Протест имаше - мирен, не радикален

Демонстрацията премина без провокации
Обновена: 11 яну 2014 08:34 | 10 яну 2014 19:45, Петя Славова
210
Протест имаше - мирен, не радикален
На днешния "радикален" протест имаше повече полицаи, отколкото демонстранти. Снимка: Булфото

Протест срещу правителството на Пламен Орешарски се проведе и днес в столицата, предаде БНР. Бе затворено кръстовището на ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Цар Освободител”, а пред Министерски съвет бе отворено само едното платно.

Демонстрациите вече приключиха, а шествието по традиция тръгна от сградата на Министерски съвет и стигна до Народното събрание. Сградата на парламента още е оградена с метални заграждения. Засилено полицейско присъствие имаше през цялото време на протестните действия. Нямаше провокации.

Въпреки че „радикалният” протест срещу правителството на Пламен Орешарски се отложи за 15 януари, тъй като тогава ще е първият работен ден на депутатите, остана засилено полицейското присъствие пред парламента.

Още по темата

Както Dnes.bg писа, демонстрацията бе избрана да е днес – като препратка към случилото се на 10 януари 1997 година, когато протестиращи нахлуха в сградата на Народното събрание и падна правителството на Жан Виденов.

Искането да се съберат днес хора като загърбят мирния протест, тръгна от социалната мрежа Facebook.
Началото бе обявено за 10.00 часа сутринта, но едва няколко души се събраха на площада и полицейските органи се оказаха повече от демонстрантите.

*Информацията е актулизирана към 20.45 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
6
 
9
 
! Отговори
Гено преди 10 години
До Марийка: В парламента присъстват 4 партии. Три от тях се обединиха в коалиция срещу четвъртата, която е с най-много депутати от партиите. Тези три партии създадоха правителствена коалиция въпреки крайни противоречия в партийните си програми и изборни обещания. Отгоре на всичко потриваха ръце още преди ГЕРБ да обяви, че няма да търси коалиционни партньори, за да създава правителство. Това говори за 2 неща: Уговорили са се още преди изборите. Лъгали са избирателите си в обещанията си. ОСТАВКА
96
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Румене ти беше момчето на костов нали? После беше момчето на станишев нали? После беше *** на сидеров нали? Сега си момичето на доган, смърдиш!
95
0
 
7
 
! Отговори
kasask преди 10 години
В България гласуването на избори и ходенето редовно на психиатар трябва да станат ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ иначе оправяне няма аз като гледам какво става се плаша затриваме се като нация
94
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еничарите на йовчев не можаха да се изяват. Стига с тия мирни протести бе, комунистите искат кръв да леят.
93
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ехее днес бакшиша,с който пътувах беше типичният привърженик на Бойко(не казвам ГЕРБ,щото този беше издигнал Бойко в култ.Бас държа,че и негова снимка държи в чорапа си).Той с такава пяна на уста тръгна да обяснява възторжено как Бойко никой н можел да го купи,Бойки никой не можел да го уплаши,Бойко докато бил на власт всички олигарси ги било страх и се крили,Бойко имал европейската покдкрепа...Според него Бойко не е виновен за нищо,българина сам си бил виновен за всичко.Типичен *** гербаджия.
92
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Протестиращите попитали радио Ереван, кой управлява България, а от там отговорили: Гея, Бея и Злодея! А докога бил следващия въпрос. Ами докато Злодея не бъде вкаран в затвора, бил отговорът! Хмм значи и тримата ще правят тройка на разсъмване в Централния, зарадвали се протестиращите и се хванали с пишман реформаторите на поредното голо хоро пред Парламента!
91
6
 
8
 
! Отговори
Ухаааааааа преди 10 години
Муааааааааааа,като гледам снимката е пълно с полицаи срещу шепа лумпенчета по- малко от хората на 1 сватба. И затова полицаите получават извънредни да седят и подсмиват в това топличко време. Най големия КОШМАР на БСП ще бъде ако спрат тези измислени протести. Кога е било управляваща партия да вдига рейтинг като сега. Ами заради тези,заради това БСП ще ги пази като очите си до изборите!Мислите ли че ако нямаха полза от тези нямаше да им провалят животите- техните и на семействата им?
90
0
 
3
 
! Отговори
До 194 преди 10 години
Такива като теб обикновенно ви отвеждат пък дали ви е*ат не зная. Знам само че сте родоостъпници.
89
0
 
3
 
! Отговори
Rasputin преди 10 години
Drugari, do koga na chernoto bqlo shte vikate bre. Vseki vtori e "bash Maistora" i pak neshte da stane taq demokraciq. Inache zapadni koli karate, zapadno piene piete. Ama ste piqndurnici i krivozubci kato iztochnite vi "bratushki" :) "Shamar da e, avanta da e" :)
88
1
 
8
 
! Отговори
КОШМАРА преди 10 години
НАЙ МНОГО МИ ХАРЕСА ТОЗИ ТЕКСТ В СТАТИЯТА - ПОЛИЦЕЙСКИТЕ ОРГАНИ СЕ ОКАЗАХА ПОВЕЧЕ ОТ САМИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ ХАХАХАХА АХАХАХА МУХАХАХХХХХХХХАХАХАААААА
87
4
 
5
 
! Отговори
darcas преди 10 години
Важното е че милицията кибичи цял ден на студа и мъглата в чест на дебилните си шефове. Тва е по-ефективно от всякакъв радикален протест. Да направиш врага за смях и да сломиш духа му е половината победа
86
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой, кой,кой, когааааа? О С Т А В К А!!!
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Марийке, всички са направо продажни и медии и граждани. Само вие ромите и турците не сте.
84
0
 
3
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
До АнонименОкото на Мамона гледа теб рогато ***!
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дс не спи, дс вижда всичко!
82
1
 
3
 
! Отговори
rumеn221 преди 10 години
е що?
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Румка и ти и кошмара сте от отбора на бея. Защо се плюете и двамата можете да измиете *** му.
80
3
 
5
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
абе червено рогато ***,искаш ли да се усмихнеш от ножа между ушите си!?
79
1
 
4
 
! Отговори
умен гущер преди 10 години
Ти искаш ли да се усмихнеш между ушите като диня....?
78
7
 
9
 
! Отговори
КОШМАРА преди 10 години
АЗ ЩЕ СЪМ ТУК ДОКАТО И ПОСЛЕДНИЯ СРИНАТ ГЕЙБЕРУНГЕЛ ИЗЧЕЗНЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА! И СЕГА ЩЕ БЪДА ТУК ЗА ДА БЪДА КОШМАРА НА ДВАМАТА ОСТАНАЛИ БЕЗПРИЗОРНИ И САМОТНИ ГЕЙБЕРАСТА ВЪВ ФОРУМА КАКТО ВОЛЕН Е КОШМАР ЗА ГЕЙБЕРЯСАЛИТЕ! ПОБЕДА,ПОБЕДА,ПОБЕДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!