По следите на червената боя – Втора серия

Ранобуден студент: Полицаи удряха шамари на момичета!
Обновена: 6 дек 2013 14:28 | 6 дек 2013 09:35,
141

Снимка: "Ранобудните студенти", Facebook

Ранобуден студент обяви категорично, че младежите вчера, които почти цял ден протестираха пред парламента срещу промените в Закона за МВР, не са били агресивни.

Твърдения, които МВР обори със снимки и кадри, а и с информация, че деветима са задържани заради нарушаване на обществения ред.

Вчера през целия ден униформени с мегафони предупреждаваха демонстрантите да спрат да  бутат загражденията, както и да преустановят замерването на сградата на парламента с домати и бомбички с червена боя.

Още по темата
Не така обаче стоят нещата според Борис Рангелов, който обяви пред Нова тв, че полицаи са удряли шамари на момичета, а две от тях са били отведени в РПУ, защото прегръщали униформените с ръце, боядисани с червена боя.

"Просто полицията се опита да ни отдели от загражденията със сила и това е видно от всички кадри. Уверявам ви, че с тези удари, които виждаме на кадрите, е невъзможно да се случи нищо - нито на загражденията, нито на полицаите зад тях", коментира той.

Попитан какво не им харесва в Закона за МВР, Рангелов заяви, че това е един интересен закон, за който се твърди, че е оформяне на предния Закон, преписването му на чисто и нищо не се променя.

"На практика се променят много неща, които засягат всички граждани. Например по време на протестни действия полицаите могат да обезпечават личната си безопасност с използването на технически средства – оръжие, полицейски палки, каски и други", даде пример студентът.

По думите му промените са много и всички те са в ущърб на гражданите.

"Този закон не е правен за обществото, а за определени хора... Въпросът е друг, ако те получат заповед, нареждане, за по-активни мероприятия спрямо протестиращите, за по-грубо държание спрямо тях, ние как да сме сигурни, че те няма да използват точно този мотив, че нарушаваме личната им безопасност и се чувстват застрашени, за да използват полицейски палки?", попита Борис Рангелов.

Ранобудният студент настоя, че народните избраници и от ляво и от дясно трябва да ги чуят.

"Депутатите трябва да ни чуят. Ние протестираме против цялата политическа класа за морал в политиката. Това е национална кауза. Ние не защитаваме личния си интерес, а обществени каузи", заключи младежът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
22
 
! Отговори
ама надали преди 10 години
интересно каво ще стане ако и полицията докара една машина и започне да залива протестърите с червена или зелена боя. А какво става с ранобудните които пият и пушат в СУ?
22
1
 
11
 
! Отговори
2 преди 10 години
До georgi ishkitievОмразата е нездравословно чувство, което се обръща към изпитващия го и му причинява рак. Това, че го изпитваш безплатно не е бонус, нито индулгенция.
21
5
 
16
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Да нужно е. нормалните хора няма да отидат да се бият, с полицаи ако не са платени, няма са си слагат маси на лицата (вчера имаше такива младежи), няма да ритат заграждения, да блъсакт полицаи, да ги мажат с червено - търсенето на сблъсък с полицият предполага две неща -или търсеен наизвестност или търсене на конфликт - и в дваат случая по закон трябав да те бутнат у пандиза. Ако просто отидеш е едно а ако почнеш да правиш изказвания и да бе биеш е съвсем друго. човек който се бие е платен.
20
11
 
6
 
! Отговори
интересно преди 10 години
Дидо пеевски и неговите платени списачи.вижте в гугъл дидо пеевски и *** орди на митинг на ДПС ...това ни чака плащат на такива тука по форумите както БЮРЕКА да пишатх ите това правят.това им е бъдещето в вестник ПРАСЕ и тв 7 ..платени немислещи за свобода а за днешното си парично писане на глупости против хората КОЙТО ИСКАТ ДА СА СВОБОДНИ
19
4
 
29
 
! Отговори
! преди 10 години
"Вчера през целия ден униформени с мегафони предупреждаваха демонстрантите да спрат да бутат загражденията, както и да преустановят замерването на сградата на парламента с домати и бомбички с червена боя." - Каква част от предупрежденията ранобудните не са разбрали?!Предлагам следното упражнение (за ранобудни и подкрепящи ги) - да отидат където си изберат - Германия, Англия, Франция, Португалия... - и да направят същото, което правят тук, за да сверим реакцията на полицията.
18
8
 
29
 
! Отговори
цирк Буда ! преди 10 години
Аман от лай---нари ! Полицията да си върши работата и да не гледа как идиотчета създават хаос и пречат на нормалния живот на столицата ! Крайно време е да се поучим от действията на полицията в развитите страни !
17
15
 
10
 
! Отговори
georgi ishkitiev преди 10 години
А февруарските протести не бяха ли платени :) ? Когато ходиха онези с маски на лицето ?
16
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да би мирно седяло, не би чудо видяло. Ако протестът е мирен- няма да има бой, толкова е просто. Сега хем предизвикват ченгетата, хем се оплакват от шамари после.
15
25
 
