Национален протест ще иска оставката на Орешарски

Над 30 града се включват, в София - две шествия
26 дек 2013 08:23, Александър Попов
433
Национален протест ще иска оставката на Орешарски

На втория ден от коледните празници недоволните от правителството на Пламен Орешарски се събират за национален протест, на който за пореден път ще издигнат своите искания за оставка и смяна на системата.

Към организаторите - Протестната мрежа ДАНСWithme и ДАНСWithme Global, се присъединиха и Ранобудните студенти, които очакват в планираните шествия да се включат и техни колеги от чужбина, които са се прибрали в България за празниците. По техни прогнози в столицата ще се включат над 5000 души.

"За неуморните! За непримиримите! За повече светлина! Независимо къде се намираш, независимо дали имаш подкрепа, напук на умората, напук на безверието - излез на улицата, запали свещ и поискай ОСТАВКА!", призовават организаторите.

В София ще има две шествия, като традиционният протест ще тръгне от Орлов мост в 14:00 часа и ще се присъедини към другия лъч - българите от чужбина, които се събират в 15:00 часа на площада пред БНБ.
Протестни акции са планирани и в Атина, Будапеща и Копенхаген.

Днес е 196-ият ден от началото на протестите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
5
 
14
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
Аз бях м. февруари против ППГЕРБ.Работя в часния бизнес.Освободих колегите и ходехме на протестите за едно по-добро бъдеще.След м. юли/изборите се разбра ,че ТЕЗИ повтарят същото.Местят АЕЦ ,приоритети в икономиката,екологията като циганчетата на играта:тука има ,тука нямаЕ, няма да се учуда ако след 1г някой министър от ,,ТЕЗИ,, норочи и Тутракан за площадка на АЕЦ.Смяна на наши с ваши.Това ли е ,,музиката,, на 4-те партии в НСЗатова на ,,оръжие,, братя .Само протести и ОСТАВКА на 4-те партии
252
1
 
2
 
! Отговори
mango jeri преди 10 години
mnogo e trudno da si ot volga da jiveech na romeskite geogravski chirini poroben ot ryazanite 4ataci 5 veka i nakraya evropeec ; mich mach
251
12
 
8
 
! Отговори
gorituz преди 10 години
Орешарски тръгни си, защото нас вече ни е страх, изгониха ни от Сирия, изгониха ни от Украйна, да не вземат да ни изгонят и от България.
250
13
 
10
 
! Отговори
kostur преди 10 години
КЪМ КОНРАПРОТЕСТА--ПОГЛЕДНЕТЕ СЕ ОТСТРАНИ --ПОДКРЕПЯТЕ ОРЕШАРСКИ-ПРОВАЛИЛ СЕ И ИЗГОНЕН ОТ СДС , ОТИШЕЛ ПРИ ВРАГА, РАЗВАЛЯЩ СЕДЯНКИ, УВОЛНЯВАЩ СЛУЖИТЕЛИ, ПРЕДЛОЖИЛ ПЕЕВСКИ...И СЪЩИТЕ , ВИЕ , НЕ СЕ ГНОСИТЕ ДА ОБИЖДАТЕ ПРЕЗИДЕНТА-ОТЛИЧЕН В УЧЕНИЕТО, УСПЯЛ НА ЗАПАД БИЗНЕСМЕН , ЧУДЕСЕН МИНИСТЪР-ВИНАГИ С ВИСОК РЕЙТИНГ , ЧУДЕСЕН ПРЕЗИДЕНТ..ПРИКАЗЕН ЧОВЕК...ЩО ЗА ХОРА СТЕ...В ТИЯ СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ , РАЗМИСЛЕТЕ СЕ...ПРЕЧИТЕ И НА СЕБЕ СИ..ЩЕ ВИ Е СРАМ СКОРО..НО---ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИ
249
6
 
6
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До walking dead p.290:Сакън, да не сте дошли на протест драги .... , те вашите са на власт и то не отскоро, а от 70 години насам, защо да протестирате, като това блато Ви удовлетворява, балбукайте си на дъното в прослава на Гея, Бея и вся остальная ***!
248
8
 
9
 
! Отговори
kostur преди 10 години
обективен 100%--САМО ДА ПРИПОМНЯ-КОГАТО ГЕРБ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ,БЪЛГАРИТЕ БЯХМЕ НАЙ-БЕДНИ И БОЛНИ ,ЗЕМЕДЕЛИЕТО БЕШЕ СЪСИПАНО,ВНАСЯХМЕ И БОБ, ЗАВОДИТЕ БЯХА ПРОДАДЕНИ ЗА СКРАБ,БЯХА ПРИБРАЛИ ПАРИЦИТЕ НА ХОРАТА , ВКЛ.И НА ОБИКНОВЕНИТЕ КОМУНИСТИ..ПРЕСТЪПНОСТА ЦЪФТЕШЕ..ПРОЕКТИ ЗА СТРОЕЖИ МУХЛЯСВАХА ОТ 30-50 Г..ДОГАН ВЛАСТВАШЕ.ПРИ ЖАН ФАЛИРАХА ДЪРЖАВАТА..А.БОЙКО ФОРСИРА СТРОИТЕЛСТВОТО , ЕЛИМИНИРА ДОГАН,ПРЕКЪРШИ ОРГ.ПРЕСТЪПНОСТ,ЗАПАЗИ ФИНАНСОВА СТАБИЛНОСТ.БИЖ ИМ КАДРИТЕ-ЛИЛИ ,ДЕЛЯН,ВЕЖДИ,ФАНДЪКОВА,РОСЕН
247
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Protestirashtite v momenta na orlov most sa , 500 choveka ! Dobre e , partiq BSP i tolkoz nemoje da sabere ! BRAVO......
246
12
 
