Прокуратурата се захваща със сигнала за Борисов и Бориславова

НАП и ДАНС правят проверка, съобщи Сотир Цацаров
Обновена: 28 ное 2013 14:04 | 28 ное 2013 11:02, Анисия Иванова
219
Прокуратурата се захваща със сигнала за Борисов и Бориславова
Сотир Цацаров. Архив: Булфото

До прокуратурата е подаден сигнал срещу Бойко Борисов и Цветелина Бориславова за финансови и данъчни престъпления, потвърди главният прокурора Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Обвинител номер едно обясни, че той е изпратен за проверка, включително и до органите на Националната агенция по приходите.

Цацаров поясни, че не може да даде точни данни за сигнала, защото го е прегледал с оглед на обработване на целия ежедневен доклад, който влиза в прокуратурата. Той допълни, че част от проверката се извършва от ДАНС.

Преди дни лидерът на „България без цензура” Николай Бареков заяви, че ще внесе сигнал до главния прокурор срещу Бойко Борисов и бившата му половинка Цветелина Бориславова.

По думи на Бареков той ще даде на прокуратурата  допълнителни обстоятелства около придобиването на СИБанк, как Бориславова е станала шеф на надзора на банката два месеца след като Борисов поема поста главен секретар на МВР през 2001 г.

Преди седмица той внесе и сигнал във връзка с офшорната фирма на Бориславова и експремиера Борисов, открита през 1994 г.,а самият Борисов заяви, че офшорната му фирма отдавна е закрита.

Главният прокурор каза още, че Софийска градска прокуратура и ДАНС проверяват и премиера Пламен Орешарски заради изказването му, че държавни служители могат да бъдат уволнявани, ако участват в протести.

Цацаров добави, че след като проверката приключи, прокуратурата ще се произнесе по случая.

На среща с граждански организации миналата седмица премиерът направи изказване, че от държавната  администрация ще се уволняват политически пристрастните фигури.

Впоследствие адвокатът Михаил Екимджиев обяви, че ще сезира прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опти не чети Ницше, загуба на време и недоволство, нищо повече! *** на библиотека Триъгълник и чети по- мъничко, но системно!)А сега да видя мадам Злопаметна...
146
5
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
В това, че някой е инвестирал пари в Бойко Боросов за да направи партия и да служи на интересите на монополите едва ли е необходимо да се доказва. Очевидно е, че е така. Ако нещо от това се разкрие, ще бъде само от полза за политическата ни система. Това е процес на нормализация след три и половина години власт на мутренско-полицейската партия ГЕРБ.
145
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TOZI CACAROV NE E LI RODNINA NA SHOPAR PEEVSKI.
144
6
 
10
 
! Отговори
Ferocity преди 10 години
*** бареков(да с малка буква,понеже е малък човечец) върти някакви номерца,първо беше против Борисов,сега е против всичко,абе ку*вата си е ку*ва.
143
5
 
5
 
! Отговори
много смешно преди 10 години
и двамата са престъпници ,но но проблема е че по кокошкарски начин се обира булгарето и това нее проблем защото *** уважават тъпаните които ги обират с 1000 000 000 и осъждат всичко са 2 б лева. куклето борисова го разбирам , пертвезно и хитро , но тиквата си е селендурски играч, и затпва както в Украйна и тимошенко....
142
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДОНОСА СИГУРНО Е ОТ "ДОНОСНИЦИ БЕЗ ЦЕНЗУРА " НА ДЪРДОРЕКОВКОЙ НАЛИВА МИЛИОНИТЕ В ТОЗ ПОМИЯРСКИ ПРОЕКТ ?
141
4
 
5
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
Лакоми учители............платен драскач, дано да живееш н заплата на учител. И на пенсията им. Ама твърде си нагъл за да знаеш заплатата на български учител, кач пара взимаш за коментар?
140
2
 
3
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Optimisti4noДете глупаво, дадохте центъра на софия на афганци за разпалки и ми се смееш отсреща.... Като не обичаш страната си поне не се прави на родолюбец((((( много сте зле, продажници, много.
139
4
 
3
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Optimisti4no151, неграмотнико, ама тези точно тези които крадяха 24 години на прехода, съсипаха армията, икономиката, убиха и туризъма - точно те са на власт на черо с Почешарски. Ти си явно достатъчно млад да не помниш лафа "Да растурим седянката" на срещата с учителите, отправена от твоя днешен купен премиер. като си неграмотен - не спори с препатила в третто поколение от *** леля ти Злопаметна. *** организирай някой протест.
138
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацааааа, ти си поръчков прокурор. Ти нямаш собствено мнение. Институцията прокуратура прилича на женския пазар, само дето сте по-добре облечени и лъжете доста по-умело. Никой вече не те взема на сериозно... Жалко е, плачевно е, хората са погнусени от всичко което става в тази смешна държава...
137
2
 
