Протест имаше - мирен, не радикален

Демонстрацията премина без провокации
Обновена: 11 яну 2014 08:34 | 10 яну 2014 19:45, Петя Славова
210
Протест имаше - мирен, не радикален
На днешния "радикален" протест имаше повече полицаи, отколкото демонстранти. Снимка: Булфото

Протест срещу правителството на Пламен Орешарски се проведе и днес в столицата, предаде БНР. Бе затворено кръстовището на ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Цар Освободител”, а пред Министерски съвет бе отворено само едното платно.

Демонстрациите вече приключиха, а шествието по традиция тръгна от сградата на Министерски съвет и стигна до Народното събрание. Сградата на парламента още е оградена с метални заграждения. Засилено полицейско присъствие имаше през цялото време на протестните действия. Нямаше провокации.

Въпреки че „радикалният” протест срещу правителството на Пламен Орешарски се отложи за 15 януари, тъй като тогава ще е първият работен ден на депутатите, остана засилено полицейското присъствие пред парламента.

Още по темата

Както Dnes.bg писа, демонстрацията бе избрана да е днес – като препратка към случилото се на 10 януари 1997 година, когато протестиращи нахлуха в сградата на Народното събрание и падна правителството на Жан Виденов.

Искането да се съберат днес хора като загърбят мирния протест, тръгна от социалната мрежа Facebook.
Началото бе обявено за 10.00 часа сутринта, но едва няколко души се събраха на площада и полицейските органи се оказаха повече от демонстрантите.

*Информацията е актулизирана към 20.45 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Клиентелистката партийка ГЕРБ се разпада. Тя не може да оцелее, щом не е до кацата с меда и няма лапане. Спомнете си безславния край на НДСВ, от която всъщност започна пътят на Овчарчето от Банкя в голямата политика ...
116
16
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Извинете... - защо протестират тези полицаи...
115
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В момента в НОИ се заличават масово имената на пенсионери по болест,които са българи, а се добавят фалшиви мюсюлмани , които от 30 000 вече са 45 000 само от два месеца насам...Оставката на правителството не е решение. Цялостна подмяна на администрацията е нужно. Мирния преход изтече...Май силов път задължително трябва за тях.
114
4
 
23
 
! Отговори
отново изпълзяха преди 10 години
Асоциалните от социалните мрежи отново изпълзяха!
113
9
 
28
 
! Отговори
с криминална цел преди 10 години
Дружеството с криминална цел ЕТ герб-Буда започна да се разпада. Логично, заедно с него се разпадна и платения от тях "протест".
112
8
 
27
 
! Отговори
С червени носове! преди 10 години
Едни и същи пиянски физиономии на протестиращите! С червени носове!
111
6
 
15
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
Като гледам по кадрите от новините - това е било ПРОТЕСТ НА ПОЛИЦАИТЕ... 15 човека *** С БУТИЛКИ срещу 150 полицаи... Ами затова не отидох...
110
4
 
10
 
! Отговори
ISKREN преди 10 години
ЕТО ВИ ПРОТЕСТИ С ХОРОИГРАЕНЕ, СЦЕНКИ , ГОЛИ , ТЕАТРИ С КАКВИ ЛИ НЕ ГЛУПОСТИ СЕ ПРОТЕСТИРАШЕ И КАТО ВИДЯХА БЕЗДУШИЕТО И СТРАХА В ХОРАТА И СЕГА НЕМА МЪРДАНЕ . РОБУВАЙ ОЩЕ 500 ГОДИНИ РОБСКО ДУШО ЗА ТОВА СИ СЪЗДАДЕН И СЕ РАДВАЙ И ТАНЦУВАЙ НА ТОВА ..!
109
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До преброител-хахахаа САМО ВОЛЕН-САМО АТАКА----КЪДЕ СИ БЕ СОРОСОИДЧЕ-ГЕЙ...БЕРАСЧЕ!!!!
108
4
 
13
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До преброителНе, просто толкова протестетуиращи идват без да им се плати :)
107
12
 
