С портрет на Левски - напред към София

Актьорът Юрий Ангелов тръгна от Бургас да се срещне със студентите окупатори
29 окт 2013 17:30,
171
С портрет на Левски - напред към София
Юрий Ангелов и Никола Парашкевов. Снимка: Dnes.bg

"Въоръжен" с плакат на Васил Левски, актьорът Юрий Ангелов тръгна от Бургас към София, за да се включи в протеста на студентите.

Той ще бъде придружен от най-младия си колега в черноморския град – 24-годишния Никола Парашкевов.

"Ние – най-младият и най-старият в театъра, тръгваме като двама частни бунтари. Зад нас не стои никоя политическа партия, никаква фирма или организация. Виждаме какво става и искаме да се включим, но не като протестиращи, а като обединители. Защото това, което виждам е страшно – младите хора са съзнателно разединявани от обиграните и по-опитни възрастни", смята Юрий Ангелов.

Актьорът е изоставил любимото си село, за да се срещне с протестиращите студенти и да поговори с тях. „Надявам да се посъветваме взаимно – аз от тях да се поуча, а те в мен да се вслушат”, каза Ангелов.

Той самият се обяви като бунтар, а не като революционер. „Има коренна разлика между двете. От революциите се отрекох, те вече са компрометирано средство. Нашата революция е уродлива. Тя изяде не децата си, а възрастните си родители. И понеже всичко е много объркано, не трябва да допринасяме допълнително за хаоса. България е достатъчно унищожена, затова последният шанс е обединението”, каза още актьорът.

На подобно мнение е и младият му колега Никола Парашкевов. Той е на мнение, че неговите връстници в София имат право да протестират, но се страхува техният порив да не бъде опорочен от политическите сили.  

"Младите винаги са искали и ще искат промяна, когато виждат, че нещо не е наред. Хубаво, че сега сред младите има заряд и енергия. Единственото, което ме притеснява, е да не се получи така, че този порив да бъде „придърпан” и използван в грешна посока. Надявам се колкото и да бушуват страстите, в нас младите да остане интелект, за да не забравим какво се борим", заяви Никола Парашкевов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
8
 
16
 
! Отговори
дадо преди 10 години
Не петнете най-светлата личност. Върнете се. Интересите на олигарсите, които плащат са помия върху най-светлия човек в нашето и на България съществувание. Върнете се не го маскарете с политически интриги и уидурми. Моля ви ако във ваз има поне малко нещо българско.
122
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** бесепе да вземе да направи документален филм за безобразията на така наречените демократи. Как разпродадоха на безценица държавата, само за да вземат комисионни. Така цялото наследство, дето правихме за децата си отиде на вятъра. Все едно да страя дом и сугарев да иде е да го продаде на американци за 100 лева. Бъргария струваше 30 млрд. Ппададоха я за 3. Деца, вие пак сте маша в ръцете на същите гадове. Сугарев, костов, мутров и сие.
121
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мършите като оди суйката чакат да излезна от тук, за да почнат да ви облъчват с тъпизмите се по стар обичай. Деца, бъдете умни. Не следвяйте хора, което някога са предали продали България на чужди интереси. Отлъчете оди сейки и тем подобни. Разграничете се от тях. Вие не ги знаете, на вашите родители ги знаят добре. Питайте старите. Не скачайте с рогатя напред. Те товя чакат. Бъдете умни. За един долар прадавяха честта на България.
120
8
 
10
 
! Отговори
lyudmil stoyanov преди 10 години
Тези "артисти" какъв хонорар ще получат за представлението? Пък и никъде не съм ги гледал...
119
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Деца, тази вечер ви доказах, че не всяка ***, дето пише пасторални или патриотични слова е нещо свестно. Видяхте оди сейката. Тя се ***. По делатя им ще ги познаете. Не вярвайте на хора, които някога са предали България. Винаги биха го направили пак. Националните предатели си личат по високопарните декларативни слова. Всеки да вземе по една гьостерица и да разбие кратуната на някой предател. Това е решението.
118
4
 
