От СУ преговарят със студентите, засега без резултат

Ръководството призова за търпение до намиране на изход
Обновена: 11 ное 2013 14:28 | 11 ное 2013 13:36,
152

Снимка: Булфото

Академичното ръководство на Софийския университет "Св. Климент Охридски" води разговори със студентите, окупирали Ректората. Това се посочва в съобщение, публикувано в сайта на висшето училище.

В него се казва, че протестиращите студенти днес са прекратили напълно достъпа до сградата на Ректората. Разговорите на академичното ръководство на Софийския университет "Св. Климент Охридски" с представители на студентите, които се водят от сутринта, засега не дават резултат.

Още по темата
Академичното ръководство призовава преподавателите, студентите и служителите за търпение до намиране на изход от създадената ситуация.

Тази сутрин „Ранобудните студенти" обявиха пълна и ефективна окупация на Ректората. Вериги и катинари заключиха двора на ВУЗ-а, администрация и преподаватели вече не се допускат.

До решението им се стигна, след като вчерашният протест "Поход на справедливостта" не доведе до оставката на премиера Пламен Орешарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: окупацияСУ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само сопата ще ги оправи! Окупаторите наред с ректора!
130
0
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Ръководството на СУ или да реши проблема, или да подава оставка!За такива нещо най-нормалното е да бъдат изключени, не останалите да си загубят годината.
129
5
 
9
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Все едно да преговарям с онзи, дето ми е влязъл незаконно в дома и ме гони оттам...Боже, какви смешници са управата на СУ, както и подпомагащите ги органи на реда!
128
2
 
10
 
! Отговори
оффф преди 10 години
Окупаторите трябва да знаят и запомнят само едно нещо,НОМЕРЪТ С КОШЛУКОВ НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ.
127
1
 
18
 
! Отговори
заядлив преди 10 години
Днес американския посланник влезе в СУ без никакъв проблем. Чудно-той какъв е?СПОНСОР или ФЮРЕР на протестиращите? А честито на верващите в СПОНТАННОСТТА на протестърите!
126
2
 
13
 
! Отговори
Е как ще... преди 10 години
...има резултат,като те не знаят какво искат.Никога не съм чувал някой от тях да заявява конкретни искания,да дава аргументирани предложения и идеи за развитие.А когато им поискаш аргумент за това,което правят те ти скачат на бой с думите "Ама ти и аргументе ли шА ми искаш уе,платен пров'катор".
125
0
 
10
 
! Отговори
син боклук преди 10 години
еи братчет ако ще окупираш БНБ да станем двамапаричната шума винаги недостига ,а и при толкова кресльовци трябва дигане на летвата да да е реално..а сигурен ли си че има пари там???бах мааму едно време българския лев беше обезпечен с злато,сега с с кво с паветата от тепетата ли?
124
2
 
21
 
! Отговори
ОКУПАЦИЯ преди 10 години
Понеже да окупираш е нормално, а и законно очевидно, то какво ли ще стане ако реша да окупирам Нац. Банка понеже не ме кефи икономическата криза, или пък някоя др. институция? Дали ще ме сметнат за терорист? Предвид факта, че в СУ всички са демократи, то и мене би трябвало да сме сметнат за демократ. А ако окупирам Оксфорд дали ще ме арестуват като терорист? Аз не съм доволен от лошото отношение към БГ, дали да окупирам като демократ? Та нека като е демокрация, да е повсеместна, или не са плати
123
3
 
21
 
! Отговори
Браво! преди 10 години
Браво на студентите, които очевидно имат пари и не се нуждаят от степендии, не работят, а стачкуват. Ние децата на обикновените българи не сме като тях със степендии от Американски фондации, не сме деца на политици и обучени от "запада", не сме обвързани с някой, който да ни побутва и за това много искаме да си завършим образованието, да си подадем док за стипендии, понеже родителите ни са бачкатори, които не са се продали, а пък ние не сме Американски степендианти. За това сме гадни, нали?!
122
3
 
