Национален протест ще иска оставката на Орешарски

Над 30 града се включват, в София - две шествия
26 дек 2013 08:23, Александър Попов
433
Национален протест ще иска оставката на Орешарски

На втория ден от коледните празници недоволните от правителството на Пламен Орешарски се събират за национален протест, на който за пореден път ще издигнат своите искания за оставка и смяна на системата.

Към организаторите - Протестната мрежа ДАНСWithme и ДАНСWithme Global, се присъединиха и Ранобудните студенти, които очакват в планираните шествия да се включат и техни колеги от чужбина, които са се прибрали в България за празниците. По техни прогнози в столицата ще се включат над 5000 души.

"За неуморните! За непримиримите! За повече светлина! Независимо къде се намираш, независимо дали имаш подкрепа, напук на умората, напук на безверието - излез на улицата, запали свещ и поискай ОСТАВКА!", призовават организаторите.

В София ще има две шествия, като традиционният протест ще тръгне от Орлов мост в 14:00 часа и ще се присъедини към другия лъч - българите от чужбина, които се събират в 15:00 часа на площада пред БНБ.
Протестни акции са планирани и в Атина, Будапеща и Копенхаген.

Днес е 196-ият ден от началото на протестите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
1
 
2
 
! Отговори
Самотният Вълк преди 10 години
Брей ,много *** се навъдил в чужбина бе !
292
5
 
5
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
преди малко едно емигрантче се похвали, че вече имат единен щаб : Миячите на чинии и *** и ръкоблудните, вещо ръководени от Престъпна мрежа. Мишо Шамара може и да изпростява на моменти, но зададе въпроса за опциите след падането на правителството. За мое учудване, емигрантчето отговори че това не било тяхна работа да мислят политически сценарии. Те само си искали правата. А мое пък право е да не искам да зачета мнението на устроили се отдавна зад граница пройдохи.
291
7
 
5
 
! Отговори
petar1905 преди 10 години
Колко национален?! Колкото тия горе на снимката?!
290
5
 
6
 
! Отговори
petar1905 преди 10 години
Колко национален?! Колкото тия горе на снимката?!
289
4
 
7
 
! Отговори
манипулации преди 10 години
Ех какво нещо е манипулацията от страна на кажи речи всички медии! Какъв протест, какъв патос бе уважаеми медии....Ще помисли някой, че започва революция, пък то в това хубаво време не можете да съберете и петстотин човека.Кой ли ще се върже на глупостите ви да се занимава с простотии по празника?
288
3
 
8
 
! Отговори
elena преди 10 години
До АнонименСъгласна съм защо протестирате и искате оставка когато наистина не предлагате нищо в замяна дори и да има избори пак същите мутри ще гледаме и с кого ще ги заменим когато нямаме силна опозиция ако чакате на ГЕРБ те се провалиха и разочароваха симпатизантите си !!
287
8
 
17
 
! Отговори
бсс преди 10 години
Плюйте,плюйте социализма,ама 78г БВП на България беше колкото на Турция и Гърция взети заедно.
286
7
 
6
 
! Отговори
ЛЮТА ЧУШКА преди 10 години
Димитър Благоев: Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите. (Принос към историята на социализма в България, С. , 1976)
285
2
 
3
 
! Отговори
до 344 преди 10 години
Малко странна логика имаш.. Все едно някой да ти го слага на два ката отзад, но ти за да не го искаш, да трябва да измислиш нещо по-добро! :) Е така, докато го измислиш няма ли да отнесеш здраво е""не?! :) ..Или може би ти харесва?...
284
4
 
9
 
! Отговори
gorituz преди 10 години
"Национален протест"?! - това е неолиберален протест
283
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За да искаш оставка, трябва да предложиш нещо по-добро. Никой нищо не предлага, а тъпанарите се правят на протестиращи. Дотук стига акъла на мутрите.
282
8
 
14
 
! Отговори
Турчин преди 10 години
Аз като етнически турчин не одобрявам политиката на дпс,А ВИЕ като българи как одобрявате тази тройна коалиция не мога да ви разбера.Просто нямам думи
281
11
 
13
 
! Отговори
бизнес преди 10 години
Тези друго не могат ли да работят освен платени протестиращи?
280
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Футболът се решава с голове, правителство на избори!При 50 % активност на изборите, много от тези *** даже не са гласувалитези които са гласували са избрали за глупаците, които не могат да гласуват.Това е.Студентите да почват да работят, че колко заеми ще вземат тези ще трябва да се връщат.ДА СА ГЛАСУВАЛИ!И на мен не ми харесват мног неща, но това е положението.Тези поне да не пречат на хората да работят, учат и да допринасят за обществото.
279
3
 
6
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До walking deadВълшебната думичка за България е:'РЕИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ' и не ме вълнува кой ще я направи.---------------- Ами направи я ти. Дай пример. Създай успешно индустриално предприятие. Произвеждай. Залей пазара. Изнасяй в Русия. Разори китайските конкуренти. Защо още не си започнал? Може би просто си ***?
278
13
 
3
 
! Отговори
boje преди 10 години
kolko ludi i praznoglavi,nqma da ima ostavka,nqma
277
1
 
2
 
! Отговори
Yassenov преди 10 години
hm...Stanishev "zagubil" /diplomatichno kazano" prodal"/ sekretni bg darjavni dokumenti?! Hem ne e v zatvora, hem redi v BG koi, kak, kade da zagubva bg darjavnite dokumenti ?!a na Oresharski iskat ostavkata?! Hem darji hepten zdravo distziplinata na bg narod s 100 euro mesechni zaplati ?!bulgarite pak sa pyani li?!
276
2
 
1
 
! Отговори
до 335 преди 10 години
Лошото е че не те е научил на четмо и писмо!!!!
275
2
 
6
 
! Отговори
до 330 преди 10 години
Ами тогава като селското стопанство е водещо защо се мръщите като ви карат да станете овчари бе мошмороци!!!!!
274
6
 
10
 
! Отговори
мързелив народ преди 10 години
Всички на работа мързелива *** , Тодор Живков ги науче да крадат , как да работат сега мързелив народ

Спонсорирани публикации