Арестуваният студент: Не съм посягал на полицай!

Той бе задържан при обсадата на МВР шефа в столичен ресторант
Обновена: 18 дек 2013 09:06 | 18 дек 2013 09:04,
148
Арестуваният студент: Не съм посягал на полицай!
Протестиращи и полицаи пред Клуба на архитектите. Снимка: YouTube

Не съм посягал на полицай, никога и не бих си го помислил. Не знам защо бях задържан, обяви пред Нова тв студентът Александър Кирицов, който бе арестуван в събота на протеста на Ранобудните студенти.

Вечерта на 14 декември той и още няколкостотин младежи обсадиха Клуба на архитекта, където в ресторанта вечеряше вътрешният министър Цветлин Йовчев. След задържането на Кирицов от МВР съобщиха, че той е в ареста за 72 часа, защото е извадил рамото на един от полицаите.

Днес обаче се оказа, че студентът е обвинен не за тази травма, а за нанасяне на удар в лицето на Живко Иванов Ласкиев, старши полицай при СДВР за спречкване пред паметника на "Цар Освободител".

Още по темата
Александър обаче определи документа, с който е задържан, като поредното противоречие, защото е бил арестуван на ул. "Кракра", където е Клубът на архитектите, а не пред паметника до парламента.

"Бяхме пред Клуба на архитектите и полицаите дойдоха... те ни бутаха, не само мен, а абсолютно всички протестиращи... и мен ме хванаха за рамото, дръпнаха ме 5-6 полицая, свалиха ме на земята, казаха ми: "Легни на земята, ръцете на тила"... и аз го направих", обясни той случката.

Момчето допълни, че учи специална рехабилитация в НСА за хора и деца с увреждания и не си е и помислял да посегне на униформен.

"Откъде накъде ще тръгна да удрям полицай?", попита риторично той.

Младежът бе категоричен, че полицаи не са му посягали за тези 72 часа, които е прекарал в ареста, макар в следствието на "Г.М. Димитров" да е бил в една килия с престъпници, обвинени за убийства.

Александър Кирицов обясни ареста си с натоварването, което изпитват полицаите около протестите и обвини хората, които ги командват в опит за пренастройване на тяхната агресия срещу участниците в протестите, за да се създаде личен конфликт между гражданите и служителите на реда.

На свой ред другите двама Ранобудни, които бяха в студиото на Нова тв - Румен Стоев и Константин Голев, обявиха, че проявата им в събота е била напълно спонтанна и ако са искали, са щели да влазат в ресторанта.

"Това не беше планирано шествие с факли и вили, което да линчува Йовчев, както се изкарва, напротив хората спонтанно се събраха там", настояха те.

Студентите заявиха, че не са имали намерение да влязат в ресторанта, където вечеря вицепремиерът.

"Ако искахме да влезем, щяхме да го направим… Щяхме да го попитаме дали е редно да пие вино, докато около парламента има хора от месеци, които не издържат на това показно игнориране, което властта им дава", коментираха още Ранобудните.

Момчетата за сетен път настояха, че никой не стои зад техните протести.

"Зад нас стоим само ние, стоим с лицата си", категорични бяха те.

Преди два дни вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви, че протестите са политически и призова "този, който стои зад тях, да обяви своите цели". Той определи поведението на протестиращите в събота, които го блокираха в ресторант в центъра на София, като неприемливо.

"В това заведение имаше хора, които нямат нищо общо с този, срещу когото се протестира или с протестиращите, имаше малки деца, защо трябваше да се тормозят тези хора", упрекна Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
7
 
17
 
! Отговори
FOKER преди 10 години
xaxax "той и още няколкостотин младежи" Ей *** пишете простотии и манипулирате хората.До кога ще ни занимавате с шепа платени палячовци.Дано скоро някой съвестен гражданин пребие ранобуден *** на някое кръстовище.
131
3
 
19
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До варнаморето 139 А Вие какви, ВНОСНИ *** ли чакате? За мене ми е все тая, я доживея докато паднат от власт, я не, пък и да доживея, който и да дойде, за по малко от 10 години и Господ не може да оправи, държава 70г. тъпкана от ***.Защото, както казва "Лисичката" на Елин Пелин :"Дойде ли ред глупавите да крадат, тежко и горко на България".Аз ще си отида, синовете и внуците ще се пръснат по света, а тука потомците на същите ***, ще продължават да издевателстват над Вас и над Вашите
130
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези напомнят как дядо Николай каза, че не искал да става патриарх. Пловдивският митрополит наистина изрече тези думи, но след като видя, че Светият синод няма да намали минималната допустима възраст на кандидатите да наследят починалия Максим, Патриарх Български и Митрополит Софийски. Въпреки натиска не един свят мъж от ГЕРБ...
129
6
 
19
 
! Отговори
варнаморето преди 10 години
avenir бабите и дядовците не само на сегашните, ами на всички управляващи. А тези болшевишки методи ги пробутвайте на някой друг за нужни. Правилните хора ( Боко и компания) също. Айде стига с изтъркания филм едните да станат за да седнат другите. Колкото до ранобудните марксистчета с партизански напъни ..айде няма нужда :) Има избори - гласувате и мнозинството си избира правителство. За съжаление гласовете показаха кофти резултат, ама да станат едните *** за да се настанят другите..мерси :
128
2
 
