ГЕРБ иска оставки и отговори от БСП за гафа "Сирия"

Димитър Главчeв видя цепене в парламентарните леви редици
Обновена: 20 яну 2014 18:09 | 20 яну 2014 17:53,
169
ГЕРБ иска оставки и отговори от БСП за гафа "Сирия"
Страхил Ангелов на срещата в Сирия. Кадър: YouTube

ГЕРБ настояват, че най-доброто последствие, което може да се случи от скандала с визитата на Страхил Ангелов в Сирия, е правителството да си подаде оставката и да се отиде към предсрочни избори.

Според Димитър Главчев е трудно един народен представител да направи каквото и да е в личен план, когато е политическа фигура.

"Народен представител в лично качество може да бъде на много ограничен брой места", каза той и настоя, че дипломатическият скандал за Сирия тепърва ще набира скорост.

Още по темата
"Опитват се да представят посещението на техен депутат като някаква самоинициатива едва ли не. До този момент няма реакция от ръководството на партията, от ръководството на парламента. Има декларация, в която казват, че ще изслушат техния депутат", продължи Главчев.

Според него въпросът е дали вече не се цепи парламентарната група на Коалиция за България.

"Тъй като, ако се дистанцират така от поведението на народен представител, който е член на тяхната група, би трябвало да се изяснят и взаимоотношенията вътре, дали вече няма той да иска да стане независим, тъй като поводът му да стане независим народен представител е доста по-основателен, отколкото при нашите два случая (Светлин Танчев и Георги Марков - бел.ред.)", допълни той.

По думите на депутата от ГЕРБ последствията от скандала "Сирия" биха били сходни, с последствията от неотстраняването от председателски пост на Волен Сидеров от комисията "Антикоруция".

"И той имаше международни изяви, които придобиха известност. Ние, като опозиция, няма да допуснем турболенциите в БСП да се пренесат в управлението на държавата, още повече в международен етап. Не можем да участваме във вътрешнопартийни битки в БСП. Не трябва да се пренасят проблемите вътре от партията, в държавата, още повече когато става дума за външна политика", посочи Димитър Главчев.

Колежката му Джема Грозданова пък призова лидерът на БСП Сергей Станишев, външният министър Кристиан Вигенин и председателят на парламентарната Комисия по външна политика Янаки Стоилов да дадат обяснение и да поемат отговорност за недопустимото поведение на Страхил Ангелов.

"Отказът от такава позиция ще тълкуваме не само като липса на ясни външнополитически приоритети, но и като опит да се промени геополитическата ориентация на страната ни", заяви тя.

По думите й България е поставена в странна позиция да обяснява на своите стратегически евроатлантически партньори защо допуска действия в противоречие с поетите от нас ангажименти.

"След визитата на Страхил Ангелов истинската позиция на БСП излезе на светло – тя е непоследователна, непрецизирана, несъобразена с основните ангажименти на страната ни", заключи Грозданова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
2
 
! Отговори
силвия преди 10 години
ами много ясно че ще иска, то и хората на улицата искат оставка, ама онези в парламента са оглушали вече. Това си е политика - Станишев праща умишлено подобни визити за да може ЕС тотално да ти отхвърли и после комунистите д амогат да си правят какеото си пожелаят без да бъдат наблюдавани и съдени
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То бива бива излагация, но това вече беше върха.
122
0
 
3
 
! Отговори
Соня преди 10 години
Това беше върха ..... Нямам думми просто. Не се спират с глупостите си.
121
1
 
2
 
! Отговори
ТОНИ преди 10 години
ДА ДАВАТ ОСТАВКА ПЪК ЗА ОБЯСНЕНИЯТА ПО КЪСНО ЩЕ ГИ РАЗСЛЕДВАТ
120
1
 
2
 
! Отговори
Андонов преди 10 години
Народът също иска отговори, с всеки изминал ден се убеждавам, че управлението на ГЕРБ беше най-успешното за този прогнил преход!
119
1
 
2
 
! Отговори
Siria преди 10 години
Това не е "гаф", това си е направо национално предателство! Срам пред целия свят!
118
1
 
2
 
! Отговори
doreto преди 10 години
Не само оставка ,а и затвор за Ангелов и цялото правителство ,защото с тези гафове поставят народа в опасност.Не правят ли сметка ,че в момента у нас има хиляди сириици ,врагове на Асад ,които ако разберат ,че подкрепяме режима едвали много ще ни заобичат
117
1
 
