Прокуратурата се захваща със сигнала за Борисов и Бориславова

НАП и ДАНС правят проверка, съобщи Сотир Цацаров
Обновена: 28 ное 2013 14:04 | 28 ное 2013 11:02, Анисия Иванова
219
Прокуратурата се захваща със сигнала за Борисов и Бориславова
Сотир Цацаров. Архив: Булфото

До прокуратурата е подаден сигнал срещу Бойко Борисов и Цветелина Бориславова за финансови и данъчни престъпления, потвърди главният прокурора Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Обвинител номер едно обясни, че той е изпратен за проверка, включително и до органите на Националната агенция по приходите.

Цацаров поясни, че не може да даде точни данни за сигнала, защото го е прегледал с оглед на обработване на целия ежедневен доклад, който влиза в прокуратурата. Той допълни, че част от проверката се извършва от ДАНС.

Преди дни лидерът на „България без цензура” Николай Бареков заяви, че ще внесе сигнал до главния прокурор срещу Бойко Борисов и бившата му половинка Цветелина Бориславова.

По думи на Бареков той ще даде на прокуратурата  допълнителни обстоятелства около придобиването на СИБанк, как Бориславова е станала шеф на надзора на банката два месеца след като Борисов поема поста главен секретар на МВР през 2001 г.

Преди седмица той внесе и сигнал във връзка с офшорната фирма на Бориславова и експремиера Борисов, открита през 1994 г.,а самият Борисов заяви, че офшорната му фирма отдавна е закрита.

Главният прокурор каза още, че Софийска градска прокуратура и ДАНС проверяват и премиера Пламен Орешарски заради изказването му, че държавни служители могат да бъдат уволнявани, ако участват в протести.

Цацаров добави, че след като проверката приключи, прокуратурата ще се произнесе по случая.

На среща с граждански организации миналата седмица премиерът направи изказване, че от държавната  администрация ще се уволняват политически пристрастните фигури.

Впоследствие адвокатът Михаил Екимджиев обяви, че ще сезира прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
14
 
! Отговори
qwerty преди 10 години
Докато народа ни е толкова ***,ама ***,че под всяка подобна статия започва да се дели на комунисти и демократи,на бесепари и гербери,няма да излезем от кризата.Не научихте ли вече,че всички са от един дол дренки,всички са за затвора.
66
5
 
10
 
! Отговори
дo 58 преди 10 години
"Абе, лидерът на една друга партия се целува с турците насред центъра на София, ама карай..."Абе ръководството а една друга партия, чийто лидер носи прякора "Тиквата", отиде на заседание в турския парламент. Дори ДПС не са имали тази "чест". :)
65
9
 
13
 
! Отговори
данс преди 10 години
Не му ли лъсна червения х*й на челото на цацаров? Това грозно прасе прави само проверки по поръчка на станишев срещу хора на герб, а интересно защо ли прокуратурата изобщо не се занимава с далаверите които в момента се въртят? Защото цацаров е един клоун, купиха го за няколко милиона да хвърли бомбата преди изборите с измислената "фалшификация" направена от агент на бкп в печатницата и сега продължава да е на пранилка от позитано! Гнусна червена ***!
64
2
 
22
 
! Отговори
The king преди 10 години
При положение , че измамите са за милиарди, ако прокуратурата не ги открие, значи не са за там!
63
2
 
11
 
! Отговори
The king преди 10 години
Прокуратурата ще вземе да открие топлата вода!
62
8
 
19
 
! Отговори
???? преди 10 години
Тоя на снимката е абсолютен клоун ! Работи по поръчка човека ! И вече до толкова се компрометира в очите на хората че едва ли има някой който да го взема на сериозно !Превърна прокуратурата в пощенска кутия на разни Маи ,Барековци,Сидеровци и всякакви знайни и незнайни доносници ! То махни това ,ами и сигналите с които уж се занимава са пълен *ак и жива гавра !! Отсега е ясно че по нито едно от делата няма да има осъден и се пита -за какво аджеба харчат парите на хората тези прокурори?
61
14
 
14
 
! Отговори
The king преди 10 години
сигнал срещу Бойко Борисов и Цветелина Бориславова за финансови и данъчни престъпления-отдавна трябваше прокуратурата да се самосезира!
60
15
 
