Машинистът на влака от Яна: Целят ни с камъни, за да може да крадат

Поставят гуми на релсите, за да спре влакът, признава Симеон Стоев
Обновена: 1 фев 2014 07:59 | 1 фев 2014 07:30, Красимир Ангелов
289
Машинистът на влака от Яна: Целят ни с камъни, за да може да крадат
Снимка: БТА

Поставяли са ми гуми от трактор на релсите, камари от камъни, за да спре влакът. И започват да свалят скрап, казва в интервю за "24 часа" Симеон Стоев, машинистът на дерайлиралия след гара Яна товарен влак с 16 цистерни.

Районът беше затворен от 22.46 ч. на 17 януари, след като товарен влак дерайлира вследствие на кражба на скрепителни елементи от железния път. По последна информация щетите от кражбата са на стойност над 500 000 лева.

Още по темата

“Спирачките са свързани с един главен въздухопровод. Някой от крадците отива при последния вагон, отваря крана на въздухопровода и се задействат спирачките. Няма как да тръгна, могат да ме държат там колкото си искат”, признава мъжът.

Той разказва, че подобни блокади на линията са му са се случвали поне два-три пъти.

"Не смея да се покажа от локомотива, защото започват да хвърлят камъни по тебе, за да не гледаш, да не виждаш какво правят”, казва Стоев.

Както Dnes.bg съобщи, след инцидента министърът на транспорта Данаил Папазов поиска от две до осем години затвор за кражба на елементи от железопътната инфраструктура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: влаккражбигара Яна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
11
 
17
 
! Отговори
memberls преди 10 години
При ГЕРБ каквито и да бяха поне нямаше анархия и *** не правеха каквото си искат.Предпочитам да видя страната си опожарена отколкото да я дам в ръцете на ***.
93
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ужасно е! По-зле са от диваците. Но е така докато няма държава и си затвярат очите и политици, съд, полция от страх да не би да кажели нещо бхк, някакви партии отвън, платени и т.н. Дотогава ще теглим всички ние. Тези са като рак, развалят всичко, тероризират и няма ни държава, ни полиция.
92
1
 
26
 
! Отговори
аман! преди 10 години
Какво само установяват какво са откраднали, и как са го откраднали? Да им разрешат на полицаите да стрелят на месо..... Могат да бият гражданите, събрали се на протести, и то мирни пред Народното събрание, а тая ... не смеят с пръст да ги закачат?! Докога? Преди няколко дена имаше подобна статия за кражбите по жп инфраструктурата, в която открито признават, че и в Израел са имали подобни случаи, които много лесно са разрешили за кратко време точно по този начин. Е? Това държава ли е, или какво
91
19
 
6
 
! Отговори
от белия свят преди 10 години
@115"Помощите в давани като пари в брой трябва да се прекратят."Икаш да крадат още повече ли?Не стана ли ясно, че колкото повече дискриминираме ромите, толкова повече щети ще ни нанасят!?"да работи"Къде да работи? Ти колко работни места създаде тоя месец? И ако са ти дошли такива в офиса си ги изхвърлил като мръсни котета, сигурен съм.Няма да има оправия, докато не започне РОМСКАТА ИНТЕГРАЦИЯ в България! И по-зле ще става...
90
12
 
11
 
! Отговори
ПП-Атака преди 10 години
Няма нужда да пишете такива статии, щом не назовавате виновника. *** ги правят тея неща и никой друг. Интересно защо никъде в статията не се казва, че това са ***.Партия Атака обърна внимание на този *** проблем преди повече от 10 години.
89
3
 
3
 
! Отговори
balgarin преди 10 години
tova 4ydo se opravq samo s edno ne6to pychka i trepane dokato se nay4at 4e nese krade i nqma6 pravo da bara6 .
88
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Закакво мислите ревнаха супербогати страни като Германия, Франция и Англия. Ясно е, що тях ги е страх от ***, какво да кажем ние, които ги издържаме са нашите мизерни доходи.
87
15
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
*** са платения електорат на ГРОБ!!!!!!
86
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Помощите в давани като пари в брой трябва да се прекратят. На онези, които работят помощите да се дават като отсъпки от данъци, осигуровки и други подобни, а на *** всичко да е в натура. Който иска да получава пари нека да учи и да работи. Иначе оправия няма!
85
1
 
20
 
! Отговори
Дойде ми до гуша преди 10 години
Ние сме идиотско племе,как можем да търпим издевателствата на *** над народа,не,надДържавата. Давайте да се организираме и да ги почваме!!!
84
0
 
11
 
! Отговори
Хитлер преди 10 години
Аз като ви казвах, вие не слушахте...
83
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До кога ще храним терористите черни *** със социални помощи и с детски надбавки питам аз, като майка на едно дете.Защо не измислите някакъв друг стимул вместо да увеличавате детските, защото *** са започнали ударно да се размножават. По-добре опрощавайте данъците за сгради, автомобил и данъка върху заплатата.Така и така в БГ работят само българи и турци..
82
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато има само пишещи и бездействащи,това ще е положението.Много здраве на ваще от наще и да целунете баба си под мишниците от мен
81
1
 
29
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Колко хубаво би било да се върнат трудовите лагери и там да се затварят подобни индивиди - убийци, изнасилвачи, педофили, ***, които крадат жп инфраструктура, убиват и/или изнасилват старици по селата.
80
1
 
6
 
! Отговори
до 79 преди 10 години
Теб,приятелче,природата щедро те е надарила с тъпота!Направо ти завиждам на изобилието,шъ знаиш!Признавам си,не съм от твоята категория!Бъди здрав!
79
2
 
12
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Какво е общото между велосипеда и ***...И двата субекта се нуждаят от верига за да оперират нормално
78
0
 
20
 
! Отговори
ядосан преди 10 години
До бившо ченгеДа ама сега не може да ги пипнете. Имам познат полицай ,който се оплака ,че ако пипне *** ще си загуби работата. Казва хващаме ги ,а на другия ден ги пускат. Е това състоянието в момента *** са богопомазани.
77
0
 
15
 
! Отговори
Сталин преди 10 години
Последно продължение на коментар 75.На софиѝските *** да се намалят помощите в пълния размер на нанесените щети, дали на държавното БДЖ или на чстния превозвач, без значение, чак тогава сами ще започнат да се контролират!!!*** само санкции и боѝ ги респектират!
76
13
 
4
 
! Отговори
Ром преди 10 години
Може пък да са маскирани, дрогирани, сидерасти.
75
2
 
18
 
! Отговори
Balgarin преди 10 години
Те почнаха и да спират влаковете вече,както индианците навремето в дивия запад са спирали влаковете.С тази разлика,че индианците са го правели за да отвличат влаковете,а тея тука само за да крадат скраб.Слава Богу,добре че при нас все още не са почнали да спират влаковете за да ги отвличат!

Спонсорирани публикации