2
 
! Отговори
Ая преди 10 години
Не само ГЕРБ! Цяла БГ искаме това!!!
116
1
 
2
 
! Отговори
ани преди 10 години
Всички искаме това, ама чуваемост никаква.
115
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП са ненадминати по гафове,таман помислиш,че са достигнали върха и хоп,те пак успяват да надскочат себе си. Чудя се по какви критерии ги избират.
114
12
 
5
 
! Отговори
ДИДИ преди 10 години
Точно ГЕРБ ли ще ми говори за гафове! На тях цялото управление е един голям гаф!
113
4
 
7
 
! Отговори
Grobari преди 10 години
Тоя Бармауи да мисли за това как Сирия се превръща в Халифат, управляван от терористи и главорези от Девле Ислям в Ирак и Шам, а не да се занимава с едно посещение на легитимни хора в легитимна държава, която се брани от терористи и отцепници и продажници като него
112
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
taz partiq GERB, suzdadena ot biv6i komunqgi s edna cel, razgrabvane na Bukgariq i genocid na naselenieto, trqbva da razbere iskat ili ne ostavka , tova 6te se re6i ne ot tqh. Ako ima6e pravosudue otdavna v zatvora i s konfiskuvano imu6tstvo trqbva6e da sa B.B.- BUDA,Cv.Cvetanov, Fidosova, N.Mladenov za predatelskata im politika sprqmo Bulgarskiq narod.. Ne 4e BSP i drugite sa po-svestni no GERb ni pribliji do rejima na Severna Koreq, da 6u6ukame po uglite i da se pla6im ot baretite.Sud za rqh!!
111
3
 
8
 
! Отговори
Хапливото куче преди 10 години
До Анонимен -всички араби са ИСЛЯМИСТИ - господинчо не всички араби са ислямисти особено в Сирия!!! Като казах ислямисти имах предвид радикалният ислям. Не си герберист но си техен фен, не ме заблуждавай.
110
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ, БСП, ДПС и "Атака" са престъпни шайки със заложени примамки. Все успяват да излъжат хората с обещания.
109
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Хапливото куче:.....умник...всички араби са ИСЛЯМИСТИ...едно е да се срещаш с някой -никой в Правец,без значение в какво вярва...друго е да посетиш лично Асад в Сирия...не съм гербераст,но в случая тъпите май не са герберастите....
108
13
 
7
 
! Отговори
Хапливото куче преди 10 години
*** герберисти, нищо не споменавате за гафа на Николай Младенов за срещата му с сирийските ислямисти в Правец. Герберистите комунисти много морални станаха, да вярваш ли или да се чудиш!
107
5
 
13
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Кажи бе Страхиле. Какво прави БСП в Сирия?Частно посещение на частната Станишева партия?
106
9
 
19
 
! Отговори
бобо преди 10 години
абе тоя *** от БСП,даже на стол незнае как да седи!! И на тоя *** нямаше ли кой да му каже какъв е дрескода за срещата!!! Ама аман от *** в политиката ни!!! Стойте си в БГ и никаде неизлизайте по света!!! Само ни излагате!!! Обръщение към гейа Станишев-пребири си *** на позитания и не ги пускай оттам,за нищо нестават!!!
105
14
 
14
 
! Отговори
берия преди 10 години
ЦВЕТАНОВ СТОЯ 2 СЕДМИЦИ В САЩ ИНИКОЙ НЕГО ПИТА КАКВО ПРАВИ ТАМ,БОРИСОВ ОТИДЕ НА КРАКА ПРИ ИЗРАЕЛСКОТО РЪКОВОДСТВО И НЕГО НЕ ГО ПИТА НИКОЙ,КАКВО ПРАВИ ТАМ ,ТОЗИ СТРАХИЛ,ЦЯЛИЯ СВЯТ ГО ВИДЯ ,ЧЕ ЕТАМ ПО ЛИНИЯТА НА "ПРИЯТЕЛИ СЪС СИРИЯ "И РЕВАТ ТИ КАЗВАМ ВИКТОР НИКОЛАЕВ И АНИТО ,АМА ЗНАЯТ ЛИ ,ЧЕ ТОЙ Е ТАМ. ИНФАНТИЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ Е НОВА ,ТОВА НЕПОДЛЕЖИ НА ДОКАЗВАНЕ.