19
 
! Отговори
Ana преди 10 години
Този обиколи всички телевизии днес.
127
3
 
23
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До варнаморетоМладежо, тези които окупираха мандрите на времето са бащите и дядовците на сегашните управници!
126
9
 
29
 
! Отговори
столичанин преди 10 години
Тия, ранобудните, кога ходят на лекции, семинари, учат ли за колоквиуми? Или ще им заверят семестъра на площада или улицата, на която подскачат, надуват вувузели, бият тъпани, размахват байряци и пред загражденията, срещу полицаите, се правят на юнаци и създават затруднения на столичани.
125
10
 
22
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До До 127Някой да му е направил нещо на любимия Ви министър? Просто гузен негонен бяга!
124
5
 
23
 
! Отговори
avenir преди 10 години
...гласът на избирателите им; организирани от властта контра-протести, често от зависими, или неадекватни граждани, които преднамерено се противопоставят на протестиращите; целенасочена пропаганда по овладяните от властта, по един или друг начин, медии, в която се разпространяват очевАдни, лъжи по адрес на протестиращите и повтарянето им хиляди пъти по примера на Гьобелс и още множество противоконституционни методи които днешните управници употребяват, без дори и през ум да им мине това!
123
9
 
29
 
! Отговори
До 127 преди 10 години
Ти си пълен ***.Искаш да кажеш ,че министър Йовчев не гражданин така ли,останалите хора ,които бяха с децата си в ресторанта също не са граждани.И тях не трябва да ги пазят.Само осраните *** пред парламента са граждани.Я отивай да нахраниш кравата и не вземай отношение по неща ,които не разбираш
122
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само тоягата ще оправи днешната деградирала от чалга и наркотици младеж!
121
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагам ранобудните да отидат довечера в дома на министъра и да го питат морално ли е той да спи с жена си ,докато 10-20 дрогирани *** се дерат пред парламента.Пълни нещастници.После се чудят защо никой не ги подкрепя.Е не точно никой-имат си около 500 фена в София и страната
120
10
 
24
 
! Отговори
Омръзна ми! преди 10 години
Не съм сигурен, че ни е необходима нова конституция, изборни закони и т.н., пък и това ще отнеме много време. Това, за което съм сигурен е, че трябва да се спазват законите, макар и не идеални. Младото поколение да се учи да ги спазва, а не да им се дават всеки ден за пример действията на окупаторите. Ако някоя партия се ангажира с това, бих гласувал за нея. Омръзна ми да гледам сеирите на ранобудните протестуиращи.
119
9
 
24
 
! Отговори
avenir преди 10 години
И моля, престанете овчедушно да насъсквате полицаите срещу мирни граждани като им давате за пример, полицията в Москва Украйна и в Северна Корея. Не са нарушение на обществения ред, призивите за оставка на некадърни властници.Напротив контрола над властта и правителството е задължение на всеки съзнателен гражданин в обществото, а възпрепятстването на този контрол е престъпление срещу правата на гражданите.Например :метални ограждения, далеч от сградата на НС, за да не се чува в НС, гласът ....
118
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До истАми и те това искат.Нали 60 процента от провалилите се политици са преподаватели в различните ВУЗ-ове.Нали чакат студентите да им направят пътеката за връщане в политиката, а наивните студенти си мислят,че се борят за чиста и свята република.
117
14
 
26
 
! Отговори
avenir преди 10 години
Уважаеми коментатори, полицията е задължена по конституция да опазва живота и правата на НАС, гражданите, които за целта и плащаме, не е нейна работа да държи *** и Пульо на власт, да им охранява масите в кръчмата и да ги пази от нас, да не би да ги свалим от власт.Полицията по презумпция е надпартийна и няма абсолютно никакви задължения и права да държи насилствено , когото и да е на власт! Да поддържа реда, но събирането на хора пред НС, или пред кръчмата, не е нарушение на обществения ред!
116
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това са част от опорните точки - единият полицай свидетелства в полза на другия.Така искат да сплашат хората,тактика,известна от миналото,прилагана от ДС. Йовчев се е ядосал когато всички около него са се уверили колко е голяма народната любов към тях.Жалко,че полицаите продават съвестта си за да запазят работата си.
115
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След този арест е сигурно, че няма да посягаш ...Не искам да уча Йовчев как да действа, но все пак защо се занимава с петдесетолевки като вас, а не подпука истинските организатори - ефективно и бързо решение.
114
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отишли да питат министъра "дали е редно да пие вино" в ресторанта. Е това ако го считат за "морална позиция" всички тях трябва да ги прегледат в психиатрията на четвърти километър. И нека не ни баламосват, че това е било спонтанно. Откъде знаят, че Цветлин Йовчев е в ресторанта, кое е дал идеята да се събират отпред и как толкова бързо се организираха да тормозят и него и останалите посетители? В това има режисура, достойна за Бойко и Цецо, или за друг кукловод с техния интелектуален потенциал.
113
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе те хубава говореха врели некипели сутринта по Боковота тв.Защо обаче не пуснаха записа на спонтанната обсада на ресторанта със звук-да чуете какво викат тия тутманици.Освен Оставка,псуваха ,викаха Задави се Беее,Йовчев *** и други такива високоинтелигентни и морални изразчета.А двамата от тримата ,които сутринта бяха в студиото са студенти вече ДЕСЕТА година.Направете си извода колко са умни

Спонсорирани публикации