По следите на червената боя – Втора серия

Ранобуден студент: Полицаи удряха шамари на момичета!
Обновена: 6 дек 2013 14:28 | 6 дек 2013 09:35,
141

Снимка: "Ранобудните студенти", Facebook

Ранобуден студент обяви категорично, че младежите вчера, които почти цял ден протестираха пред парламента срещу промените в Закона за МВР, не са били агресивни.

Твърдения, които МВР обори със снимки и кадри, а и с информация, че деветима са задържани заради нарушаване на обществения ред.

Вчера през целия ден униформени с мегафони предупреждаваха демонстрантите да спрат да  бутат загражденията, както и да преустановят замерването на сградата на парламента с домати и бомбички с червена боя.

Още по темата
Не така обаче стоят нещата според Борис Рангелов, който обяви пред Нова тв, че полицаи са удряли шамари на момичета, а две от тях са били отведени в РПУ, защото прегръщали униформените с ръце, боядисани с червена боя.

"Просто полицията се опита да ни отдели от загражденията със сила и това е видно от всички кадри. Уверявам ви, че с тези удари, които виждаме на кадрите, е невъзможно да се случи нищо - нито на загражденията, нито на полицаите зад тях", коментира той.

Попитан какво не им харесва в Закона за МВР, Рангелов заяви, че това е един интересен закон, за който се твърди, че е оформяне на предния Закон, преписването му на чисто и нищо не се променя.

"На практика се променят много неща, които засягат всички граждани. Например по време на протестни действия полицаите могат да обезпечават личната си безопасност с използването на технически средства – оръжие, полицейски палки, каски и други", даде пример студентът.

По думите му промените са много и всички те са в ущърб на гражданите.

"Този закон не е правен за обществото, а за определени хора... Въпросът е друг, ако те получат заповед, нареждане, за по-активни мероприятия спрямо протестиращите, за по-грубо държание спрямо тях, ние как да сме сигурни, че те няма да използват точно този мотив, че нарушаваме личната им безопасност и се чувстват застрашени, за да използват полицейски палки?", попита Борис Рангелов.

Ранобудният студент настоя, че народните избраници и от ляво и от дясно трябва да ги чуят.

"Депутатите трябва да ни чуят. Ние протестираме против цялата политическа класа за морал в политиката. Това е национална кауза. Ние не защитаваме личния си интерес, а обществени каузи", заключи младежът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
17
 
! Отговори
Срам за родители преди 10 години
Как ли ги гледат родителите им... сигур се срамуват от злобата и простотията, която показват
42
2
 
7
 
! Отговори
fago преди 10 години
До АнонименЕй, анонимен, поне един Ник си измисли, че туй анонимното много доноснически и агентско ми звучи. Или не искаш да се регистрираш, че... страх лозе пази.
41
7
 
20
 
! Отговори
Васил преди 10 години
А какво трябва да правят полицайте? Да ги целуват може би?
40
2
 
8
 
! Отговори
fago преди 10 години
До пипиПипи, май си си останала невръстна. И не съм ти дал позволение да плагиатстваш, без да посочваш първоизточника. Явно много си се напушила на трева, моето момиче, още си снощна, а?!
39
6
 
24
 
! Отговори
Kor преди 10 години
Не е истина колко идиотско звучи 'раннобуден студент направи еди какво си...' А за шамаросаната пикла - нека да отиде в някоя западна държава и да надраска паметник, да видим какво ще и се случи? Прекалено меко пипат тук полицаите, затова всеки хашлак най-демонстративно си измисля разни пърформанси...
38
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този "Юнак" толкова са му промили мозъка,че ако беше от някаква секта да го съжалиш.Били протестирали против цялата политическа класа за морал в политиката,национална и обществена кауза,бла-бла,по нищо не личи,И приемат подкрепа и ръководство от политическата класа.Да се поинтересува какви са правата и как действа полицията при подобни ситуации(нерегламентирани протести,агресивно поведение,масови безредици...) в най-демократичните Европейски държави,за САЩ да не говорим.Щом толкова "плаче",да не ходи.Това което иска не е даденост,а трябва да се воюва,не да се мрънка.Бегом при мама,момченце.
37
5
 
