Метални заграждения разделят "Оставка" и "Подкрепа"

Протести и контрапротести пред НС и катедралата "Св. Ал. Невски"
Обновена: 13 ное 2013 14:02 | 13 ное 2013 13:15,
146

Работници монтират новите заграждения. Снимка: Булфото

 

Протестиращи отново се събраха пред Народното събрание с искания за оставката на кабинета "Орешарски".

Десетки са се събрали пред главния вход на парламента и паметника на Цар Освободител, както и до страничния вход на парламента.

Още по темата

Недоволните надуват свирки, бият на барабани, и отвреме навреме подвикват: "Оставка!". Обстановката е спокойна.

Остава обаче засиленото полицейско присъствие в района. От сутринта около парламента са поставени нов тип метални заграждения, които по-трудно могат да бъдат изтръгнати, тъй като са плътни, тежки, а и са закачени едно в друго.

Двама младежи минаха по продължението им, развявайки флаговете, а останалите им ръкопляскаха. Други протестиращи пък искаха да почерпят полицаите с бонбони в знак на техния мирен протест, но полицаите отказаха да се изкушат.

На метри от протеста, стотина контрапротестиращи скандират: "Подкрепа" за Пламен Орешарски.

Те са се събрали до храм-паметника "Св. Ал. Невски".

Сред тях има хора и от други градове на страната - Враца, Монтана, които обявиха, че не са дошли организирано, а по собствено желание.

Събралите се в подкрепа на правителството заявиха, че са дошли, за да изразят желанието си да се даде шанс на това правителство да работи.

"Ранобудните студенти" обявиха във Facebook, че в 14 и 30 часа пред МВР организират, заедно с преподавателите си протест, провокиран от снощната ескалация на напрежението между полиция и протестиращи пред НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя юмрук с който са изрисувани сградите,го имаше като символ и на арабската пролет,също и в Сърбия и Украйна.Протестиращите искат просто една подмяна а не промяна.
117
0
 
0
 
! Отговори
мето преди 10 години
Сега разбрах защо Христо Мутафчиев се оттегли от протестите - конкуренцията става неудържима и ще му изядат хляба.
116
1
 
4
 
! Отговори
Rumen преди 10 години
БСП си докара платените фенове. Напишете в гугъл Протестиращи и Контрапротестиращи и гледайте репортажите, кой кой е дефакто.
115
0
 
0
 
! Отговори
Riki преди 10 години
nikikm.blog.bg/politika/2013/11/13/alchni-advokati-zagrajdat-bejancite-i-probivat-nacionalnata-.1205148Алчни адвокати и политици продажници, финансирани, продадоха страната
114
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обява в бюро по труда:- Безработен поради пълна некадърност?- Освиделстван в психодиспансер?- Незаконно роден от *** "жрица"?- IQ под 20?- Дори маймуните си правят майтап с вас?Има надежда! Коалиция фашисти/турци/комунисти спешно търси симпатизанти.Ще ги откриете във всички странични изходи!
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не питай къде бяха те,а кажи ти къде беше? Всички си кротуваме и не вярваме,че нещо ще се оправи в тази държава,а когато някой надигне глава или дръзне да се бори за постигане на по-достоен живот,тръгваме да го оплюваме.Нека се попитаме първо ние къде бяхме ,а не другите.
112
5
 
6
 
! Отговори
pанини преди 10 години
Къде бяхте хора, когато близо четири години ГЕРБ - ББ и ЦЦ мачкаха хората с полицейщина. Влизаха в къщите на хората, създадоха МВР ТV. Заплати, пенсии всичко замръзна. Строяха се магистрали, които както вече четем са за ремонт. Тогава имаше страх и ужас. Ако сега управляваха, пак щяхте да се снишавате. Не, че тези са по-стока. Но, поне да приемат бюджета и новия избирателен закон. Пък после избори.
111
3
 
9
 
! Отговори
Samo minavam преди 10 години
Безродниците,както са се обградили с огради и бодлива тел,трябва само да се снима Апокалипсис сега-2,сцената с въртолетите и ***.*** и производните им,ще са статисти в сцената.
110
6
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Медиите в цяла Европа пишат с насмешка и отвращение за сегашното Правителство. Относно вчерашния побой над нашите деца се задават въпроси, какво е това управление. Живеещите във виртуален Свят Станишев, Местан, Цонев не проумяват, че задълбочават ненависта към тях. за какво обединение на нацията можем да говорим, когато те не чуват какво им се казва. Студентите искат МОРАЛ, СПРАВЕДЛИВОСТ И ПРОЗРАЧНОСТ. БСП не притежава капацитета за това.
109
5
 