4
 
! Отговори
матрака преди 10 години
......?Когато учениците спряха да учат и започнаха да пият и тревица да пушат.Защо вкупом всички гласуваха за царя и ББ а после вкупом се отказаха от тях като чета от предател?И за всичко това да се вини Бай Тошо и повече от смешно.Всъщност това е България.Проблема и е в това че е населена с българи,но и това вече се променя най-вероятно за добро.Приказките за мършата,чипа и лошия човешки матриял са изначално верни.Спрете да псувате и да мразите и се опитайте да подредите поне ваща кочинка! Чао
136
2
 
6
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Optimisti4noАре да ви питам, оптимистичен мой опоненте, едното ми дете иска да е архитект - ТУК няма да остане, другото ми дете иска да е лекар: ТУК няма да остане, понеже искат да получат образованието си в чужбина. Кой ще ни лекува и ще ни строи къщите, докато вие със сергейчо се играете на господ? А като се изнесат, кой ще ви плаща пенсиите като остареете? Осигуровки? данъци? МАЙчински? *** сте жалки в алчността си та се не траете.
135
1
 
5
 
! Отговори
матрака преди 10 години
Другари и другарки!Знаете ли всъщност коя година сме?Като свързваме всичко от настоящето си с Живковизма за собствената си вина за случващото си.Къде бяхте когато РМД-та приватизираха и впоследствие фалираха повето работещи предприятия.Къде бяхте когато откровенни мошенници прибраха спестяванията на народа чрез т.н.пирамиди.А когато мутрите и чалгата станаха обект на възхищение и подражание от млади и стари.А кгато всички медии в хор,особенно Пеевските,лижеха *** на ББ защото така бе модерно
134
3
 
1
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Optimisti4noНе желая да мисля за катуни, бежанци и за вас включително. Искам децата ми да не се изнасят през Терминал 2 и ако останат тук да не плащат 20 или 30 години шашмалогия, наречена "Белене", която е във вреда на национален интерес. Ако твърдите обратното - сте същия национален предател и крадец, като триглавата ламя. Ще ви се да ограбвате и след 10 години ще остане държава "***+ Старчески дом". Изобщо не е смешно, хлапе.
133
3
 
1
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Optimisti4no 141ало, какъв евтин ток ви гони през полето? Ей платен комунесистически драскач, на колко години си? Ти помниш ли ги тия затвори и национализация под строй "Ленин! Сталин! Ди-ми-тров!"??? Бе я ходи се скрий някъде с твоята руска инвазия, аз не желая да ми влезете в къщата и да ми настаните катуни вътре защото живея в петстаен наследствен апартамент а вие сте по гарсоньерките и да ми национализирате имота, щото трябва да мисля за бедните.
132
2
 
5
 
! Отговори
психично болен преди 10 години
Мене ме страх от Османската империя нищо че било преди 100-ци години , пра Дядо ни така ни учеше , първо се предава на баща ми после на мене , да но като починал пра Дядо ми казали че бил откачил по старому луд , психично болен
131
4
 
6
 
! Отговори
2013 преди 10 години
До Optimisti4no: Вие наистина ли се връзвате на измислиците на Бареков? То не беше надъхана истерия с "фалшиви" бюлетини, то не бяха снимки на ББ с някакви мутри (само дето после се оказа че не бил ББ). Мълчанието понякога е злато, вместо да плещиш глупости с цел медийна изява.
130
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кога прокуратурата ще се захване със Станишев и Йосифова-Станишева и останалите разбойници от БСП и ДСП ?
129
7
 
6
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Optimisti4noНе, не съм фен на ББ, той не ме интересува, въпреки че по убеждения съм от десните, а не ***. Не желая да ме управлява столетницата, живяла съм по схемата й, достатъчно дърта съм за да не искам децата ми да са на опашката на Терминал 2. Вашите серГЕЙОВЕ, царчета и пудели из под масата си ги дръжте, и им се кланяйте, аз не желая от доходите ми да плащам белене и катуни. Достатъчно изчерпателна ли бях?
128
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НагоренПопокатепетълЩеше да е смешно ,ако не беше тъжно.Ситуацията много прилича на "Падането на България под турска власт". Българите са разединени /още от 1945 г. на работническо - селска власт и интелигенция/ сега на студенти и пенсионери. Пенсионерите с подкрепата на турците пращат внуците си в чужбина. И няма кой да спре "връщането на джамиите". Не ви ли прилича на вече преживяно???