Флоров бил режисьор на изтеклите записи за Мишо Бирата

Ваньо Танов: Борисов не е оказвал натиск, нито е злоупотребил с власт
Обновена: 28 ное 2013 12:39 | 28 ное 2013 10:34, Камелия Цветанова
47
Флоров бил режисьор на изтеклите записи за Мишо Бирата
Ваньо Танов. Снимка: Булфото, архив

Бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров е в основата на изтеклите записи от разговори на бившия директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов. Оказа се, че аз съм бил подслушван, обясни Танов по Нова телевизия тази сутрин.

Той обвини Флоров, че е режисирал и разговора му с бившия премиер Бойко Борисов за проверката на покойния вече бизнесмен Михаил Михов. От него се появяват съмнения, че над Мишо Бирата се разпъва чадър, а депутатите сега решиха, че временна анкетна комсиия в парламента ще разследва случая.
 
„Бойко Борисов не е оказвал никакъв натиск, това е истината. Твърдя, че всичко е било изрядно от гледна точка на митниците, че не сме имали специално отношение към Мишо Бирата. Констатирали сме нарушенията, има съставени протоколи, на него му е отнет лиценза”, коментира Танов.

Още по темата
„Това, което знам от премиера, е, че тогавашният президент (Георги Първанов) ни обвинява, че имаме специално отношение към Михаил Михов и едва ли не трябва той трябва да ме озапти. Специално отношение не е имало въпреки твърденията. Това може да се провери документално”, категоричен е бившият шеф на митниците.

Според него Борисов не е злоупотребил с власт. Ваньо Танов е убеден, че думите в записите, които се появиха в медиите, са извадени от няколко негови разговора на тази тема.

„Могат да се сглобят такива разговори, ние с Борисов сме говорили много“, добави той. 
 
„Първоначално бяха публикувани писмено в „Галерия” разговори и с Искра Фидосова, и с Менда Стоянова, с други”, припомни Танов.

В един от текстовете със Стоянова е имало израза „три затвора се борят за еди-кой си”.

„Само че в моя речник това го няма и после не можаха да го сглобят. Просто избързаха и знам кой е режисьорът. Аз съм бил директор на БОП и знам, че това е в неговия речник. Абсолютно сигурен съм, че тези думи са на г-н Флоров”, обвини Танов.
 
„След като нямаше начин да бъда дискредитиран, някой мозък е измислил, че това може да стане чрез сина ми”, заяви още той.  
 
По думите на Танов жена, чийто съпруг работи в ДАНС, е била внедрена и става „приятелка” на сина му, снабдява се с ключ от квартирата му, от колата му. „В един момент гражданин от блока е трябвало да се обади, че той се занимава с контрабанда на цигари. Подготвени са и два сака с цигари без бандерол, за да бъдат подхвърлени в автомобила му”, обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
15
 
63
 
! Отговори
Кутев преди 10 години
"Бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров е в основата на изтеклите записи"Ами кой да е? Просто БСП държи ДАНС, Конституционни съд, другия съд, ***, държавата...Защо не можем да се оправим 24 години?