7
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
До 118Къде прочете желание за връщане на Борисов? Няма как нежеланието да се завърне ББ, да е основен аргумент в защита на сегашното, арогантно, некомпетентно, поръчково и безпринципно управление.Колкото до управлението на триглавата ламя, точно тогава се наду имотния балон, банките раздаваха кредити на *** и пульо и се създаде много погрешно впечатление, че сме на прав път. Въпрос на време беше балона да гръмне и да ни отрезви, както и стана, за пореден път след управление на червения ***
108
6
 
8
 
! Отговори
До спиро преди 10 години
И до просто азВсяка ПП имаше мандати да ни направи по богати. Но какво стана? Винаги сме били най бедната страна в Европа. И не не съм заблуден червен или пък зомби. За мен действителноста е важна. Последните 4г не станах по богат а напротив. Преди това се вдигаха заплати навсякъде. А ББ ми я замрази. Ами не искам човек който ми замразява заплатата и казва пари няма. И 4г се оправдаваше за некомпетентноста си с предишните. Ако найстина искаха да направят българина богат можеха да го направят.
107
9
 
8
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
Напротив имало е. Всъщност най-голямата съсипия идва винаги вследствие на червено управление . Тази партия, с няколко кратки прекъсвания е във властта вече 68 години, така че вината за това България да е,и винаги да е била най-бедната държава в Европа е нейна, най-вече, след това на всички останали, които всъщност са нейни кадри т.е. вината е изцяло нейна.
106
13
 
7
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
До До спироХахаха, ти очевидно си от най-заблуденоте червени зомбита. Преди ГЕРБ имаше едно нещо, което се наричаше "имотен балон". Хората купуваха имоти като за последно, а банките раздаваха кредити на куцо и сакато. Тази ситуация беше не само в България ами в целия свят. От там ти идва излюзията за някакъв възход. Всъщност икономика нямаше, имаше истерия. За това от БСП се задържаха над водата, въпреки че за 4 години не направиха абсолютно никакви реформи. После балона се спука в САЩ първо, после и Европа и България. Е, тогава си избрахме ГЕРБ и те го отнесоха. Ако бяхме преизбрали БСП,
105
9
 
16
 
! Отговори
До просто аз преди 10 години
От малко над 30г живя в България и такава сасипия и продажничество каквото сме видели при управлението на СДС, НДСВ и ГЕРБ не е имало. Отговорете кой направи приватизацията и дали БГ печели нещо от нея. И последните 4г кои направи хората бедни, кои управлява страната?
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДС падна
103
3
 
6
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
До До спироБе ти нормален ли си или те следят дали си заработваш платеното? Къде си живял последните 24 години? Защото, ако си живял в България никога няма да избълваш подобни глупости!
102
4
 
0
 
! Отговори
До просто аз преди 10 години
Подкрепям ги защото никой от другите ПП не виждам реална алтернатива.
101
14
 
17
 
! Отговори
До спиро преди 10 години
Лъжеш се и заблуждаваш хората. Преди ГЕРБ България вървеше напред. Хората имаха работа, заплатите се вдигаха постоянно, имаше пари за пенсионери, майки и за всичко. Дойде ГЕРБ и казаха, пари няма! Ако хората бяха доволни от тяхното управление никаква "манипулация" нямаше да доведе до не избирането на Бойко отново. Но хорта ме съдят по "манипулации" а по джоба си. За 4г ГЕРБ не разграбиха а унищожиха икономиката на бълария. И това всеки го знае. Незнам ти кого се опитваш да заблудиш.
100
13
 
19
 
! Отговори
Говедар преди 10 години
Колко изпаднало човешко същество трябва да си за да подкрепяш Орешарски за 5 лв ?!?И кумоноиди, не забравяйте, че колкото по-ниско си навеждате главите - толкова по-високо ви стърчи ***!
99
9
 
19
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
До До спироАми те на практика щяха да спечелят ако не беше предизборната манипулация на Манолова и Бареков. Времето беше перфектно подбрано, ефекта беше поне 5% загуба от реалните гласове за ГЕРБ (а според мен и повече). Тоест тази машинация с бюлетините изяде пълното мнозинство на ГЕРБ. "СДС-тата" никога са нямали възможност да направят истински реформи в тази държава, защото те главно имаха за цел да спасяват фалита на държавата след управлението на БСП и компания. Ако си мислиш, че за 4 години може да се оправят безобразията на БСП, значи не разбираш много. И това се случва вече на няко