Африканци търсят жена - българка

Много имигранти подават молби с надежда за брак и работа у нас
Обновена: 26 ное 2013 22:54 | 26 ное 2013 22:53, Красимир Ангелов
284
Африканци търсят жена - българка
Снимка: Булфото, архив

Много граждани от Северна Африка подават молби към Държавната агенция за бежанците (ДАБ) с мотив, че искат да се оженят у нас, съобщи Димитър Киров, юрисконсулт в агенцията на семинар за бежанската криза.

По думите му по интернет северноафриканците се осведомявали, че България е много хубава страна и посочвали, че искат да останат тук, за да се оженят и да си намерят работа.

Според Киров обаче подобни молби са неоснователни и не се позовават на свързани с нашия закон факти и обстоятелства. Подобни молби са подавани най-често от граждани от Северна Африка.

Чести са и случаите в които чужденци, получили отказ за придобиване на статут у нас, подават последващи молби, като това може да продължи с години, докато в един момент те вече напълно се интегрират в обществото. Тук има законодателна неуредица или по точно "дупка" в закона и затова е необходима по-тясна връзка между Закона за чужденците и Закона за убежището и бежанците, смята Киров, цитиран от БТА.

Той припомни, че предоставянето на убежище в България е уредено чрез Закона за убежището и бежанците, приет през 2002 г. Видовете закрила, предоставяни у нас са: убежище, хуманитарен и бежански статут и временна закрила.

Убежище се предоставя при преследване заради убеждения или дейности в защита на международно признати права и свободи. Тази закрила е единствено и само в прерогативите на президента на републиката, като отказ от предоставяне на убежище не може да бъде обжалван, обясни Димитър Киров.

Председателят на Държавната агенция за бежанците предоставя статут на бежанец и хуманитарен статут. Статутът на бежанец се предоставя на чужденец, който основателно се страхува от преследване поради своята раса, религия, националност, политическо мнение или убеждение.

Едно от изискванията на търсещия закрила е да се намира на територията на страната, която следва да му предостави статут. Ако той се намира в държавата по произход, няма как да потърси закрила в нашата или друга държава-членка, посочи Киров.

Хуманитарният статут се предоставя на чужденец, който е принуден да напусне родината си поради реална опасност от тежки посегателства (когато е застрашен от смъртно наказание или екзекуция), изтезания и човешко и унизително отношение, наказание, което е несъразмерно с предвидените в европейското законодателство норми, или заплаха за личността при въоръжен конфликт.

Киров обясни, че статутът на бежанец предоставя по-големи права от хуманитарния. Той е приравнен към българското гражданство и чужденецът получава всички права, каквито има и българският гражданин, без правото да гласува и да бъде избиран на ръководни държавни постове.

България като външна граница на ЕС в повечето случаи става отговорна да разгледа молбите, посочи Киров. По думите му производството приключва с решение за образуване на производство или за отказ. Производството може да бъде прекратено, както много често се случва напоследък с кандидатите да придобият статут от Северна Африка, предимно от Алжир, уточни експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още по темата: бежанциСеверна Африка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
1
 
1
 
! Отговори
Svoboda Tenekedjieva преди 10 години
uhaaaa... kasmet za bg jeni da imat goresta zima !
184
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
по цял свят нелегалните емигранти се екстрадират, ако някой от тях има пари да инвестира -добре е дошъл. иначе -не
183
1
 
2
 
! Отговори
ПРЕДИ КРАЯ НА СВЕТА преди 10 години
ПИСАНО Е:"ЕВАНГЕЛИЕТО ЩЕ СЕ ЧЕТЕ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА"Така е-евангелието се чете и мисионери са пращани в Африка и най-затънтените кътчета на света, но повечето от мисионерите вместо да научат аборигените да се трудят с пот на чело и да зачитат корените си, ПРЕНЕСОХА ЗЛОТО ОТ ЕВРОПА ДО ВСИЧКИ КРАИЩА НА СВЕТА-ЗА СОБСТВЕНА ОБЛАГАЗАРОБИХА МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ-ВОЮВАХА И ПРОДЪЛЖАВАТ, ИЗБИВАТ ГИ И СЕГА-ОГРАБИХА ЗЕМЯТА И БОГАТСТВАТА ИМ И ГИ ПРОГОНИХА ОТ ЗЕМИТЕ ИМНАУЧИХА МЕСТНИТЕ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ПОХОТИ
182
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Англия, Холандия, Германия, Франция са срещу българите! Е, ние сме срещу африканците и арабите!ФАК Ю ЕСЕС!
181
4
 
10
 
! Отговори
Африка Бамбаата преди 10 години
Булькарското жена най- евтин на света.
180
1
 
10
 
! Отговори
galina151 преди 10 години
Толкова много хора, толкова съдби. Нашето правителство извършва престъпление към тези емигранти като ги допуска в бедната ни родина. То няма за българите, та кой да се погрижи и за тези изстрадали и надяващи се на по добър живот душици.
179
0
 
41
 
! Отговори
шаши преди 10 години
я да им дадат по една лопата да изринат снега
178
2
 
