Окупаторите на СУ: Партия няма да правим!

Ранобудните студенти отказват да преговарят с властта
Обновена: 31 окт 2013 14:09 | 31 окт 2013 14:04,
48
Окупаторите на СУ: Партия няма да правим!
Снимка: архив, Булфото

"Ранобудните студенти", окупирали вече седмица Ректората на СУ, обявиха, че няма да правят партия, нито пък ще се коалират с други формации, за да изпълнят целта си – предсрочни избори и падане на правителството.

"Разпространява се слух, че сме щели да формираме партия и да се коалираме с други съществуващи партии, както и че се събирала подписка за това в Ректората. Това е невярно. Разпространителите на подобни слухове и партийните агитатори нямат място в Ректората. "Ранобудните студенти" са далеч от всякаква партийна обвързаност", написаха те в профила си във Facebook.

Още по темата

Студентите коментират в мрежата и вчерашния призив на образователната министърка Анелия Клисарова политиканстването да напусне сградата на Софийския университет "Свети Климент Охридски".

Тя призова младите хора да се вълнуват повече от образованието си и случващото с в тази сфера.

"Разбира се, че темата за образованието силно ни интересува. Според нас образованието трябва да е приоритет за всеки, искащ да управлява България. Но по никакъв начин няма да обсъждаме тази тема с представители на това изчерпало кредита си на доверие правителство", отвръщат й днес студентите.

Според тях това, което ги вълнува и искат да се случи в образованието, ще бъде предоставено на следващите властимащи.

"Вече поставихме своите условия за среща с Пламен Орешарски, в която да изложим своите аргументи за оставка. В дебат с неговите министри твърдо няма да влизаме", написаха още те във Facebook.

Междувременно министър Клисарова отново каза, че е поканила студенти - протестиращи и непротестиращи, на среща във вторник.

"Каня ги на среща в Министерството на образованието и науката - в удобно за мен и за тях време", заяви тя, след като днес участва в БАН в тържественото събрание за Деня на народните будители - 1 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
32
 
! Отговори
babavi преди 10 години
Младежката организация на ГЕРБ София и техните близки приятели нямало да правят нова партия... Добри новини, ББ! Не се очертава ново роене...
2
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Д*льовци!Министрите не са негови, министрите са ваши, наши...Вашите искания са към вашия министър, а не напр. към министъра на земеделието.Образователния министър трябва да ви слуша, той да съгласува с вас и да предаде на Министър-председателя какво да се прави.Ресорния е и специалиста и отговорния за делата в неговия сектор.Що не поискате Патриарха или Папата... нали сте велики, те са ви на ранга. Не се унижавайте да говорите с министъра си
1
3
 
30
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Мафията няма цвят. Калинките са шарени. Тиквениците -- ***.