Ранобудните оковаха с вериги и заключиха СУ

Окупацията им ще продължи до напускането на управляващите
Обновена: 11 ное 2013 14:09 | 11 ное 2013 08:40,
314
Ранобудните оковаха с вериги и заключиха СУ
Студенти връзват с верига вратите на университета. Снимка: Булфото

Софийският университет вече е под тотална окупация, съобщи bTV.

Вериги и катинари заключиха двора на ВУЗ-а, администрация и преподаватели вече не се допускат.

Още по темата
В страницата си във Facebook "Ранобудните студенти" пишат рано тази сутрин: "Обявяваме пълна и ефективна окупация на Ректората!"

До момента администрацията осигуряваше минимално функциониране на институцията, докато трае студентският протест.

Окупацията ще продължи до напускането на властта, категорични са ранобудните.

До решението им се стигна, след като вчерашният протест "Поход на справедливостта" не доведе до оставката на премиера Пламен Орешарски. Недоволните обявиха, че искат нов обществен договор и да се преборят с апатията и безверието в обществото ни.

"След като видяхме, че имаме подкрепата на много хора, решихме, че трябва да предприемем по-крайни действия, след като 150 дни не се чува призивът ни за оставка на това правителство", коментира пред Нова телевизия Йордан, един от окупаторите.

Той добави, че в университета ще бъдат допускани само хора, които са привърженици на каузата им.

Попитан не е ли крайно решението им, той отговори с въпрос: "Не е ли крайно парламентът да е трибуна, от която политиците са си разменят обидни думи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
2
 
2
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
"Великите режисьори" създават междуособици за да остане на заден план вкарването на терористи в България и последващото и исламизиране и предаване на част от териториите и на Турция. На ранобудните студенти също им е отредена съответна роля.Братя, как да спасим НАШАТА МИЛА БЪЛГАРИЯ от ръцете на неверниците и другата ***?
268
2
 
2
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
"Великите режисьори" създават междуособици за да остане на заден план вкарването на терористи в България и последващото и исламизиране и придаване на част от териториите и на Турция
267
3
 
1
 
! Отговори
Ислямизация преди 10 години
Няма ли поне един електроженист в тази столица, да среже тия вериги; поне един ключар, да отвори вратите и да даде глътка въздух на този Унивирситет. Тези продажници пуснали бившия посланник Пардю при себе си. Ясно ли ви е сега, кой им плаща, кой ги подстрекава. Никакъв протест не е, това е в угода на Щатите за отвличане вниманието ни от предстоящата ислямизация на България. Всички протестъри са предатели на държавата си. Народе, разбири най-после, какво се подготвя. Смърт на предателите.
266
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лицето на контра-протеста :И.Иванов, Швеция 01:44 | 12.11.201 (с главните букви).............""" 458, Ти още малко и ще кажеш, че Левски, Ботев, Раковски и т.н., и те са били насилници и окупатори, или по-просто нарушители на реда ... """А КАК ИНАЧЕ, СЛЕД КАТО БАНДИТСКИТЕ ИМ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ИЗЦЯЛО НЕВИННИ ХОРА СЛЕД 1989 Г. ПОВЕЧЕ НЕ МОЖАХА ДА БЪДАТ ПРИКРИВАНИ И ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ, ЧЕ СА ФАНАТИЦИ-МЕСИАНЦИ БЕЗ НИКАКВА ПОДКРЕПА ОТ ОГРОМНОТО МНОЗИНСТВО СЪВРЕМЕННИ ИМ БЪЛГАРСКИ ХОРА ?
265
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
О, неразумни и слабоумни платени драскачи! Слагайте си минуси колкото искате на противниците на окупаторите на страната ни от десетки години! Едно е ясно - всяко нещо, рано или късно, има край! И това е краят на червено-пембената мъгла!
264
3
 
