Африканци търсят жена - българка

Много имигранти подават молби с надежда за брак и работа у нас
Обновена: 26 ное 2013 22:54 | 26 ное 2013 22:53, Красимир Ангелов
284
Африканци търсят жена - българка
Снимка: Булфото, архив

Много граждани от Северна Африка подават молби към Държавната агенция за бежанците (ДАБ) с мотив, че искат да се оженят у нас, съобщи Димитър Киров, юрисконсулт в агенцията на семинар за бежанската криза.

По думите му по интернет северноафриканците се осведомявали, че България е много хубава страна и посочвали, че искат да останат тук, за да се оженят и да си намерят работа.

Според Киров обаче подобни молби са неоснователни и не се позовават на свързани с нашия закон факти и обстоятелства. Подобни молби са подавани най-често от граждани от Северна Африка.

Чести са и случаите в които чужденци, получили отказ за придобиване на статут у нас, подават последващи молби, като това може да продължи с години, докато в един момент те вече напълно се интегрират в обществото. Тук има законодателна неуредица или по точно "дупка" в закона и затова е необходима по-тясна връзка между Закона за чужденците и Закона за убежището и бежанците, смята Киров, цитиран от БТА.

Той припомни, че предоставянето на убежище в България е уредено чрез Закона за убежището и бежанците, приет през 2002 г. Видовете закрила, предоставяни у нас са: убежище, хуманитарен и бежански статут и временна закрила.

Убежище се предоставя при преследване заради убеждения или дейности в защита на международно признати права и свободи. Тази закрила е единствено и само в прерогативите на президента на републиката, като отказ от предоставяне на убежище не може да бъде обжалван, обясни Димитър Киров.

Председателят на Държавната агенция за бежанците предоставя статут на бежанец и хуманитарен статут. Статутът на бежанец се предоставя на чужденец, който основателно се страхува от преследване поради своята раса, религия, националност, политическо мнение или убеждение.

Едно от изискванията на търсещия закрила е да се намира на територията на страната, която следва да му предостави статут. Ако той се намира в държавата по произход, няма как да потърси закрила в нашата или друга държава-членка, посочи Киров.

Хуманитарният статут се предоставя на чужденец, който е принуден да напусне родината си поради реална опасност от тежки посегателства (когато е застрашен от смъртно наказание или екзекуция), изтезания и човешко и унизително отношение, наказание, което е несъразмерно с предвидените в европейското законодателство норми, или заплаха за личността при въоръжен конфликт.

Киров обясни, че статутът на бежанец предоставя по-големи права от хуманитарния. Той е приравнен към българското гражданство и чужденецът получава всички права, каквито има и българският гражданин, без правото да гласува и да бъде избиран на ръководни държавни постове.

България като външна граница на ЕС в повечето случаи става отговорна да разгледа молбите, посочи Киров. По думите му производството приключва с решение за образуване на производство или за отказ. Производството може да бъде прекратено, както много често се случва напоследък с кандидатите да придобият статут от Северна Африка, предимно от Алжир, уточни експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още по темата: бежанциСеверна Африка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
13
 
! Отговори
Зиг преди 10 години
До Васил Левски (178): Български жени има, но не можете да ги намерите по Моловете и тях. Удобно генерализирате за българските жени и какви *** са. Но и вие свестните, хубави и интелигентни жени няма да ги намерите по чалга заведенията.
124
12
 
2
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До galatea Българката не е глупава и ограничена , не ще се хване на въдицата? хахахахахахахаххаах Това е някаква шега ли е? Добър израз за скечове в комедиино шоу
123
0
 
8
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Има едно хубаво нещо в съвремието ни.Че можем и ще можем да познаваме *** по цвета на съпрузите и децата им, а също и по миризмата, която е неповторима. И ще бъде още по- лесно накрая да ги изчистим в съответните обществени заведения, под засилена армейска охрана.
122
19
 
2
 
! Отговори
БГ жена преди 10 години
Съгласна съм само че няма дфа работя ще ми дава по хиляда лева на месец и ще плаща всичко. Ида му е дебел
121
1
 
25
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Що тая дискриминация - я гле колко *** има, те им се мръщят! Пък и са от една боя (почти)
120
4
 
32
 
! Отговори
galatea преди 10 години
Не мисля, че африканците превъзхождат българските мъже.Техните възгледи вследствие религията, ги е оформило като пуритани . Внимание, уважение, нежност са по-далечни понятия за тази порода хора.За тях жената е собственост и втора категория човешко същество.Българката не е глупава и ограничена , не ще се хване на въдицата.
119
5
 
9
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До bqla i svetla То има,ама нали сте си прости,та се хващате със всякакви ,с надеждата да забогатеете само с *********.Ама не сте рускини или украинки и най-много да ви използват като разплодни животни и да ви бият,ей тей за спорта.Изпусни питомното пък върви да гониш дивото.Да ви е честито.
118
7
 
27
 
! Отговори
Васил Левски преди 10 години
До bqla i svetla: Български мъже има но не можете да ги намерите по Моловете. Българските жени са слепи за хубавите и умните мъже те виждат само молове и пари и телевизия fine living. Която до такава степен и промива мозъка, че вече връзката между мъж и жена е почти невъзможна. Ако ти си изградила образа на истинския мъж от тези медии е оставаш сама фригидна и полуобратна. Бог да прости к-вите
117
16
 
