Метални заграждения разделят "Оставка" и "Подкрепа"

Протести и контрапротести пред НС и катедралата "Св. Ал. Невски"
Обновена: 13 ное 2013 14:02 | 13 ное 2013 13:15,
146

Работници монтират новите заграждения. Снимка: Булфото

 

Протестиращи отново се събраха пред Народното събрание с искания за оставката на кабинета "Орешарски".

Десетки са се събрали пред главния вход на парламента и паметника на Цар Освободител, както и до страничния вход на парламента.

Още по темата

Недоволните надуват свирки, бият на барабани, и отвреме навреме подвикват: "Оставка!". Обстановката е спокойна.

Остава обаче засиленото полицейско присъствие в района. От сутринта около парламента са поставени нов тип метални заграждения, които по-трудно могат да бъдат изтръгнати, тъй като са плътни, тежки, а и са закачени едно в друго.

Двама младежи минаха по продължението им, развявайки флаговете, а останалите им ръкопляскаха. Други протестиращи пък искаха да почерпят полицаите с бонбони в знак на техния мирен протест, но полицаите отказаха да се изкушат.

На метри от протеста, стотина контрапротестиращи скандират: "Подкрепа" за Пламен Орешарски.

Те са се събрали до храм-паметника "Св. Ал. Невски".

Сред тях има хора и от други градове на страната - Враца, Монтана, които обявиха, че не са дошли организирано, а по собствено желание.

Събралите се в подкрепа на правителството заявиха, че са дошли, за да изразят желанието си да се даде шанс на това правителство да работи.

"Ранобудните студенти" обявиха във Facebook, че в 14 и 30 часа пред МВР организират, заедно с преподавателите си протест, провокиран от снощната ескалация на напрежението между полиция и протестиращи пред НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
24
 
21
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Тия ограждения всъшност пазят протестиращите. Протестиращите ако само си грачеха нямаше да има проблем. Но те нарушават обществения ред, за нарушаване на обществения ред трябва да се отговори с арести, глоби, водни оръдия и бой с палки. И не бъркайте полицейското насилие с разпръскване и задържане на пияни, дрогирани, псевдо студентчета, луди и платени и безплатно стачкуващи ***.
17
10
 
20
 
! Отговори
pl__amen преди 10 години
Хайде да кажем истината за протестите в България,а тя е:Накърнени са интересите на САЩ и в частност на Шеврон.Не случайно посланик на САЩ в България е Марси Рийс.Ако искаме нещата да се нормализират,ще трябва да избираме или пускаме Шеврон да дупчи за шистов газ и спираме южен поток или ни предстой гражданска война.Сегашното правителство започна изграждането на южен поток и обмисля пускането на Белене а това е в ущърб на неоколониализма на САЩ.......сега избирайте,война или екология :D:D:D:D:D:
16
10
 
25
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Правото на протест е гарантирано от конституцията.Правото на окупация - няма такова.Посегателството срещу български институции или български граждани е наказуемо.Точка.
15
18
 
32
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
Имало КОНТРАпротестиращи, от Враца и Монтана.От повече от 60 години ,там никой не ги е*ава за живи, и пак на комунистите се натискат.Ей така , ще си измрат ,като овце без история.
14
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
IСтига вече окупация засрамете се!Таз-и полиция я съжалявам докога ще ги жали тези мамини синчета!
13
2
 
7
 
! Отговори
digidigi преди 10 години
До Революционер100% се покрива с моето мнение. Перфектен коментар + цитат.
12
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***. Загражденията,стените...трябва да са на границата ни с Турция, а не в центъра на София. Оставка!!!
11
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАК ДА СЕ ОПРАВИМ ? В ГЕРМАНИЯ ПРЕДИ 24 Г. СРИНАХА БЕРЛИНСКАТА СТЕНА А У НАС СЕГА ГРАДИМ ЗАЩИТНАТА СТЕНА НА БЪЛГАРСКИТЕ БАНДИТИ ОТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ ИМ !
10
6
 
33
 
! Отговори
storage3.albu преди 10 години
Плащали на тия, плащали на ония ... чакайте да стане целия народ да видим кой ще му плаща ... На хората им писна от мизерия !
9
4
 
14
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
До АнонименДа бе, да на тоз червен юмрук му липсва само чук и сърп и аранжировката на новата "Берлинска стена" пред НС ще бъде завършена. Бах ***----, тия *** за 68год. не измислиха нищо друго освен "кльон", стени и бодлива тел за да съхранят "народната любов"
8
10
 
28
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Аз ви казах още през февруари тази година: "Вие ще свалите правителството на Борисов, но за сметка на това ще върнете БСП и ДПС на власт. След това ще гоните БСП и ДПС, но те няма да подадат оставка, защото не можем да си играем вечно на избори и оставки".Коментар написан от Революционер през месец февруари 2013-та година. Ще ви кажа и още нещо: Върнете ли ГЕРБ на власт, след това не можете да ги свалите, защото този път няма да се подадат на провокацията и ще използват мощна защита!
7
10
 
24
 
! Отговори
ддд преди 10 години
В twitter и facebook има много повече информация отколкото в тези манипулативни сайтчета. Влизайте там. ОСТАВКА!
6
9
 
25
 
! Отговори
Уеско преди 10 години
Докъде стигнахме, да си ограждаме парламента със стационарна ограда?? Като нищо ще последва съдбата на райхстага накрая и рооботите няма да го спасят. Лошото е че след битката на робите с роботите, накрая пак ще поникне една Тиква. Кво стана с Фидоска, с Цецо пъпеша, с Бисеров, с Кокича, с оня Миро Мършата, с гръцката плевня на Президента за 700 000?? Цацаров се оказа един 200 кила предател. Предлагам центрата на *** 20, дето и без туй смърди на кремълски фъш- ии да се преправи на бежански лагер и да закриваме ***.
5
27
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Знака на Соросидните Теористи Юмрука на Сорос - знака Арабската Пролет в Египет и Нежните ревоюции в Украйна , Грузия.. Това са терористи също като техните братя от АлКайда и АлНусра
4
26
 
10
 
! Отговори
комунист преди 10 години
ха,ха,ха-знак-смърт на фашизма ,свобода за народа----това ли са студентите?
3
12
 
21
 
! Отговори
Marin Kanov преди 10 години
Ne se pravi taka,trqbva da ima masovi bezredici i vsichko shte se opravi
2
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Сред тях има хора и от други градове на страната - Враца, Монтана, които обявиха, че не са дошли организирано, а по собствено желание." ХА-ХА-ХА!!!
1
12
 
15
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
Това ми прилича като на покаянието в църквата.Даи да ви мятаме бутилки по главите и камъни пък после извинявайте.