С портрет на Левски - напред към София

Актьорът Юрий Ангелов тръгна от Бургас да се срещне със студентите окупатори
29 окт 2013 17:30,
171
С портрет на Левски - напред към София
Юрий Ангелов и Никола Парашкевов. Снимка: Dnes.bg

"Въоръжен" с плакат на Васил Левски, актьорът Юрий Ангелов тръгна от Бургас към София, за да се включи в протеста на студентите.

Той ще бъде придружен от най-младия си колега в черноморския град – 24-годишния Никола Парашкевов.

"Ние – най-младият и най-старият в театъра, тръгваме като двама частни бунтари. Зад нас не стои никоя политическа партия, никаква фирма или организация. Виждаме какво става и искаме да се включим, но не като протестиращи, а като обединители. Защото това, което виждам е страшно – младите хора са съзнателно разединявани от обиграните и по-опитни възрастни", смята Юрий Ангелов.

Актьорът е изоставил любимото си село, за да се срещне с протестиращите студенти и да поговори с тях. „Надявам да се посъветваме взаимно – аз от тях да се поуча, а те в мен да се вслушат”, каза Ангелов.

Той самият се обяви като бунтар, а не като революционер. „Има коренна разлика между двете. От революциите се отрекох, те вече са компрометирано средство. Нашата революция е уродлива. Тя изяде не децата си, а възрастните си родители. И понеже всичко е много объркано, не трябва да допринасяме допълнително за хаоса. България е достатъчно унищожена, затова последният шанс е обединението”, каза още актьорът.

На подобно мнение е и младият му колега Никола Парашкевов. Той е на мнение, че неговите връстници в София имат право да протестират, но се страхува техният порив да не бъде опорочен от политическите сили.  

"Младите винаги са искали и ще искат промяна, когато виждат, че нещо не е наред. Хубаво, че сега сред младите има заряд и енергия. Единственото, което ме притеснява, е да не се получи така, че този порив да бъде „придърпан” и използван в грешна посока. Надявам се колкото и да бушуват страстите, в нас младите да остане интелект, за да не забравим какво се борим", заяви Никола Парашкевов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
1
 
! Отговори
Футуролог преди 10 години
85----Атака беше най-верния съюзник на ГЕРБ благодарение на което Боко тиквата ни беше премиер!Сега Атака е най-верния съюзник на БСП!На следващите избори кой ги знае?Иначе за човек познаващ биографията на Сидеров не би трябвало да има изненади!Работил на заплата в Мултигруп при Илия Павлов и прегръщал се в кръчма с най-големия враг на тази групировка Иво Карамански
82
2
 
1
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
до гурбетчия Аз ти предлагам да си пуснеш някое турско маане, да си сипеш една ракия и да не си претоварваш главицата с подобни главоблъсканици. Освен ако разбира се нямаш доказателства, които да представиш на аудиторията, дотогава изобщо не си ти човека, който ще коментира Левски.
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
nedeyte podsenyavate studentite te sa pravilniya pit, i sa blizki mnogo do pobedata..
80
0
 
1
 
! Отговори
до 82 преди 10 години
Може би пън в забранена любов
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 82Коя е най-значимата му роля? Осветли ни, о ти светило на науката и културата.
78
0
 
3
 
! Отговори
Зз преди 10 години
Сигурно ги праща кмета на Бургас който е гробар
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е лесно да си дете на сугарев. Всеки знае, че баща ти е национален предател. Най-ниската прослойка на обществото. Даже извън обществото. ***. Жалко, но факт. Защо тоя *** не взе документ, че не е бил на служба към чужди разузнавания? Сугар, никога, ама никога не ми се мяркай пред очите, че така ще те тресна между рогатя добиче. Дисидент била тя. Проста престъпничка гнусна. Тегли си куршума шматко. Как заспиваш не знам. Да знаеш, че си унищожил бъдещето на децата си.
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kakva nacionalisticeska partia moje da e Ataka? Vse edno Jirinovski da podkrepya pravitelstvo v koalicia s chechencite, ili Zlatna zora sas turci ili emigrant!!!
75
1
 