11
 
! Отговори
georgi ishkitiev преди 10 години
До Мистър ХНунжо ли е да си платен, за да кажеш че си недоволен от най-некадърното правителство на България от много време насам :) ?Всеки ден се вземат скандални и срамни решения в парламента. Аз също съм недоволен, без някой да ми плаща.Както имаше един лозунг лятото - "мразя ви безплатно"
14
6
 
31
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
Ама вие какво искате бе, да ви оставят да си вилнеете, а? По думите на тоя там целта им не била да нарушават обществения ред...добре бе ранобудник заспал, така както гледам аз какво правите и то директно си го видях там при вас на място, а не каквото ми монтират от Босфор тв и ужким Нова тв , та ми прилича всичко това вашето на жив вандализъм и опит за създаване на безредици. Вашият "протест" не дава нищо градивно, не предлага НОВИ, РАЗЛИЧНИ от сегашните пътища за развитие.
13
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За пореден път стотина платени дришльовци показаха какъв морал и възпитание имат !!!Това ли е бъдещето на страната !?!?Тези ли утре ще ни управляват !?!?Тези така наречени ,, студенти ,, са срам за останалото академично общество в България ,и би трябвало да ги изгонят от университета !! Полицията ги гали с перце , а те реват на умряло !?!?При такива провокации спрямо държавна институция трябва да бъдат арестувани , осъдени или въдворени в институции.Тези са срам и петно за останалите...
12
19
 
8
 
! Отговори
ДО МАЛОУМНИКА преди 10 години
ДА ХВЪРЛЯШ ДОМАТИ СРЕЩУ ПОЛИЦАЙ НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ВЛЕЗЕШ В ЗАТВОР ДРУГАРЯ.....МОЖЕШ ДА ВЛЕЗЕШ НА ПОЗИТАНО И ДА ИМ ИСКАШ 10 СТОТИНКИ ЗА КОМЕНТАРА ДЕТО ГО ПУСНА
11
8
 
31
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Платени сте!хора На Фандъкова и Бойко!Един депутат напусак Бойко и само след два дни - протести. А през това вреем жив човек нямаше пред парламента. А защо никой не протестира пред общината, че с цели 10 стотиник ще ни увеличават билетчетата пбез да се е подобрило качествоот на транспорта.!"ранобУдните" са хора на Герб!
10
25
 
10
 
! Отговори
мустафа преди 10 години
оставка на престъпниците от ХУНТАТА
9
11
 
32
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
искам да знам по член 43 - къде е разрешението на просетиращите дадено им от Фандъкова да протестират (4л43 - 2)Като викат турците вън не нарушават ли чл 44 - 2 И защо никой не протестира пред общината че фандъкова ще повишава с 10 ст. билетчето?
8
31
 
13
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
ОСТАВКА *** !
7
4
 
22
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Чл. 43. (1) Гражданите имат право да се събират мирно и без оръжие на събрания и манифестации.(2) Редът за организиране и провеждане на събрания и манифестации се определя със закон.(3) За събрания на закрито не се изисква разрешение.Чл. 44. (1) Гражданите могат свободно да се сдружават.(2) Забраняват се организации, чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда,
6
17
 
33
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 10 години
Ранобуден студент: Полицаи удряха шамари на момичета!АКО ТОВА СЕ БЕШЕ СЛУЧИЛО В СТРАНАТА НА СОРОС, ТЕЗИ ТРЕЗВИТЕ, НЕНАДРУСАНИТЕ И НЕПЛАТЕНИТЕ - ЩЯХА ДА ГИ БИЯТ И Е.БАТ НА ЕПИЗОДИ И СЕРИАЛИ......ЧЕ С.ИРКИ ЩЯХА ДА ПРАВЯТ ДОКАТО ИМ ЧЕТАТ ПРАВАТА, А ТУК НАШАТА ПОЛИЦИЯ С МЕД И МАСЛО ГИ МАЖЕ...
5
3
 
33
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Днес бг: Демонстранти са запалили три кофи за ***...Разположени са два танка протестиращите палят бенгалски огън, все едно танковете стрелят. пред предния вход на Народното събрание има домати, мандарини и яйца, с които протестиращите преди това са замеряли сградатаПожарът на бунта гори..в кофите с ***. Революция с картонени танкове, бенгалски огън, манадарини, яйца, доматиТрагедия! Левски и Ботев замерят заптиетата с гнили домати, те и им бият шамари, адвокатите им започват мегапроцес за нарушаване човешките права на революционерите.
4
9
 
32
 
! Отговори
fago преди 10 години
До Мистър ХТо е защото сме по-демократи от цялата световна демокрация. Все още бъркаме свободата със слободията. И защо е всичко това? Защото, видите ли, Бойко-ченгето бил паднал от власт и защото Мартинчо, Ваньо и другите пишман десни "лидери" (с по 100-200 души партийки) не влязоха дори в парламента. Простотия!