герб е ***.
132
1
 
4
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
До АнонименА тоя Сабри кои мислиш го извади от затвора другаря Желю Желев-първият демократично избран президент от СДС.
131
0
 
0
 
! Отговори
Диоген преди 10 години
До СОКРАТИ кой от замовете е Дянков!? И другото дето го пишеш са празни приказки.
130
4
 
14
 
! Отговори
Глупак преди 10 години
До АнонименЗаради такива като тебе, дето реват за червения зандан, децата ни пълнят терминал 2. А ти си стой тука и се радвай, че тройната корупция ще ти увеличи пенсията с 5 лева. Ако и твоите са се спасили, ще те хранят, ако не - горко ти.
129
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Бургас за областен координатор на ДПС са назначили Сабри бей. Той е брат на терориста участвал във взривяването на влака на гара Буново. Загинали са и невинни деца. Същия Сабри на времето е поставил бомба в курорта Дружба. По някакво чудо бомбата не е избухнала. Е какви да се наричат тогава тия властимащи?. ДПС управляват страната. Назначенията са под диктовката на Доган. Дончева и тя е заявявала, че Станишев най редовно ходел да се допитва до Доган.
128
8
 
5
 
! Отговори
животът е лесен преди 10 години
у бугарско е висша демонокрация, требе само да гепиш портрето на Левски и да го размахаш кат поп кръста, или чесън пред вампир, а защо не и цървулът на Мохамед пред правоверните , и всичко се дърпа и вика,, алилуя ти си и ний не значим нищо щото в теб е истината,, и после одиш щот правителството ти виновно и затваряш местото което си си пожелал и викаш: ако не ми усигорите тва и тва и шеф у бурканилания не стане еди кой си аз шъ въ.../не се чете/ и вижте *** аз държа портрето на ЛЕВСКИ, господи
127
13
 
3
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
И тоя нещо изкука. Байновото, ще те застигне някъде по пътя снега, зима идва, стой си на г..з!
126
2
 
17
 
! Отговори
мими преди 10 години
не знаете ли защо артистите са против правителството. Театрите започнаха да се пълнят а заплатите се плащат на бройка закупени билети и на Орешарски не му харесва да дава пари от бюджета за изкуство. Че той на село кога е ходил на опера или театър. Има господ и той ще им го върне но няма да върне децата ни от Емропа дзащото всички които зъвършват отиват там Не ви ли е срам да пишете глупости
125
22
 
12
 
! Отговори
СОКРАТ преди 10 години
Хубаво питате кой предложи Пеевски, защо не питате кой предложи Дянков за Зам. Министър Председател и главен ковчежник на държавата.Много сте симпатични и хубави но сте едни *** маши.Между вас някой прибира пачката да ви шилосва за да се прикрият золумите на Костов,Б.Б.,Цветанов и други нарекли се работодатели и не милионери а милиардери.Тези милиони-милиарди са от труда на бащите и дедите ви.Истината е една "Наказание и преследване на незаконно забогателите и Конфискация в полза на хазната.
124
7
 
30
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Всеки, който гласува за БСП, всъщност гласува за ДПС и е родоотстъпник. Факт!