16
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До walking deadПродажната душица си е продажна а?Не можеш да повярваш,че някой може да протестира безплатно :)Не те обвинявам и не се учудвам. Хора като теб са свикнали да им се купува билетче и да им се дава шапка преди да ги закарат с автобус на протест :):):)
245
7
 
14
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До neni4aЧудя се откъде да те почна :)Първо: Защо да обграждат ББ? Да не би да управлява сега? Да назначи Пеевски, да подписа за Южен пАток, да вкара бат'Сали за депутат и още много простотии?Второ: Я ми обясни относно февруарските протести - Как така тогава имаше масово участие на агитки на отбори,а сега - не?Трето: Я ми обянси как така за 1 месец сметките за ток тогава скочиха 7-8 пъти и като падна правителството,без да е имало промяна в начина на калкулиране,сметките се нормализираха?
244
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бат сали, пеевски, турци оглавяват министерства и комисии, толкова гнусно правителство не сме имали никога!!!! ОСТАВКА *** ТАКИВА!!!
243
3
 
12
 
! Отговори
Bale преди 10 години
Aко искаме да живеем добре и да бъдем усмихнати и щастливи, то трябва да започнем с промяната в себе си, днес и сегаНа работа НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ!
242
12
 
13
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До РАД "Опорните ми точки" ги създавате вие с вашите импотентни протести. И да,през февруари,мнозинството не са искали оставка,а да започнат тия дето ти плащат да започнат да работят,а те си плюха на петите и се изнизаха,смятайки,че пак ще управляват. Нали чета за вашите акции и какво правите по протестите. То и самото ви отношение,е типично за кухи кратуни. Е за почти 200 дена не доказахте за какво се борите.Що не обградихте ББ в някое кафене а?
241
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудя се, защо няма нито един любител на мотиките и лопатите в днешно време, да има желание(не задължение) да копае, да създава-да се радва на Божия дар-а всичко живо реве и ИСКА нещо свое сиКОЙ ДА ВИ ГО ДАДЕ БЕ ХОРАТези от които нещо искате са със същите възможности като вас самитеСИЛАТА Е В БОГА-ПРИРОДАТА-АКО ВИ ДАДЕ БОГ ДЪЖД И ДОБРА ГОДИНА ЩЕ ЖИВЕЕТЕ-АКО НЕ ВИ ДАДЕ-ЩЕ СЕ МЪЧИТЕКАНАДА И УСА ОСТАНАХА БЕЗ ТОК-ВОДА-ТОПЛО И УМИРАТ ОТ СТУД САМО НЯКОЛКО ДНИАМИ ПО-ДЪЛЪГ ПЕРИОД-ЗАМИСЛЯ ЛИ СЕ НЯКОЙ
240
10
 
15
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
Тези поспаланковци да бяха поискали преди това оставката на Борисов,Цветанов и Дянков, които години наред се гавриха с българският народ !!!! Сега се събудили!!!
239
8
 
9
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До neni4aХахаха,То като е слуша човек тебе, излиза, че няма "удобен" вариант за протест :)Все едно си чел някоя опорна точка, та говориш като част от "управляващите".Значи като бяха многохилядни протестите, тепегьозите разправяха, че "не представлявали обществото" и че "всеки има право да си протестира",както и че "нямали кауза". После като опозиционни партии подкрепиха протестите (доста по-късно),управляващите захленчиха, че "ето, на - протестите са политически,а не спонтанни".Няма угодия
238
11
 
9
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Спонги Това го казвахте,още преди половин година. Е какво си мислиш,че след половин час,ще станете от 500 ,5000? Или 50 000? Я стига с подобни глупости
237
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТУКА ГРУПА ХОРА ИСКАТ ДА МЕ УБЕДЯТ ,ЧЕ НЯМАМ ПРАВО ДА ПРОТЕСТИРАМ АЗ ЩЕ ПРОТЕСТИРАМ защото виждам че нещата в България си вървят по същия начин от 23 години на сам колкото ида се опитват сегашните да ме убеждават НИЩО КОНКРЕТНО НЕ ПРАВЯТ ПРАВЯТ И ТЕЗИ, САМО БАВЯТ ТОПКТА,ЛЪЖАТ НИ, КРАДЪТ НИ -даааааааааааа,продължават колкото й да не ви се вярваНАЛИЦЕ НЯМА НИЩО ОТ УПРАВЛУНИЕТО НА ОРЕШАРСКИ ОТ МАЙ ДО СЕГА запомнете вас сега ви лъжат хора ,който 24 год бъркат в кацата с медаоставка!!!!!
236
8
 
17
 
! Отговори
Недко преди 10 години
Кога ли ще свършат парите на Иво Прокопиев , та да спрат и протестите.
235
8
 
9
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До РАД Абе какви ти ценности бе. Той целия протест отиде по дяволите с ценностите си. Още на 40 ден се доказа.Дори и да си протестирате съвсем мирно,то щом се причислявате към другите протести,то сте си като тях.
234
8
 
10
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До walking dead Е гледай камерите пред орлов мост де. Там са,ама са далече под 5000 души,те ако имат 500 пак ще е добре

Спонсорирани публикации