8
 
! Отговори
Иван преди 10 години
До обекновен студентКато те гледам как се изказваш, според мен и да учиш, и да не учиш, разлика за теб няма да има. Отивай да работиш нещо, товарач на летището или хамалин в някой склад. Или пък защо да не продавач-консултант в Mr Bricolage? С учене хора като теб не стигат далече, за съжаление като човек няма интелектуалното предразположение, не е редно да очаква много от себе си.
263
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на студентите! Вие сте бъдещето на страната, а не червените бабички!
262
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Толкова е прозрачна тази окупация на университета, че няма накъде. Чисти анархисти, които нищо не предлагат, само лозунги вдигат. Пред камерите ръсят глупости... Това ли е цветът на България?! Жална ни майка.
261
11
 
7
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
С голямо задоволство отбелязвам изобилието на комуноиди квичащи, като коледни пра*сета във форума! Очевидно протеста ги е стреснал. Ех, защо не е 53 година - от протеста направо в Белене, а водачите до стената. Свърши се тая другари! От вас ще остане само един отвратителен, гнусен спомен с миризма на *** и образите на мустакати садисти - каскетлии! Хайде у лево, в небитието...
260
9
 
12
 
! Отговори
The king преди 10 години
Спонсора Боко явно си дава парите напразно- и Кристо да дойде да опакова СУ - все тая!
259
8
 
15
 
! Отговори
The king преди 10 години
Боко явно е ядосан, че ефекта от окупацията не дава резултат?!
258
7
 
16
 
! Отговори
The king преди 10 години
Следващата стъпка на ранобудните да не е да запалят СУ?
257
4
 
9
 
! Отговори
До 55 преди 10 години
Ами, приятел, да чуят например, че целият народ иска МОРАЛ. Има ли морал в издигането кандидатурата на Пеевски, има ли морал в задържането на Бисеров на толкова висока позиция, въпреки че във всички партии знаеха що за личност е? А алтернативи и идеи за изход от ситуацията ще се намерят.
256
9
 
13
 
! Отговори
BGN преди 10 години
Не знам защо ги търпят още тия ВЪШКИ !!!С тези китайски катинари ..........
255
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо подозирате студентите и преподавателите им в дебилност? Толкова ли не могат самостоятелно да протестират и да предприемат нещо, че трябва непременно някой да им казва какво да правят? Всъщност има ли партия или движение, които да заслужават да се вслушаш в думите и жалките им водачи? Ако посочите поне един, заслужаващ безусловно уважение и доверие, ще се съглася, че студентите не протестират спонтанно, а са повлияни от тях.
254
14
 
7
 
! Отговори
НИКИ преди 10 години
Браво на младите.Държавата се управлява от мафията в момента.
253
6
 
16
 
! Отговори
55 преди 10 години
Кое да им чуят бе умник, чисто политическите искания без каквато и да било артернатива или идея как да се случи всичко това.Престанете да се правите на ухапани, тези искания обслужват интересите на хора срещу които "УЖ" се стачкува и в момента.
252
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук направо се е задръстило от бетонирани мозъци. Ето заради такива сме на това дередже. Разбирам да са богати и задоволени привърженици на управляващите партии, но по-скоро са бедни и твърдоглави, заинатени възрастни или наистина платени хора от младежките им организации. Надяват се на политическа кариера, за да се превърнат един ден в нещо като Бисеров, например, но не знаят, че само ги използват, а парите са за други. А за протестите: какво да направят студентите, че накрая да ги чуят?
251
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е необходимо човек да е комунист за да прозре две неща: 1. Окупацията на университет е вандалски акт и с нищо не пречи на парламента и правителството да работят, а пречи на тези, които искат да учат. 2. Боко тиквата, който организира този вандализъм е с болна психика, защото има купища пари и не му е необходима никаква власт. Но този бандит явно се страхува, че ако не е във властта, може да попадне под ударите на закона. Много са жалки марионетките, които изпълняват неговите поръчки.
250
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има ли органи на реда в тая държава? Нима в момента не са нарушени правата на множество български граждани?Какъв е тоя страх? От кого и от какво? Това ли е демокрация? Това държава член на ЕС ли е или държава от Северна Африка?