22
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
някой дава ли си сметак че с тоав думкане, ес пречи на хораат от околните сгради да спят или работят? По закон звуците от околанат среда не трабва да са по-високи от 66 децибела. хайде да ги измерим през ден, когато се донесат вувузелите - няма да са под 100. Личон аз получвам главоболие от тях. УВерявам ви, че дори само заради това тези хора могат да влазят в затвора -длъжни са да се съобразяват и с околните граждани. Затвора сеиска РАЗРЕШЕНИЕ за портест.
36
6
 
1
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До двоен хонорарShto ne vzemesh da se obesish ?
35
3
 
2
 
! Отговори
fago преди 10 години
До sokrat62А ти чел ли си я?
34
6
 
26
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
до 22 .- на февруарските протести ГОРЯХА ХОРА. ти ли ще кажеш че са били платени. АЙДе сега някой да се запали? не нали. Обаче 30 човека бият тъпани и зурин за 3000 за да създават впечатление че са много. На февруаските протести нямаше нужда от това - тогаав цяла България беше излязла - само във Варн имаше на 30 000 души. Айде де - ЗАПАЛИ СЕ! и ще повярвам че не си платен.
33
1
 
9
 
! Отговори
Сатър Секиров преди 10 години
Истината е, че кръвожадното ченге Сатър Секиров, е искал да нареже всички протестиращи на парчета за вечеря! Но те, след 160 часова битка, успели, със свръхчовешки усилия, да се освободят. Само с леки наранявания. Както се вижда и на снимките!
32
5
 
15
 
! Отговори
Адвокат преди 10 години
Тези момчета и момичета продължават да се изказват неподготвени. Да бяха прочели поне проекта на закон за МВР. Има го в сайта на НС. Нещата, за които говори Рангелов,ги няма в законопроекта.
31
10
 
29
 
! Отговори
двоен хонорар преди 10 години
След тези сполучливи снимки, девойките вече ще искат двоен хонорар от ЕТ "герб-Буда"!
30
18
 
10
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Спрете се хорааааа, престъпниците не са на улицата а вътре в парламента!!!! Какво ще загуби обществото от десет изкъртени павета и два счупени коша за *** и какво губи същото това общество от 240 законджии кат Бисеров!!!! И стига сте цитирали Лукановата конституция, а прочетете чл.1 от Европейската харта за правата на човека!!!!!!
29
2
 
18
 
! Отговори
от снимката преди 10 години
Девойката от снимката: Най-сетне срещнах мъжа на моите мечти!
28
8
 
20
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
имам предложения към полицаите - следващия път да изплозват водни струи. или дапачнат като по времето наЦветанов да нахлуват в къщиге на заподозрените и да им натискат главите към земята пред очиет на родителите им. ЯВно че това МНОГО се харесва. рапона е любомец на тъплите, явно трябва да върнем неговаата методика. уверявам ви че точон за месец като се пратят 60-70 човека по затворите и това се обяви всичок ще мирне
27
7
 
17
 
! Отговори
неранобуден преди 10 години
Не били агресивни?! Този май е гледал друг филм.Интересно какви ли са му критериите за агресивност?
26
4
 
22
 
! Отговори
калинко преди 10 години
Този младеж лъже в очите цяла България,че агресията отсъства от техните редици.Тяхното не е вече агресия,това е съзнателно прекрачване на онази граница,след което следват изстъпления ,които закона квалифицира като опити за държавен преврат.Този опростачен протест за пореден път показва,че десните и калинките,кръга капитал,*** и държаните от тях на каишка помиари влачат все по надолу държавата ни.Държавата е длъжна да налага спазване на законите,включително и от протестиращите.
25
7
 
22
 
! Отговори
Kennedy преди 10 години
Щамари са им малко на тези вандали,като не им се учи да се прибират при мама и тати.Вече ми писна заради 100тина *** да затварят улици.А и в коя конституциа пише че може да се руши или поврежда държажна собственост.
24
8
 
22
 
! Отговори
протекторат преди 10 години
"Ранобудните" празнодумни окупатори на СУ трябва да бъдат изключени дисциплинарно от СУ и дадени на съд за насилствено налагане на окупационен режим в София! Искат да окупират София и превърнат София в протекторат на ЕТ "герб-Буда"! В концлагер, на който пожарникарят да е гаулайтер!