Прокуратурата се захваща със сигнала за Борисов и Бориславова

НАП и ДАНС правят проверка, съобщи Сотир Цацаров
Обновена: 28 ное 2013 14:04 | 28 ное 2013 11:02, Анисия Иванова
219
Прокуратурата се захваща със сигнала за Борисов и Бориславова
Сотир Цацаров. Архив: Булфото

До прокуратурата е подаден сигнал срещу Бойко Борисов и Цветелина Бориславова за финансови и данъчни престъпления, потвърди главният прокурора Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Обвинител номер едно обясни, че той е изпратен за проверка, включително и до органите на Националната агенция по приходите.

Цацаров поясни, че не може да даде точни данни за сигнала, защото го е прегледал с оглед на обработване на целия ежедневен доклад, който влиза в прокуратурата. Той допълни, че част от проверката се извършва от ДАНС.

Преди дни лидерът на „България без цензура” Николай Бареков заяви, че ще внесе сигнал до главния прокурор срещу Бойко Борисов и бившата му половинка Цветелина Бориславова.

По думи на Бареков той ще даде на прокуратурата  допълнителни обстоятелства около придобиването на СИБанк, как Бориславова е станала шеф на надзора на банката два месеца след като Борисов поема поста главен секретар на МВР през 2001 г.

Преди седмица той внесе и сигнал във връзка с офшорната фирма на Бориславова и експремиера Борисов, открита през 1994 г.,а самият Борисов заяви, че офшорната му фирма отдавна е закрита.

Главният прокурор каза още, че Софийска градска прокуратура и ДАНС проверяват и премиера Пламен Орешарски заради изказването му, че държавни служители могат да бъдат уволнявани, ако участват в протести.

Цацаров добави, че след като проверката приключи, прокуратурата ще се произнесе по случая.

На среща с граждански организации миналата седмица премиерът направи изказване, че от държавната  администрация ще се уволняват политически пристрастните фигури.

Впоследствие адвокатът Михаил Екимджиев обяви, че ще сезира прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
0
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До Mangi4a"Като чуя ъпрокуратура и се хващам за кобура!" -- беше казал Гьобелс, а Борисов като чуе за прокуратура веднага вика по една ММ (за цацата)
186
0
 
0
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
"Като чуя прокуратура и се хващам за кобура!" -- беше казал Гьобелс
185
0
 
0
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!! преди 10 години
Stiga antireklama ostavete darjavata da raboti za naroda.
184
0
 