1
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
До аз съм българчеЛЕВСКИ АКО Е БИЛ ПОГРЕБАН ТАЙНО ,СЪВСЕМ ЛОГИЧНО Е БАЩА ДА КАЖЕ НА СИНЪТ СИ И Т.Н. ,ЗА ДА ИМА НЯКОЙ КОЙТО СЛЕД ВРЕМЕ ПРИ ЕВЕНТУАЛНО ОСВОБОЖДЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ДА КАЖЕ КЪДЕ Е ГРОБЪТ НА ЛЕВСКИ ! ЗНАЧИ И ТАЗИ ХИПОТЕЗА ОТПАДА ! ИСТИНАТА Е ,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ТОГАВА НЕ СА ГО УВАЖАВАЛИ ! НЕ МОГА ДА СИ ОБЯСНЯ ,КАК ТАКЪВ ОБИЧАН ЧОВЕК НЯМА ДА БЪДЕ ПОГРЕБАН С ПОЧИТ ?! ТУРЦИТЕ НИТО СА ЗАБРАНИЛИ ДА БЪДЕ ПОГРЕБАН НИТО НИЩО ?! ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ НЕ СА ГО ПОГРЕБАЛИ ??!!
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СВАЛЕТЕ ГНУСНИТЕ СИ ГЕРБЕРСКИ РЪЦЕ ОТ АПОСТОЛА!
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до номер72 мочо.г-н тъпанаров ,Юрий Ангелов е много добър артист и не е лошо малко да ходиш на кино и театър
72
1
 
2
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
До Анонимен 79Да ама не в тия двамата ;)
71
2
 
7
 
! Отговори
Карловец преди 10 години
Стига сте се гаврили с Апостола!Какво си мислете, че правите като се снимате с неговия портрет!Така изглеждате още по-жалки!
70
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво ! Духът на Ботев и Левски все още е жив в някои българи.
69
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Новият ценови разпис на ГРОБ:Протестиращ студент с бира в ръка- 15 лв и 39 стотинки.Протестираща студентка с показване на цица- 25 лв кръгло.Протестиращ студент с патронче в едната ръка и с бира двулитровка в другата -47 лв и 63 стотинки понеже има предпоставка след смесването на течностите да си изгуби разсъдъка и да направи някоя глупост, като мятане на паве по сградата на Университета.
68
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой някога чел ли е книга на прочутия бг писател сугарев?! Освен да предава държавата друго не е писала.
67
8
 
6
 
! Отговори
minuvach преди 10 години
Не пипайте портрета на Левски с герберски ръце бе, не ви ли е срам?
66
1
 
0
 
! Отговори
до тая с посевите преди 10 години
За хапчета не знам. Ти ще кажеш. За твая жалост съм прав. Сам добре го знаеш. Нали? Предателю. Как не те отстреляха като добиче когато можеше не знам. Седниси на гъ*а шматко. Не се прай на интересен. Знаеш, че си ***, който рано или късно ще изтече в канала. Лек път.
65
0
 
0
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
до гурбетчияИли е в "Стара Света Петка" или е в "Света Петка Самарджийска". Не разбирам тебе какво те вълнува този въпрос, провокация ли търсиш? И не ми се прави на ударен за отношението на *** към Левски.
64
1
 
0
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
До аз съм българчеГробът на Левски ще бъде доказан, ти не бери грижа за него. Именно защото хората са го обичали са го погребали тайно за да не го докопат турските ***. Въпросът е в коя църква е погребан.ТА ЗА КАКВО ИМ Е НА ТУРЦИТЕ ТРУПЪТ НА ЛЕВСКИ ,НЯМА ДА ГО ЯДАТ Я ,ТЕ НЕ СА КАНИБАЛИ ??!! ПРОСТО НЕ СА ГО УВАЖАВАЛИ ДОРИ И БЪЛГАРИТЕ ,ЗАТОВА НИКОЙ НЕ СЕ Е ПОСТАРАЛ ДА ГО ПОГРЕБЕ КАТО ХОРАТА ! ДОРИ И ТАЙНО ДА БЯХА ГО ПОГРЕБАЛИ ,ОТ УСТА НА УСТА БАЩА НА СИН И Т.Н. ЩЯХА СКРИШНО ДА КАЗВАТ КЪДЕ Е