Протест имаше - мирен, не радикален

Демонстрацията премина без провокации
Обновена: 11 яну 2014 08:34 | 10 яну 2014 19:45, Петя Славова
210
Протест имаше - мирен, не радикален
На днешния "радикален" протест имаше повече полицаи, отколкото демонстранти. Снимка: Булфото

Протест срещу правителството на Пламен Орешарски се проведе и днес в столицата, предаде БНР. Бе затворено кръстовището на ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Цар Освободител”, а пред Министерски съвет бе отворено само едното платно.

Демонстрациите вече приключиха, а шествието по традиция тръгна от сградата на Министерски съвет и стигна до Народното събрание. Сградата на парламента още е оградена с метални заграждения. Засилено полицейско присъствие имаше през цялото време на протестните действия. Нямаше провокации.

Въпреки че „радикалният” протест срещу правителството на Пламен Орешарски се отложи за 15 януари, тъй като тогава ще е първият работен ден на депутатите, остана засилено полицейското присъствие пред парламента.

Още по темата

Както Dnes.bg писа, демонстрацията бе избрана да е днес – като препратка към случилото се на 10 януари 1997 година, когато протестиращи нахлуха в сградата на Народното събрание и падна правителството на Жан Виденов.

Искането да се съберат днес хора като загърбят мирния протест, тръгна от социалната мрежа Facebook.
Началото бе обявено за 10.00 часа сутринта, но едва няколко души се събраха на площада и полицейските органи се оказаха повече от демонстрантите.

*Информацията е актулизирана към 20.45 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
4
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До Язе 82Я мога, ама не искам.Край, народо вече реши, че съм шизофреник.
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Румка той вече се изака, тичай.
75
2
 
4
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До Язе 73Давай!!!! Ще го преживея някак си! Ай на бас, че не мош!:)))
74
1
 
3
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До КЛОНИНГОПиши бре, хаймана! Или ти свърши реперноаро?
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кошмара е изпаднал много, за една доза може да ви напише и ода за ибрика.
72
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ и за БОЙКО защото той вече една година не е премиер ,друг премиер имаме ,ама промяна никакваааааааа пак се прецакаха българите като избраха орешарски за премиер ама той излезе голям некъдърник и непукист дума не обелва по телевизора гледа като препариран А,дано българите в близките 50год улучите на политик -премиерКой,кой ,кой може и иска да търпи капризите на Доган ,Местан,и Станишевхора разберете тези не са истински политици -те са имитация ,те са фалш
71
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бягай в *** на доган руменчо. Там ти е мястото. Еничари и *** сте всички дето харесвате това турско правителство.
70
1
 
5
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
До КОШМАРАТова знаци че Библиотекарясе е вързал на писанията на тийнейджърите по фейсбуците...ха ...ха..Полицията се е превърнала в Децка педагогическа стая....
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кошмара как няма да ти хареса бе. Дс управлява. На всеки протестиращ имате поне трима агенти. И то сигурно предаваш майка си и баща си заедно с приятелите си. Нормално е за твоята партия. А може и да си сидераст хванат с дрога и вече агент на гестапото.
68
1
 
4
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До ЯзеЕ ся си тургам въжето зарад тая излагация къде ми устрои. Ще ти тежа на съвестта, да знаиш!
67
3
 
13
 
! Отговори
Протестант преди 10 години
Що не ни снимахте бе,цели 5 човека бяхме?
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Миналата зима гледахме алигофрени с радикални действия. Сега протестиращите не са от батака а са красиви и интелигентни.
65
3
 
6
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
Нека коментираме евентуалния щурм на 15-ти. Аз лично мисля, че шансовете им са нулеви. С тези бабки и дядковци дето ги дадоха днес - дано не се капичне някой насред площада от вълнение. Истината е, че брадатите талибани Явката и Ивчо всичката им работа е такава. Особено на Явката. Да не забравяме как се въоръжи с праз и пакет гъзпапир... Иначе му отиваше, спор няма. Мисля, че това са последните издихания на протестите поне до лятото, когато от нямане какво да се прави може да се разходят пак.
64
0
 
4
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До Язе 62Профила мога и да ти го върна. Ама девствения *** и Господ не може да ти го върне. Свърши тя........"малко Еб***н" няма! Или си или не си! Късмет, плазмодии!
63
3
 
7
 
! Отговори
КОШМАРА преди 10 години
НАЙ МНОГО МИ ХАРЕСА ТОЗИ ТЕКСТ В СТАТИЯТА - ПОЛИЦЕЙСКИТЕ ОРГАНИ СЕ ОКАЗАХА ПОВЕЧЕ ОТ САМИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ ХАХАХАХА АХАХАХА МУХАХАХХХХХХХХАХАХАААААА
62
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
до36 какави снимки на народа какви глупости няма никакъв народ а шепа *** които не знаят какво искат.И аз не харесвам това правителство но кой предлагате да дойде всички са по лоши.А за това,че някой искат да се случи това през 1997г/това беше най лошото за БЪЛГАРИЯ ликвидиране и разпродажба на без ценица на държавни предприятия на свой хора безсрамен грабеж на България благодаря за мен е лош спомен тази дата.Не искам това да се повтаря.
61
0
 
7
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
За сведение на любопитните!Членовете на настоятелството на СУ Св.Климент Охридски. Пет от седемте е избрал роф. Иван Илчев! Проф. Биолчев е от квотата на Студентски съвет (?!).Ето другите:1.Левон Хампарцумян. Банкер, УниКредит Булбанк;2.Петър Кънев, БСП. Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ). 3.Даниела Доковска. Адвокат на Стефан Софиянски.4.Валентин Златев. Лукойл-България.5.Иво Прокопиев, бос на Плевнелиев.5.Светослав Божилов. Съакционер с Цветелина Бориславова. Фондация "Отворено общество - България"
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руменчо ти защо не се в сараите бе? Доган всеки момент ще ака.
59
1
 
3
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
До dassyМоже би нямаше да е така ако двама души които гарантираха с имената си за Пеевски , бяха поели отговорност и си подадяха оставката начело на партиите си......
58
0
 
2
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До 56Аууу! направо съм потресен, ужас. Как само ме излагаш. Направо не съм на себе си. Върни си ми профила, ти велики хакерю!