11
 
! Отговори
преброител преди 10 години
Полицаите май са повече от протестърите...явно власта е накензана от ***
106
2
 
13
 
! Отговори
varg преди 10 години
Значи да ви разкажа една истинска случка.На 6 януари бях на една изложба.Покани ме една приятелка.И там дойде една руса мадама готина.После вървяхме заедно.Разбрах,че е журналистка 4 курс.И днес като прие приятелството ми във фрйсбук какво да видя.Тя е сред деветимата студенти пред университета в Шумен с плакати Оставка.Добре,че знам къде да я намеря.
105
7
 
21
 
! Отговори
морски преди 10 години
Ранобудните алкохолици защо не бяха на протеста.......май не са изтрезнели от снощи.
104
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДОКАТО СЕ РАЗХОЖДАТ КАТО УЧЕНИЧКИ С ТЕСНИ ПИ.КИ ЩЕ ГИ Е.ЪТ И ГОРЕ И ОТЗАД И ОТПРЕД ОЩЕ 24 ГОДИНИ. ВСЕ СЪМ ВИЖДАЛ СКАПАНО ПЛЕМЕ АМА ТОВА ЗАДМИНА ВСИЧКИ ПЛЕМЕНА. ЗА 7 МЕСЕЦА РАЗХОДКИ И ПИЕНЕ НА КАФЕ КАКВО ПОСТИГНАХА ТЕЗИ ИЗПУСНАТИ ОТ ПСИХИАТРИЯТА? АКО ТАКА БЕЛИТЕ ХОРА СВАЛЯХА ПРАВИТЕЛСТВА ОЩЕ ЩЯХА ДА ТЪНАТ В КАЛ И МИЗЕРИЯ И НЯМАШЕ ДА РАБОТЯТ ЗА ПО 2 500 ЕВРА ЗАПЛАТИ А ЩЯХА ДА ВЗИМАТ ПО 200 ЕВРА КАКВИТО СА В МУТРО-ТИКВОЛАНДИЯ. АМА ТО КАКВОТО ПЛЕМЕТО ТАКИВА И УПРАВНИЦИТИ ТАКИВА И ПРОТЕСТИТЕ.
103
1
 
11
 
! Отговори
бсп+дпс=заедност преди 10 години
Лидер на ДПС оглави начално училище в град Кричим. Училището изненадващо е изключено от списъците на учебните заведения, за които след броени дни ще се проведе конкурс за директори и за временно изпълняващ длъжността директор е назначена Сюзан Моллаюсеин.
102
7
 
9
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛА преди 10 години
Само шепа хора , а не като в Гърция Франция Испания, хората ходят на протест с молотовки и не са шепа а десетки хиляди. При такъв протест свинете от парламентарните кочини на ГЕРБ, БСП Атака и ДПС, все червени *** за клане, си стоят в просторните свинарници в Бояна, Драгалевци и Симеоново и даже ваканция за допълнително угояване. ЗА КЛАНЕ Е ВРЕМЕ НА СВИНЕТЕ А НЕ ЗА МИРЕН ПРОТЕСТ БЪЛГАРИНО.
101
2
 
2
 
! Отговори
Гено преди 10 години
До ! Хайде, хайде. Нито дупката е сива, нито всички са ***. Ако пък бяхме всички озлобени, нямаше да сме на това дередже. Мястото си е супер, хората като индивиди са ок, но зная ли и аз защо като ни съберат много на едно място става маазило. Нова тема: защо обществото българско няма нищо общо с индивида български?
100
1
 
6
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
До 102....С данъчно-доходни реформи не можеш да постигнеш ръст на икономиката,а само да забавиш или ускориш МАЛКО И ВРЕМЕННО процеси в нея...Това е Дянковсия подход,който си мисли,че като премести два лева от десния в левия си джоб е постигнал финансов успех.
99
1
 
8
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Все по-късно започват да идват на работа Депутатите ни.Предлагам догодина да започнат работа на 16 декември.На мен не ми липсват.
98
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пореден провал провокация на протестиращите, особено на "мудните" студенти.