6
 
! Отговори
bqla i svetla преди 10 години
mmm ako imashe balgarski maje, sshteshe i darjava da ima, nqmashe da se chudim, kak da izbqgame ot tqh....pak bilo to i s afrikanec
116
7
 
3
 
! Отговори
bg преди 10 години
franzosoiki schweizerki germanki i t.n se jenat sa afrikanzi sascho balgarkite da ne se jenat kakvo ima tschudno v tova v gemania afrikanzite se jenat i rabotat kato tschistazi govatschi a tija koito ima obrasov.sa po firmite taka e s indiizite dominakanzite kubinzite nischo nama tschudno moje bi sa po ok.ot balgarskite maje koito si bijat jenite i gi ostavat galdni
115
5
 
29
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Скапани печки, да ви тръсне зимата дано ! Бягайте надалеч преди да се събуди балканският лъв !
114
9
 
25
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До 168 АнонименРускините и украинките са си едни от най-готините (ако не и най-готините) и затова си имат репутацията на ку*ви,но не и безплатни..А наште си имат репутацията на прости и затова се омъжват само за прости бедни чужденци и то безплатно ,които ги бият като за световно. Та при тях важи израза "Търкулнала се тенджерата, та си намерила похлупака".Та ето ви резултата от тия бракове.Вижда се колко е умна нацията ни,направо "кърти мивки"
113
0
 
37
 
! Отговори
дядо Мраз преди 10 години
Следващата седмица жандармерият авлиза в Телиш и настанява в бившето овенно поделение 200 афганистанци и алжирци - вероятно и те са бежанци от войната в Сирия. Бог да пази България и българите от ....българите, от останалит е сами ще се опазим.
112
4
 
10
 
! Отговори
предлагам преди 10 години
Да се договорим с турската страна на политическо ниво, да плащаме самолетните билети на кандидат бежанците за задна Европа-за Германия, Франция, Англия и другите уредени държави. Така турските властти ще контролират бежанския поток, ще пресекат каналджийството и контрабандните и престъпни практики към нас, а и ще имат златен ШАНС да водят реални и равнопоставени преговори с ЕС за интеграция и присъединхване. Докато не се изсипят купищата бежанци в сърцето на Европа, евробюрократите няма да реагират
111
3
 
6
 
! Отговори
юри преди 10 години
До 9667Американците направиха рая
110
3
 
3
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Ястребе правиш чест на българския народ без значение като какъв се определяш. Уважавам хората които проучват и могат да разсъждават извън кутията на догмите.
109
11
 
9
 
! Отговори
don't hate преди 10 години
Хора, само да напиша нещо от личен опит, без да правя обобщения и да слагам всички араби и мюсюлмани под един знаменател!Но - аз съм християнка, българка, а така се получи, че се запознах чрез фейсбук с млада жена от Кувейт, която само работи там, мед. сестра,но е индонезийка и мюсюлманка.......И това е най-прекрасният човек, който съм срещала в живота си!!!
108
13
 
48
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
"Бежанците" са се насочили правилно. Само тук такъв като тези на снимката може да се ожени за бяла жена. Само българките като чуят, че е чужденец тичат и се хвърлят в обятията му .. нищо, че е беден, грозен и неизкъпан. Това е някаква мания при българките.Що не идат да си търсят жена в Сърбия тия *** ? Защото там няма да ги вземе никой даже в обора при добитъка !В България, който откъдето е дошъл все се е оженил за българка ... Болестно състояние е това на нашите българки ...
107
3
 
23
 
! Отговори
ДИМИ преди 10 години
ДА СЕ ВЪВЕДЕ КВОТА ЗА БЕЖАНЦИТЕ, ПРИМЕРНО 1000 НА ГОДИНА. НЯМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ИЗХРАНВАМЕ ХИЛЯДИ БЕЖАНЦИ. ТЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ ВЗИМАТ ПО 150 ЛВ. А ИЗДРЪЖКАТА НА ЕДИН БЕЖАНЕЦ Е 1100 ЛВ. ТРЯБВА ДА ПОМОГНЕМ СПОРЕД НАШИТЕ ФИНАНСОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ, С КОЙТО ДА ПРЕДОСТАВИМ НЕОБХОДИМИЯ СОЦИАЛЕН МИНИМУМ, СЛЕД ТОЗИ ЛИМИТ НИЕ НЕ ПОМАГАМЕ А НАПРОТИВ. ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ИНТЕГРИРАНЕТО ИМ СЛЕД ТОВА ЩЕ Е ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖНО. ИМА БОГАТИ ДЪРЖАВИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, КОИТО ИМАТ ПО-ГОЛЕМИ ВЪЗМОЖНОСТИ, НЕКА ТЕ БЪДАТ СЪПРИЧАСТНИ
106
16
 
4
 
! Отговори
Велизарий преди 10 години
Попитайте в Турция, турчин,кой е бил техния върховен бог преди да бъдат ислиямизирани,...всеки ще ви каже ,че това е бил бог ТАНГРА! Затова са ми много смешни заблудените ни фашисчета,които се смятат за прабългари и арийци ! А по повод женитбата в Сев. Африка,мъжете там са поставени в много неизгодно положение.Жени се този само,който има пари,понякога някое бедно момче работи по15 г.за да ги събере,трябва да се облече и обзаведе цялата фамилия и всички гости на сватбата,и до тогава без секс !