6
 
! Отговори
да 133 преди 10 години
Кои сте вие ***? Кои сте? Какво сте? Застани с лицето си пред хората, ако въобще имаш очи долна гад предателка на България. Смърт за предателите на България като сугаревр
117
1
 
4
 
! Отговори
до 131 преди 10 години
За кражба на коне. Не си измисляй. Все пак имаме достъп до документи. Кунчев е осъден за кражба на на коне.
116
0
 
1
 
! Отговори
Студент0а преди 10 години
Yugoslavia The Directed Tragedy - Movie(филм) Български!Заслужава си гледането и поставя ?си който са пред българското ежедневие - смески: ток, вода, телефон(мобилни оператори) Банки и тн...
115
7
 
3
 
! Отговори
Кинаджия преди 10 години
Хехе, дупедавчето на Иля Велчев пак се събуди...ама с по- младо гадже!Е няма как- младото си е младо, по-яко работи.....
114
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сугарева, па.аврата на прехода застава и тя милата зад студентите. Какво доживяхме. Казвай, каквото имаш да казваш и изтичай в канала. Вече е пуснато казанчето. Снудентите ще повърнат ако знаят, че ти па*авро ги подкрепяш. Нещастница.
113
8
 
9
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
***,бОЙКО ли скате ?
112
3
 
3
 
! Отговори
до 120 одисейка преди 10 години
Аз го предложих пеенски. Нещо да ми кажеш? Сугарева, пак ти казвам, за последен път, нагъл си, ще патиш. Целият свят ще те разбере какви си ги вършила ку.во.
111
8
 
9
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Честно не мога да спра да се хиля на някои *** тук, които смятат, че 40-50 студентчета ще съборят властта. Та те десетки хиляди бяха излезли на площадите и *** им се хилеха насреща, та в тези 50 студентчета ли ви е надеждата бе, *** ***?
110
8
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Затова ние заставаме зад всяка дума от декларацията на студентите: Колкото и да се опитват да ни манипулират, ние не вярваме на новоизлюпени спасители. Наясно сме, че политическата арена ще привлича винаги недостойни авантюристи, обслужващи всякакъв друг интерес, но не и интереса на хората. Но това може да се промени, ако ние, гражданите, имаме активна гражданска позиция и я отстояваме. Ние, студентите, избрахме да се борим.
109
6
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
И когато протестиращите на улицата се умориха, и когато проглушиха собствените си уши от вувузелите, и когато въпреки това останаха нечути от ползващите задните изходи, студентите подновиха този въпрос с нова сила. Кой предложи Пеевски? в този въпрос е закодирана всичката лъжа на целия осквернен преход. Затова в отговор на този въпрос Пеевски получи защита и подкрепа неочаквано за някои и очаквано от мнозина сещате се от кого.
108
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И тая реши да стане известна и да се покаже по телевизора и интернет. Всичко е реклама. То като няма хонорари какво да прави? Парите на боко не миришат.
107
4
 
4
 
! Отговори
фют преди 10 години
Хехе, тия докато стигнат окупаторите ще са се прибрали по къщите!
106
7
 
4
 
! Отговори
роки преди 10 години
Не се крийте зад Левски, *** гербави!
105
9
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
КАТО БЕШЕ ЖИВА БАБА ВИ ВАНГА ЗАЩО НИКОЙ НЕ Я ПОПИТА ЗА ГРОБА НА ЛЕВСИКИ ,НАЛИ ВЯРВАТЕ НА ЯСНОВИДЦИ ,ГАДАТЕЛИ И ПР. ?! ТЯ ЩЕШЕ ДА ИЗМИСЛИ НЕЩО !
104
2
 
0
 
! Отговори
lsl преди 10 години
До КИРОКиро, ти си кир