Машинистът на влака от Яна: Целят ни с камъни, за да може да крадат

Поставят гуми на релсите, за да спре влакът, признава Симеон Стоев
Обновена: 1 фев 2014 07:59 | 1 фев 2014 07:30, Красимир Ангелов
289
Машинистът на влака от Яна: Целят ни с камъни, за да може да крадат
Снимка: БТА

Поставяли са ми гуми от трактор на релсите, камари от камъни, за да спре влакът. И започват да свалят скрап, казва в интервю за "24 часа" Симеон Стоев, машинистът на дерайлиралия след гара Яна товарен влак с 16 цистерни.

Районът беше затворен от 22.46 ч. на 17 януари, след като товарен влак дерайлира вследствие на кражба на скрепителни елементи от железния път. По последна информация щетите от кражбата са на стойност над 500 000 лева.

Още по темата

“Спирачките са свързани с един главен въздухопровод. Някой от крадците отива при последния вагон, отваря крана на въздухопровода и се задействат спирачките. Няма как да тръгна, могат да ме държат там колкото си искат”, признава мъжът.

Той разказва, че подобни блокади на линията са му са се случвали поне два-три пъти.

"Не смея да се покажа от локомотива, защото започват да хвърлят камъни по тебе, за да не гледаш, да не виждаш какво правят”, казва Стоев.

Както Dnes.bg съобщи, след инцидента министърът на транспорта Данаил Папазов поиска от две до осем години затвор за кражба на елементи от железопътната инфраструктура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: влаккражбигара Яна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До правозащитникСпоред теб дали са 3-4 годишни синеоки и русокоси момиченца бе ***? Или може би 90 годишни баба и дядо? Не е лесно да си ***. Ама твойто си е диагноза.Не бе не са роми.Едни такива тъмно кафяви уродливи, с по 20 деца живеят в колиби и се занимават с престъпления и правене на деца.Не са роми! А почетни граждани на планетата земля.. ***
73
0
 
4
 
! Отговори
до 92 преди 10 години
Виж ся,умен,като решиш да се правиш на голям отворко,требе да мислиш!Щото без мислене нищо не става!Особено да се напиняш да се праиш на умник!Ха дано си вдянал!:)
72
0
 
15
 
! Отговори
До правозащитни преди 10 години
Вземи си ги у вас недоказаните ромски крадци и доказвай че са невинни. Пазени са от комунистите заради гласовете им. Вчера в Кюстендил са били полуцаи. Преди избори Манолова им е постоянен гост.
71
0
 
9
 
! Отговори
до площаден скачач преди 10 години
Що, бе?Нали ни взеха в ЕС - Еврейогейски съюз?Нали ни взеха в НАТО, защитника на само демократични страни?Нали имаме крехка Демокрация - Анархия и ограбване на честния човек?Безпартиен съм, щото партия е *** дума в БГ!
70
0
 
28
 
! Отговори
Balgarin преди 10 години
Те почнаха и да спират влаковете,както индианците навремето в дивия запад са спирали влаковете.
69
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като почнат глобите по милион-два и отнемане на лиценз за преработвателите и веднага ще се оправи номера ,ама в *** дето всичко се е объркало в една полит-икономика никога не ще.
68
1
 
33
 
! Отговори
бившо ченге преди 10 години
За такова нещо по мое време тия директно изчезваха!
67
1
 
2
 
! Отговори
Евро рома преди 10 години
Пари нема действайте!
66
38
 
3
 
! Отговори
правозащитник преди 10 години
Имате ли доказателства, че са роми, бе *** националисти ?
65
3
 
5
 
! Отговори
Бат сали преди 10 години
Феновете на бсп в атака! Трябват им и вредни за такива опасни начинания с влакове. От атака ще поискат извънредни помощи за ромите.
64
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как ще ги спират, нали после няма да гласуват за БСП.
63
0
 
15
 
! Отговори
Сталин преди 10 години
Продължение на коментар 75.Да се забрани на неграмотни и незнаещи български език да гласуват и да заемат държавни служби!Да се зачитат само индивидуалните им права, а не на общността.За убиѝство доживотен затвор без право на замяна!При защита на собственост и убит престъпник, собственикът да не носи отговорност!!!*** не са желани от цивилизованите еврогеѝци, значи ние сме на ход или *** ще си изпълнят заканата, че ще живеят в нашите имоти.Да се спре с това обидно и нетрадиционно роми.
62
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересното е че църните *** не смеят да пипнат частните влакове.... Щото ще има "лошо ни биха". Преди крадяха бензин от гара дружба, обаче охраната на ЛукОил направи една "акция" в близката "***'ала" и вече не смеят да погледнат към гарата..
61
0
 
23
 
! Отговори
Пешо Чайтика преди 10 години
През пролетта на 90 г започнаха кражбите на всичко . Тогава си спомням че един войник *** работещ в кухнята на ВНВУ В.Левски В. Търново .решил с братовчед си да краде .Присотвил *** близо 60 кг кайма и колбаси . И вечерта след полунощ решава да изнася . Изнесли натоварили част и *** се върнал часовият го видял извикал му а м.го напсувал и часовият като скокне на оградата та *** , братовчед му и две *** ги растреля . Оправдаха часовият но ако бе станало сега едва ли .
60
2
 
9
 
! Отговори
препатил преди 10 години
81 дори и да знаехте какво искате, не сте разбрали, че не може да стане при това крадливо и предателско племе!За това сме за военен режим през всеки 22-30 години!
59
1
 
24
 
! Отговори
някой си. преди 10 години
Вместо да се харчат пари за подготовка на военния ни контингет по стрелбища и полигони, да оборудват един товарен влак с нужното оръжие и тренират отстрел на терористи.Занятието да се предава на живо с SMS да се залага кой боец ще ,, неотрализира" повече терористи.Да има голяма награда.
58
0
 
0
 
! Отговори
до 73 преди 10 години
Що бе?:)
57
1
 
13
 
! Отговори
глупости преди 10 години
Държавата изобщо не е лош стопанин!Лоши стопани са безконтролните чиновници и крадливите политици!До скоро железниците във Франция(!) бяха ДЪРЖАВНИ!Сега как е не знам!Но знам,че за закъснение от 15 мин. министъра си даваше оставката!А за другото да не говорим!
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
E gasi , tiq ot Ataka san ne spat zada mogat dasi nabavqt nadnicite ! I te edni nadnici pici kafeta i obeshtani visoki honorari za dogodina koito shte gi vidqt prez kriv makaron ! Smeshnici.... Prodajnici.....
55
2
 
15
 
! Отговори
Сталин преди 10 години
Само трудови общежития и образование, което да ги научи да ценят живота и труда на другите, ще им решат проблемите!Никакви социални помощи за ***, които не полагат обществен труд! Да им се определят участъци, които да чистят и да не позволяват на драскачи и вандали да рушат, защото тях ще ги чака работа да поправят.За всяко дете което не могат да издържат да плащат на тези техни съплеменници, които се трудят!Да се държат изкъсо босовете им, които ги използват за безумно забогатяване!!!