36
 
! Отговори
teo преди 10 години
ШОПАРЧЕТО ЦАЦАРОВ-ОГЛУ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОКАЗВА, ЧЕ Е ПРОКУРОР НА СерГЕЙ, МеСТАН И СиДЕРОВ, СЛЕД КАТО СЕ ЗАНИМАВА САМО С БОЙКО, ЦВЕТАНОВ, А ЗАКРИВА ОБВИНЕНИЯТА НА СерГЕЙ ЗА ЗАГУБВАНЕТО НА СЕЕДЕЕМ ДОКУМЕНТА С КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ, ПРАВИ СЕ НА УДАРЕН С МОКЪРПАРЦАЛ ЗА ХРИСТО БиСЕРОВ, ЗА ДоГАН, МАСларова, Р.ОВЧ.,ВАЛЬО ТОПлото И ...!!! ЗАЩО БЕ ЦАЦАровОГЛУ???
59
9
 
25
 
! Отговори
бойко Бориславов преди 10 години
Цаца опичай си акъля че идват избори и като зема власта отново ще ти запари под краката нищо че се водиш главен прокурор. Ако тряба ще я закрия тая длъжност.
58
24
 
13
 
! Отговори
yasensl преди 10 години
do 49По-големи комунисти от Герб едва ли има.
57
3
 
20
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До optimistВсичко дотук е вярно само с едно уточнение.За Белене сме платили не "почти един милиард" а НАД ЕДИН МИЛИАРД И ШЕСТОТИН МИЛИОНА срещу които има активи за около 50 милиона.Освен това подарихме старото оборудване на руснаците за 73 милиона при оценка 250 милиона.И всичко това без договор и цена,т.е.руснаците казват "започвайте да плащате а ние ще ви кажем кога да спрете"Разбира се за техните слуги тук също има по някой лев
56
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обявявайте всяко подобно разследване за кьорфишек (в нашата партия обичаме турцизмите), гьонсуратлък, вдигане на гюрултия и правене на уйдурмаАбе, лидерът на една друга партия се целува с турците насред центъра на София, ама карай...
55
0
 
12
 
! Отговори
Гражданска позиция преди 10 години
Настоявам за истината, само истината и цялата истина!
54
6
 
32
 
! Отговори
цацаратурата преди 10 години
цацаратурата вместо да се занимава с глупости, нека да провери кой и как опука почти два милиарда лева за Белене от джоба на данъкоплатците!за Мургина изобщо някой да е чувал нещо?Една от най-големите кражби в историята на България!
53
12
 
12
 
! Отговори
DO CACAROV преди 10 години
CARAROV...6TE TE PRIZNAEM SAMO AKO VKARA6 TIKVATA I KRADLATA BORISLAVOVA V PANDELATA
52
15
 
18
 
! Отговори
ПП ГЕРБ преди 10 години
Опорни точки за привържениците на нашата партия:1.Под всяка новина за разследване на далаверите на Борисов, изразявайте възмущение, че прокуратурата се занимава с него, а не с другите. Изтупайте прахта от старите теми за Белене и Хохегер ако се налага, но не позволявайте на другите да боКохулстват!2.Обявявайте всяко подобно разследване за кьорфишек (в нашата партия обичаме турцизмите), гьонсуратлък, вдигане на гюрултия и правене на уйдурма
51
9
 
16
 
! Отговори
ЧЕРВЕНА МАФИЯ преди 10 години
Е нека някои да ме убеди,че в момента МАФИЯ и ДЪРЖАВА не е едно и също.Удариха неин човек-еничарина Бисеров,сега отвръща на удара.ПЪЛНА ДЕГРАДАЦИЯ И РАЗПАД на Държавноста в момента.Ама той Господ гледа...
50
0
 
5
 
! Отговори
Живко Петър преди 10 години
Източниците на Аларма в гр. Велико Търново ни информираха, че се готви назначението на лицето Стефан Михайлов за директорския пост на НАП. Той е зам.-председател на общински съвет на община Велико Търново, както е и член на контролния съвет на партията на г-жа Мария Капон, ЕНП. В качеството си на общински съветник е допринесъл за спечелване на конкурс за обществена поръчка от фирма, собственост на съпруга на г-жа Мария Капон, на стойност над 830 000лв.Източници от обкръжението на това лице ни
49
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
48, добър въпрос.Айде, бюлетините ги броиха, ама двойните дъна явно още умуват за какво са. Явно е сложно.
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама защо ги занимавате ония некомпетентни мършляци от нап. Залагам си главата ,че ще излязат със становище ,че всичко е наред и нарушения няма