По следите на червената боя – Втора серия

Ранобуден студент: Полицаи удряха шамари на момичета!
Обновена: 6 дек 2013 14:28 | 6 дек 2013 09:35,
141

Снимка: "Ранобудните студенти", Facebook

Ранобуден студент обяви категорично, че младежите вчера, които почти цял ден протестираха пред парламента срещу промените в Закона за МВР, не са били агресивни.

Твърдения, които МВР обори със снимки и кадри, а и с информация, че деветима са задържани заради нарушаване на обществения ред.

Вчера през целия ден униформени с мегафони предупреждаваха демонстрантите да спрат да  бутат загражденията, както и да преустановят замерването на сградата на парламента с домати и бомбички с червена боя.

Още по темата
Не така обаче стоят нещата според Борис Рангелов, който обяви пред Нова тв, че полицаи са удряли шамари на момичета, а две от тях са били отведени в РПУ, защото прегръщали униформените с ръце, боядисани с червена боя.

"Просто полицията се опита да ни отдели от загражденията със сила и това е видно от всички кадри. Уверявам ви, че с тези удари, които виждаме на кадрите, е невъзможно да се случи нищо - нито на загражденията, нито на полицаите зад тях", коментира той.

Попитан какво не им харесва в Закона за МВР, Рангелов заяви, че това е един интересен закон, за който се твърди, че е оформяне на предния Закон, преписването му на чисто и нищо не се променя.

"На практика се променят много неща, които засягат всички граждани. Например по време на протестни действия полицаите могат да обезпечават личната си безопасност с използването на технически средства – оръжие, полицейски палки, каски и други", даде пример студентът.

По думите му промените са много и всички те са в ущърб на гражданите.

"Този закон не е правен за обществото, а за определени хора... Въпросът е друг, ако те получат заповед, нареждане, за по-активни мероприятия спрямо протестиращите, за по-грубо държание спрямо тях, ние как да сме сигурни, че те няма да използват точно този мотив, че нарушаваме личната им безопасност и се чувстват застрашени, за да използват полицейски палки?", попита Борис Рангелов.

Ранобудният студент настоя, че народните избраници и от ляво и от дясно трябва да ги чуят.

"Депутатите трябва да ни чуят. Ние протестираме против цялата политическа класа за морал в политиката. Това е национална кауза. Ние не защитаваме личния си интерес, а обществени каузи", заключи младежът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
14
 
51
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Щом протестът не е мирен - щом хвърляш яйца или домати СРЕЩУ ПОЛИЦАЙ отиваш в затвора - таак е по конституция.щом буташ полицай - а вчера видях ясно как двама младежи блъснаха полицай на половин метър - отиваш в затвора.щом риташ заграждения - имат правото да те арестуват, да те бият да използват водин струитака е в цял свят - това не е мирен протест - това е гражданско неподчинение и подстрекателство към размирици и то се наказва.
2
11
 
45
 
! Отговори
fago преди 10 години
На истеричките им се удрят шамари, за да дойдат на себе си. На истериците - също. Извратените представи на ранодрогираните студенти за мирни протести все някак трябва да се коригират. Дори и с шамари. Защото те може да бъдат здравословни за психиката им.
1
15
 
49
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Ами ще удрят разбира се - ако това нещо беше направено в САЩ да си оставиш ръцете по полицай, или да го бъскаш или да риташ заграждения, тези хора вече щяха да са в затвора за едно десет-петнайсет години. Там пипат здраво.В полша съвсем наскоро изполрзваха сълозтворен газ срещу демонстранти ( а са в ЕС), в Франция на ЕС ги подгониха с щикове и палки и ги биеха наред...пък затурция да не говорим - водин струи и шумови пистолети...само ние се лигавим.

Спонсорирани публикации