Национален протест ще иска оставката на Орешарски

Над 30 града се включват, в София - две шествия
26 дек 2013 08:23, Александър Попов
433
Национален протест ще иска оставката на Орешарски

На втория ден от коледните празници недоволните от правителството на Пламен Орешарски се събират за национален протест, на който за пореден път ще издигнат своите искания за оставка и смяна на системата.

Към организаторите - Протестната мрежа ДАНСWithme и ДАНСWithme Global, се присъединиха и Ранобудните студенти, които очакват в планираните шествия да се включат и техни колеги от чужбина, които са се прибрали в България за празниците. По техни прогнози в столицата ще се включат над 5000 души.

"За неуморните! За непримиримите! За повече светлина! Независимо къде се намираш, независимо дали имаш подкрепа, напук на умората, напук на безверието - излез на улицата, запали свещ и поискай ОСТАВКА!", призовават организаторите.

В София ще има две шествия, като традиционният протест ще тръгне от Орлов мост в 14:00 часа и ще се присъедини към другия лъч - българите от чужбина, които се събират в 15:00 часа на площада пред БНБ.
Протестни акции са планирани и в Атина, Будапеща и Копенхаген.

Днес е 196-ият ден от началото на протестите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
7
 
9
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Веднага изчезна кутевия *** бочко тиквето , разобличиш ли го е че е от онзи червени тролчета които са на издръжка на пиар агенцията на Моника веднага се спасяват , по какво можете да ги познаете , те критикуват и плюят без да дават алернатива , но и без да да афишират *** , просто не пишат за тях , все едно ги няма ,а всички останали са лоши за тях . Това е елементарен похват в идеологическата дивесия , акцвнтирайки със знак минус върху друхгите ти вдигаш ти вдигаш рейтинга на своит
212
6
 
8
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Приготвил съм си пуканките и чакам да публикуват колко са протестирали. Ще ги сравня с онлайн камерите,които може да се зяпат
211
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАКВО САМО КРЕЩИТЕ И СЕ ПЛЮЮНЧИТЕ НА ТИЯ ПРОТЕСТИ ,БЕ.....??!!!Я ,хвърлете по един запален "коктейл ***" и да видите как нещата ще се уредят ,бърже ,бърже....ха,ха,хааааааааааа...НАЛИ ТАКА КОМУНИСТИТЕ СВАЛИХА ГЕРБ ОТ ВЛАСТ!????КОМУНИСТ ,РАЗБИРА САМО ОТ КОКТЕЙЛ С ВОДКА ИЛИ "***"....и дърво!С ТИЯ "ДЕМОКРАТИЧНИ" КРЯСЪЦИ И ДУНАНМА .....ДО НИКЪДЕ!!!!!!!!!ТАКА НЕМА ОПРАВИЯ ---"грабвайте телата"....и "коктейлите за Коледа"!ТОВА Е ИСТИНАТА!
210
1
 
2
 
! Отговори
avenir преди 10 години
А тук разни *** непрекъснато се дърлят с "Боко"и "Цоко", кой бил по-голям престъпник и кой бил по-велик.Сякаш някой им дава дял от огромно-мащабните кражби в и от държавата и са готови цял живот да прекарат в беззаконие и безнадеждност и единствената им грижа е само този ,или онзи, ама в никакъв случай да е, или да не е на власт!
209
6
 
10
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
Добре, оставка.А после, какво?Бойко Тиквата с Калинките ли иската да ви управлява пак, и да краде от магистрали, зали, метро и фотоволтаици? И с какво се вдигна стандарта на всички ни, от строежа им, освем на обръчите от фирми, участвали в строителството им, и може би на банковата сметка на кукловода? Или искате Станишев този път да има абсолютно мнозинство?А Местан и Сидеров, да си играят на патриотизъм и права и свободи, докато зад кулисите са едно? Изяснете този въпрос първо!
208
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Колко са жалки. За да повече народ , протестиращите лъжат , за Лили Инанова , щяла да раздава автографи на Лъвовият мост.А стига вече с тези циркове.24 год. не ви ли стигат.
207
2
 
5
 
! Отговори
avenir преди 10 години
Тук изобщо не говорим за хоризонта ляво-дясно, ние изобщо не сме там. Няма как да си задаваме въпросът дали държавата да се оттегли и да насърчи хората да постигат житейските си цели или да започне да се грижи за повече хора. Ние не сме на този хоризонт по простата причина, че нямаме елементарното разбиране за равенството на закона. Всичко останало си е на мястото си и фасадата изглежда като демокрация, но там, където би трябвало да е прозорецът, зее дупка.
206
4
 
4
 
! Отговори
avenir преди 10 години
Имаме съответните редукции на дълга и той започва да се изплаща. Изведнъж този интерес, платен със средства на българските данъкоплатци за изчистване на дълговете към Русия, започва да финансира проекти в България. Това не са проекти, от които следва да се печели, защото някой търси и иска да купи техния резултат. Това са много дойни крави - в енергетиката, селскостопанската земя, гори, други държавни активини - с едно общо виме - данъкоплатците на България.
205
3
 