14
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
За ограмотяване на млади Буда-ли, излъгани от дърти соросоидиПолитическата революция, е този обществен катаклизъм, вследствие на/от който се заменя правителството или се извършват промени във формата на държавно управление, без да се променят имуществените (собственически) обществени отношения, т.е. при политическата революция няма промяна в/на собствеността.Млади Буда-ли, - ЩЕ СЕ СМЕНЯТ *** НА ОЛИГАРХИЯТА В ПАРЛАМЕНТАЕ, И? - КАКВО ОТ ТОВА?ОЛИГАРХИЯТА ЩЕ СИ Е ОЛИГАРХИЯ, САМО ЧЕ ПО-ДОБРЕ ПАЗЕНА ОТ НОВИ ПОЛИТИЧЕСКИ ДОБЕРМАНИВече съм сигурен - наистина сте будали
121
0
 
14
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Кой прави Морална революция Тръст за гражданско общество за Централна и Източна Европа (ЦРУ), плаща на демагозите:- Училище за политика, ръководено от С. Безуханова - 300 000 $- Асен Генов - Фондация "14 януари" - 120 000 $- Институтът за развитие на публичната среда на А. Цонева - 200 000 $- Центърът за либерални стратегии на И. Кръстев - 137 000 $- Фондация "Риск Монитор" с председател близкия до Меглена Кунева адвокат Йонко Грозев - 350 000 $ - Българският клон на "Прозрачност без граници" начело с Огнян Минчев - над 200 000 $И Талибите са разбесняха
120
14
 
4
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
С голямо задоволство отбелязвам изобилието на комуноиди квичащи, като коледни пра*сета във форума! Очевидно протеста ги е стреснал. Ех, защо не е 53 година - от протеста направо в Белене, а водачите до стената. Свърши се тая другари! От вас ще остане само един отвратителен, гнусен спомен с миризма на *** и образите на мустакати садисти - каскетлии! Хайде у лево, в небитието...
119
4
 
12
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Само МУТРИ-ПОЖАРНИКАРИ и ЕДНОПИСТОВИ и ПЪРВОСИГНАЛНИ ФИЗКУЛТУРНИЦИ могат и посягат на АЛМА МАТЕР!!! Явно за *** , сградата на Университета , а и самият Университет като ИНСТИТУЦИЯ , е атавизъм , нямащ нищо общо с ТЯХ САМИТЕ КАКТО ПО ВРЕМЕ ,ТАКА И ПО ДУХ!!! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТЕЗИ ***!!!
118
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
- Кой окупира университета?- Чичобойковите червенотиквеничковчета!
117
0
 
6
 
! Отговори
син боклук преди 10 години
проблема не е в гърбавата ***,не е в червената,синята или жълтатапроблема е че нас -обикновенните хора ни крадът живота ни крадът бъдещето на децата ни крадът(имаше тук един *** грък 1 дето ми се обесняваше , че децата ми не заслужавали да учат и като си отнесе пцувните ме докладва на админите....)такива болицвета за тях е само паричен зелен и доларов
116
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберастията е много тежко психично заболяване(пациентите губят чувство за реална демокрация и са опасни за обществото) поради което лудите трябва да бъдат принудително лекувани в специализираните психиатрични заведения!
115
2
 
7
 
! Отговори
син боклук преди 10 години
пенке баба ли си ,леля ли си,обратно ли си стои си на настрания дирник щот не си наясно по колко тънък лед вървиши кои са приоритетите на българина......
114
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви преговори бе, нихната мама заблудена и платена. Да им спрат ток, вода, парно, стипендиите (ако някой от тях получава такива). Да им заглушат интернета и да ги заключат отвън и когато клекнат, да ги накарат да почистят всичко вътре, щом прокуратурата и полицията се крият като мишки от страх пред мутрите. Да им вземат имената и ако случайно между тях има студенти от СУ, да ги изключат. Да ги видим тогава...
113
18
 
10
 
! Отговори
Баба Пена преди 10 години
Леле колко ученолюби имало тук. Държавата пропада ,а вие плюете тези ,които се опитват да спасят това ,което е останало. За какво са ви дипломи като няма да имате работа? Тези ли управляващи ще ви осигурят? Защо не ни попитате нас колко от децета ни заминаха за чужбина? Нищо ,че имат дипломи за висше. И колко е унизително да работят не това за което са учили. За това ли тук ги обвинявате тези? Платени били? Вие какви сте глупави драскачи.Май на вас плащат та не виждате истината.
112
3
 
12
 
! Отговори
пепи преди 10 години
Според мен в Университета няма никой, щом веригите и катинарите са отвън.