6
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
ИСТИНАТА Е ЧЕ И ЦАЦАРОВ ИЗПЪЛНЯВА ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА.НЕ ЧЕ ДОН БОКО НЕ Е МАФИОТ..МАФИОТ ОТ КЛАСА Е КАКТО И СТАНИШЕВ И КОМПАНИЯ..ЕТО ГО И РУМ. ОВЧ СЕ ВЪРНА НА СЦЕНАТА В ЕНЕРГЕТИКАТА...НЕ ЧЕ СИ Е ХОДИЛ НЯКОГА.ПРОСТО ДВА МАФИОТСКИ КЛАНА ПРЕДСТАВЕНИ В ПАРЛАМЕНТА СЕ БОРИЧКАТ ДО ПОВЕЧЕ ИКОНОМИЧЕСКА ВЛАСТ И ДА ИЗДЪРПАТ КОКАЛА МАЛКО ПОВЕЧЕ КЪМ СВОИТЕ.ЗА ЖАЛОСТ У НАС ВСЯКА ПАРТИЯ СИ ИМА И УДАРНИ МАФИОТСКИ БРИГАДИСИК ВИС ИПОН НЕ СА СИ ОТИШЛИ ПРОСТО СИ СМЕНИХА ИМЕНАТА И МАЛКО ПО ЗАВОАЛИРАНО ИГРАЯТ
183
2
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До Анонимен,,За една нощ СИ банк от собственост на Славчо Христов от кръга Олимп , един незначителен човек по образование и произход, стана собственост на Цветелинка, дъщеря на офицер от ДС и снаха на член на ЦК на БКП...ПРАВ СИ ПРИЯТЕЛЮ НО ЗА ЖАЛОСТ ВИЖ ГОЛАТА ИСТИНА..А ТЯ Е ЧЕ ТУК Е ПЪЛНО С ЕЛЕКТРОННИ МАНИПУЛАТУРИ КОИТО ТИ СЛАГАТ МИНУСИ КОГАТО ИЗНАСЯШ ИСТИНАТА ЗА СИСТЕМАТА..КОРИДОРИТЕ НА ТРАФИКА СЕ КОНТРОЛИРА ОТ ПОЛИТИЦИТЕПРОСТИТУЦИЯ ДРОГА..ИКОНОМИКА..КОЙ ГОВОРИ ЗА ЧЕРНИТЕ КАСИ НА ПАРТИИТЕ
182
0
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
СТИГА СТЕ КРИЕЛИ ГОЛАТА ИСТИНАСИВИЯ СЕКТОР И КОНТРАБАНДАТА ОТ ЦИГАРИ ДО НАРКОТИЦИ И ОРЪЖИЕ СЕ КОНТРОЛИРА ОТ ПОЛИТИЦИТЕ ..МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ...МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И МИН НА ОТБРАНАТА...ВСИЧКИТЕ КАНАЛИ СА ИЗВЕСТНИ И СА ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНИС ТЯХ СЕ ПЪЛНЯТ ПАРТИЙНИТЕ КАСИ И ОФШОРНИТЕ СМЕТКИ НА МИНИСТРИ ПОПИТАЙТЕ ПО НИСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ РАБОТЕЩИ ВЪВ ВОЕННОТО РАЗУЗНАВАНЕ КАКТО И ТЕЗИ ОТ СПЕЦ СЛУЖБИТЕ..И КАКВО ИНФОРМАЦИЯТА СЕ ДАВА ПО ЗАКОН НА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ДЕТО Е НАЧЕЛО НА МАФИЯТА
181
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледах я в неделя при Кеворкян ТЯ е ни лук яла ни лук мирисала
180
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разграбването и преразпределянето на всички ресурси в държавата отдавна завърши.Сега има два големи олигархични кръга и гравитиращи около тях множество малки кръгчета,които се борят по между си.Всичко,което се случва в политиката и икономиката е следствие на борбата между тях.Кой да управлява,кого да притисне прокуратурата,кой да *** от баницата в определен момент зависи от това кой от двата олигархични кръга е взел превес.Кръгът на Бориславова явно в момента е в опозиция.
179
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За една нощ СИ банк от собственост на Славчо Христов от кръга Олимп , един незначителен човек по образование и произход, стана собственост на Цветелинка, дъщеря на офицер от ДС и снаха на член на ЦК на БКП. През тази банка минаваха всички държавни плащания, от което тя спечели 380 млн. Драги съфорумци ,когато защитавате самоотвержено "вашите" крадци вие помагате на тях лично, а не на страната. Освен ако не сте платени.
178
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най дебелата кукла на конци в света мног го е яд, че срешу Бойко няма какво да докажат и постоянно си измисля някакви глупости, защото доган и пеевски ще го напляскат по дебелото дупе..Оставка ***!!
177
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изобщо не е безпристрастен Цацаров, а напротив - след като цялата прокуратура винаги е била съставена от комунисти и Бойко никога не ги смени, прокуратурата си остава гнила отвътре. Вместо да се занимават с истинските бандити като Наглите, Килърите и така нататък, те се занимват глупости, като в детската градина. Жалки *** са цялата прокуратура. А, и с Бисеров какво става? Защо мълчат? Този е най-големият мафиот; даже прецака и Р.Овч. с енергетиката.
176
8
 
22
 
! Отговори
RAq преди 10 години
Този клоун си мисли,че някой му обръща внимание? Комунистите му дърпат конците и той играе! Жалко за България - всички държвни институции са подчинени на бандити,мутри,алчни и хищни политичести нещастници, те си трупат грехове на гърба на народа!
175
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гинка Димитрова пак е откачила с нов ник ''злопаметна" ;))))))
174
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредният балон на родната прокуратура.Нагласено мероприятие за стрина Пена и бай Пешо от село, които сега си мислят - ето разследват го за престъпления и ... едно голяма НИЩО!Сега т.е. утре ще го унивенят както уневиниха Софиянски. Чст от съда.Активно мероприятие на БУДА е това.
173
2
 
0
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До DedoviaАхахахаха, мача!!!!!!!!!! бе на футболни фенове дато трошиха витрини и клавиатурите ли им връчиха? Ясно.......... А аз се чудих къв е този неадекватен наплив с упреци към Герберасти, към които нямамнищо общо, ахахаха, а то било запалянковци, на които все им е тая с кого да спорят щом им плащат! Благодаря, стана ми ясно!)))))))
172
1
 
0
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
До АнонименНе се изнизвай ... аз почвам да си гледам мача.Не ми прехвърляй удоволствието, то си е изцяло твоe :)
171
3
 
1
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
До ЗлопаметнаДобре, стана ми ясно.Според мен ти трябва незабавно да излезеш на жълтите павета пред Парламента и да започнеш да скандираш нещо несвързано заедно с 20мата дето са там и си приличате.
170
2
 
2
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Анонимен 186като се разболее *** от рак 3-та степен и я оставиш на социалните и на НЗОК ми се обади
169
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уважаема г-жо, пада ми батерията и ви оставям в компанията на Дедовия, макар и да се съмнявам, че ще постигнете пълно удовлетворение...дерзайте!)))
168
1
 
3
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
ама верно *** народ, заслужаващ съдбата си....