4
 
! Отговори
avenir преди 10 години
Възстановяването на проекта "Белене" е следствие на заявен официален интерес. Разбира се, нужно е известно техническо време - от март 2002 до май 2005 г. Но по-важното, което не се знае от широката публика, е, че благодарение на този списък започва тълкуването на дълговите отношения между България и Русия като приемник на СССР. Тогава се оказва, че вместо примерно СССР да дължи на България 800 млн. долара, България дължи на Русия тези пари. ...
204
7
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
240 а КОЙ бе Бочко , рзбрахме че си против Борисов , хубаво и аз съм против ,а аз предлахам Реформатосркия блок , ти кого предлагаш , хайде казвай или ще продължаваш да си спазваш кутвските опорни точи да хулиш остаалите без да афишираш *** .
203
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЩО НЯМА РЕПОРТАЖИ ЗА МАЙДАНА БРЕ,ЯВНО СЦЕНАРИЯ ЗА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ НА УКРАЙНА СЕ ПРОВАЛИ И НАШЕНСКИТЕ *** *** ДЕТО БЯХА КОМАНДИРОВАНИ ТАМ ПАК СЕ ВЪРНАХА НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА ДА СИ ПОКАЗВАТ ИДИОТИЯТА, МЕЖДУ ДРУГОТО ИМА ЗАДЪРЖАН ЗА ОСКВЕРНЯВАНЕТО НА ПАМЕТНИКА НА ДИМИТЪР БЛАГОЕВ В БЛАГОЕВГРАД ,КОЙТО БЕШЕ ИЗРИСУВАН НА БЪДНИ ВЕЧЕР И ЗАДЪРЖАНИЯ Е ЛИДЕРА НА ДСБ В ГРАДА КАЛОЯН ХАДЖИЙСКИ,АМА СОРОСОВИТЕ МЕДИИ МЪЛЧАТ ЗА ТОВА КАТО П**КИ,ПРЕДСТАВЯМ СИ АКО БЕШЕ НЯКОЙ АТАКИСТ КАКЪВ МЕДИЕН ВОЙ ЩЕШЕ ДА Е
202
1
 
3
 
! Отговори
avenir преди 10 години
През февруари 2002 г. Сакскобургготски имаше няколко доста ограничени като официално присъствие срещи с ръководството на Русия. Тогава бе подписан протоколът за сътрудничество между България и Руската федерация. В него има списък на руските интереси у нас - от Белене до ТАБСО ( БГА "Балкан"), "Булгартабак", мината в Челопеч и какво ли още не. ...........
201
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сините талибани фанатици са новите десни екстремисти. Талибански бради и правоверен морал, талибанско цапане на паметници.
200
3
 
7
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Докато не се научат от протетсна мрежа , че зад тях или по точно пред тях трябва да застане съответната партия изразяваща / а не яхаща както обичат да ирнизират ппеевските едии докато дънгалаа им обикаля България и се изявява като нов месия / . Без масов протест намеса на профсъюзите окупиране на кръстовищата и разбира се оглавяване на протеста от съответната/те партии комунистите властта няма да дадат .
199
6
 
5
 
! Отговори
до 230 преди 10 години
До Анонимен: Каква воля,на какъв народ бе...ти ли си народа...не искаме комунисти да ни лъжат...не искаме гербаджии,нито догановци,нито сергеевци да ни грабят...това е...какво се определяш като народ...а що се отнася за хората в чужбина...защо не ги попиташ защо са навън и приятно ли им е...но те са напуснали страната си ,благодарение на такива като теб...
198
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак ще има събор на ***....
197
9
 
6
 
! Отговори
до Стария-232 преди 10 години
Поздравления за написаното !
196
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимена ти бе зомби какъв си ,що си ,че да забраняваш на българите да се грижат за сънародниците си и страната си ? бързо обратно в *** на Доган ,където е мястото ти !
195
12
 
9
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН100% преди 10 години
До Анонимен--КОМУНИСТИТЕ НЕ СЕ УСЕЩАТ ,ЧЕ ПОДЪРЖАЙКИ БЕЗВОЛЕВИЯ И КУПЕН ОРЕШАРСКИ , ТЕ ПРЕЧАТ И НА СЕБЕ СИ ,И НА СВОИТЕ СЕМЕЙСТВА---.ДЪРЖАВАТА Е В АГОНИЯ , СТАНИШЕВ И СИДЕРОВ РАБОТЯТ ЛИЧНО ЗА СЕБЕ СИ, СТАНАХА *** НА ДОГАН...НО , КОЛЕГА, СЕГА СА СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ-СПОКОЙНО И ДА СЕ НАДЯВАМЕ НА РАЗУМ..ВСИЧКО ДОБРО
194
10
 
21
 
! Отговори
Стария преди 10 години
Ентилигентните стотина вече дни вдигат врява,исканията им неясни интелектуална плява.Какво желаят?И те не знаят..Но има нещо, което ентусиазма им подгрява:За 20 лева, каквото им се нареди, това и пискат,а може би очакват пак Тиква да ни управлява.Те са ентилигенти, но едва ли разбират,че са временно наети посредствени играчи,а зад тях стоят големите лапачи и техните водачи.Те се мислят за юнаци,но определено са ***,защото поривът им за промянане идва от душата и сърцето,а минава през ракията, парите и месцето

Спонсорирани публикации