Машинистът на влака от Яна: Целят ни с камъни, за да може да крадат

Поставят гуми на релсите, за да спре влакът, признава Симеон Стоев
Обновена: 1 фев 2014 07:59 | 1 фев 2014 07:30, Красимир Ангелов
289
Машинистът на влака от Яна: Целят ни с камъни, за да може да крадат
Снимка: БТА

Поставяли са ми гуми от трактор на релсите, камари от камъни, за да спре влакът. И започват да свалят скрап, казва в интервю за "24 часа" Симеон Стоев, машинистът на дерайлиралия след гара Яна товарен влак с 16 цистерни.

Районът беше затворен от 22.46 ч. на 17 януари, след като товарен влак дерайлира вследствие на кражба на скрепителни елементи от железния път. По последна информация щетите от кражбата са на стойност над 500 000 лева.

Още по темата

“Спирачките са свързани с един главен въздухопровод. Някой от крадците отива при последния вагон, отваря крана на въздухопровода и се задействат спирачките. Няма как да тръгна, могат да ме държат там колкото си искат”, признава мъжът.

Той разказва, че подобни блокади на линията са му са се случвали поне два-три пъти.

"Не смея да се покажа от локомотива, защото започват да хвърлят камъни по тебе, за да не гледаш, да не виждаш какво правят”, казва Стоев.

Както Dnes.bg съобщи, след инцидента министърът на транспорта Данаил Папазов поиска от две до осем години затвор за кражба на елементи от железопътната инфраструктура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: влаккражбигара Яна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
37
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Да вземемпример от Запада, въоръжена охрана и да се стреля на месо, промяна на закона за часртната собственост, ние да можем да се справим с крадливите ***.
13
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За 20 години не се намери един честен политик, който да премахне тези пунктове за изкупуване на шахти и релси. Спомням си през далечната 96-97 година ги бяха затворили и както дойде служебната усмивка Софиянски, всичко си тръгна с нова сила. Процентът си е процент.
12
1
 
61
 
! Отговори
Симо преди 10 години
Знаете ли в детското отделение на болницата на областен град в БГ колко българи има от 35 места?1 бр. Всичко друго е смрад.Вътре пушат,псуват майките на безценното поколение.Една от тях има 4 бр. в отделението.Даже не знае по кои стаи са.Те не ни ограбват само от това,че са здравнонеосигурени от помощи,не плащат и лев данъци и сметки.Те ни ограбват и заради този случай-заради спечелени 1000 лв-това струваше 500 хил.Видинско - 20-30 хил лв на ден загуби на ЧЕЗ за възстановяване.Познайте кой плаща
11
1
 
40
 
! Отговори
www преди 10 години
ЧЕ НАЛИ МУТРИТЕ ИЗКУПУВАТ ЖЕЛЯЗОТО - СЛЕД ВРЕМЕ МОЖЕ ДА ОСТАНЕМ И БЕЗ РЕЛСИ...
10
0
 
51
 
! Отговори
Кикс преди 10 години
"Поставят ни...целят ни с камъни...свалят скрап..." - КОЙ?! Кога ще спрем да говорим в безлична форма и ще започнем да назоваваме виновниците поименно?! Мисля, че подобна практика на недоизказване (и не само в този случай) е крайно вредна и нещата ще си дойдат на мястото, когато проблемите се конкретизират! Имена! Ето това ни липсва при поднасянето на информацията за всевъзможни негативи от нашето ежедневие за да се създаде обществена нетърпимост и виновните да отидат там, където им е мястото!
9
0
 
50
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
По принцип за да не ви обвиняват, че сте против *** можете да говорите, че сте против крадците. Така няма как да ви обвинят. Французите много умно използваха този трик и когато гонеха *** от Франция, казваха че гонят "криминалният контингент" от страната.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Релсити, журналистити...
7
2
 
53
 
! Отговори
йхс преди 10 години
чичко Сталин до девето коляно щеше да ги затрие
6
1
 
8
 
! Отговори
mro преди 10 години
Релсити...съквартирантитии
5
1
 
64
 
! Отговори
нормален преди 10 години
Как 2 години бе г-н министър.Такова деяние трябва да се наказва доживот. Ако откраднат жабките и дерайлира пътнически влак движейки се с 160-200 км в ч. и вътре пътуват 1000човека? Помислете рационално, тези роми наречени хора трябва да гният вовеки в пандела. Разбира се и да работят.Това което замърсиха-трябва да го почистят.
4
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се започне кампания като в Швеция. Кастрация на ***.
3
2
 
58
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Ами всеки да си намери отнякъде оръжие нелагално и да почва да ги избива тайно.Да не оставя следи.
2
10
 
52
 
! Отговори
Мордехай Голдстийн преди 10 години
Хората на Сорос в действие.
1
0
 
61
 
! Отговори
> преди 10 години
слаба държава