20
 
! Отговори
;rtf преди 10 години
веднага обратно там откъдето са дошли
177
2
 
19
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Децата са невъспитанНавсякъде са така.Просто простотията се шири като епидемия.Липса на възпитание и т.н. И Пак да не обвините БСП.Първите 7 години,родителите са задължени да възпитат децата си. Имали е доста по-бедни народи с доста по-добре възпитани деца. Оказва че че от родители простаци-деца простаци излизат. Народа го е казал "Крушата не пада по-далече от дървото",сами си правете сметките Слагаите колкото си минуси искаите,ама няма да промените фактите
176
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ми е интересно колко милиарда долара са инвестирани в политиците ни от САЩ, та и управляващи- черверасти и фесове и опозиция- тикви да са толкова "човечни" към тоя *** дето ЕСЕС иска да ни подобрява генофонда с него и игнорират предложенията на АТАКА за затварянето на границите? Май скоро ще има революция! Време е да им покажем колко държиме на България и да им дадем да се разберът на тези предатели!
175
6
 
3
 
! Отговори
абе преди 10 години
Боиле-248 подред,не знам за какъв революционер са вземаш,ама с тая наивност,далеч няма да стигнеш....Сидеров не "крепи"правителството щото му плащат,а щото няма избор/пред останали-те переспективи,предпочита-тия/,като се надява да му чуят виковете и да затворят границите-вече на два пъти го предлага в дневния ред и все го отхвърлят...!А ти като си толкова храбъри "окомуш"се изправи 2 часа на мегданя и дръпни една реч/не написана предварително/катоВолен,току виж,че си го "засенчил"...!
174
0
 
14
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Проблемът е не в принципната възможност да има такива случаи, а във възможността това да стане обичайна практика, както и да се организират мрежи за фалшиви бракове срещу заплащане ! Ето защо, това трябва да бъде своевременно ограничено, защото иначе капка по капка море става !
173
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в гърция оная седмица имаше една мома която направи за 1ден брак с двама мюсюлмани *** -1000евра на глава ,и затова търсят български паспорти
172
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Платен брак с *** за придобиване на българско гражданство беше доста разпространена практика в кюстендилско. И към тях се насочват именно емисарите, изпратени тук да ерозират държавността и да работят предимно за "разпространението на правата вяра". Обществена тайна. Говори се,не без основание, че голяма част "бежанци" са при *** в Столипиново. Интересно, че гербаджиите залагат на Пловдив...
171
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я кaжете дифиниция зa " слaвянин", тaковa животно нямa, нямa и тaкъв етнос в изворите! Дa говориш нa морaвски диaлект не те прaви етнос, зaщото нa бългaрски може дa говори и индиец, но товa не ознaчaвa, че е бългaрин. Езикa нямa нищо общо с етносa, всеки език се нaлaгa с политикa, той не определя произходa! Бългaрите сa трaки, т.е.пелaсги! Съответно руснaците вaряги и aзиaтци, чехи и поляци- венети, a румънците- ромaнизирaни гети и дaки!
170
4
 
22
 
! Отговори
Децата са невъспитан преди 10 години
Те доста от тях и без това са доста дашни.***,кавали,дудуци,пълна програма перат кючеци по кръчмите и пият като смокове.Започват да правят това от 12 годишни.Аз съм от средно голям град Българин таксиметров шофьор всеки ден го виждам това и в началото се възмущавах ама отдавна претръпнах. Кючека,*** и турцизмите са толкова надълбоко влезли че едва ли вече може да се промени нещо.Едва ли ще се дърпат от свадба със Африканци.Така е поне в моя провинциален,областен град.В София не знам.
169
0
 
15
 
! Отговори
Бай Васил преди 10 години
УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ - ВСИЧКО ЗАВИСИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ НАС.ОТ НАШИТЕ МИСЛИ,ДУМИ И ДЕЙСТВИЯ.ЗАСЕГА ИМА САМО МИСЛИ И ДУМИ.НЯМА ДЕЙСТВИЯ,КОЕТО ЗНАЧИ,КАТО КРАЕН РЕЗУЛТАТ - ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО.ВСИЧКИ ВАШИ ВАЙКАНИЯ И ОБВИНЕНИЯ КЪМ ТОЗИ,ИЛИ ОНЗИ,КОЛКОТО И ДА ЗА "ПРАВИЛНИ",БЕЗ ДЕЙСТВИЯ,СА <НИЩО>.
168
4
 
21
 
! Отговори
Боил преди 10 години
къде е този *** Цветелинчо и защо прекратиха изграждането на стената на границата?Всички *** ВЪН од БГ !!!! Настана време разделно,който не е с нас е против нас- БЪЛГАРИН.Управляват ни турчин и украйнски еврейн Народе събуди се и време е Балканският лъв да изреве!!!!!!!Од наще данъци плащат субсидиите на бсп и дпс ате с тях плащат на Сидерага да ги крепи/Свободота Санчо се крепи на върхът на копието така че с копието напред
167
26
 
7
 
! Отговори
Човек преди 10 години
Това нещо ново и чудно ли е? Колко българи се изпожениха в Америка и Западна Европа в последните 20 години? Африканци или европейци, всички сме еднакви, на всеки контитент има хора с всякакви характери.
166
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гьотсорен, пиша на българите в този форум, а не на резаняците от МИТ!