Генералът "намачкал жестоко" Ваньо Танов за Мишо Бирата

Бивш митничар разказа за проверките в пивоварна "Леденика"
Обновена: 11 фев 2014 16:35 | 11 фев 2014 16:35,
60
Генералът "намачкал жестоко" Ваньо Танов за Мишо Бирата
Михаил Михов, известен като Мишо Бирата. Снимка: архив, Булфото

Бившият шеф на Инспектората на Агенция "Митници" Спас Шопов обяви, че Михаил Михов-Мишо Бирата, се е жалил на експремиера Бойко Борисов за проверките в пивоварната му, а бившият шеф на митниците Ваньо Танов пък му споделил, че "генералът" го е "намачкал жестоко" за проверката в "Леденика".

Шопов сподели на изслушването си пред парламентарната комисия, известна като "Мишо Бирата", че е бил предупреден от бившия митничар №1 в държавата да внимава какви хора предлага за наказание, за да не попадне на приятел на експремиера.

"Внимавай, защото тогава и двамата ще си ходим... Богатите хора не желаят да бъдат притеснявани, когато си плащат", били думите му.

Още по темата
Пред депутатите Шопов разказа в конкретика за проверките, извършвани във фабриката на Михов от мобилните митнически групи, за които става въпрос в записаните разговори между Бойко Борисов и Ваньо Танов, плъзнали преди три години в медиите.

От тях стана ясно как бившият премиер нарежда на митническия шеф да спре проверка, защото е поел такъв ангажимент.

По думите на Шопов на инспектората, който той е ръководел, не е възлагана проверка по този въпрос с пивоварната, но той допълни, че през ноември 2009 г. е имало обаждания от премиера във връзка с мобилна група и дори някои от хората в службата "залагали" кой ще си тръгне по-напред - дали директорът на митниците, или директорът на мобилните групи.

"Събрахме предварителна информация, с която не виждаме нарушения на мобилна група или такива, които да повлияят на извършената проверка", каза той.

Бившият митничар обаче настоя, че проверката в пивоварната "просто е смачкана под някакъв сериозен натиск".

"За пръв път се отнема лиценз на базата на една докладна и три протокола, извършени от мобилна група. Вярно е, че един от служителите на тази група беше може би един от най-подготвените служители на темата акцизно производство и юридически лица, търгуващи с акцизни стоки. Същият служител 10 дни след това беше съкратен. Името му е Иван Манев. Хората, които бяха заложили, че ще бъде освободен, познаха и спечелиха по едно кафе", разказа Шопов, цитиран от "Фокус".

След тези му думи временната комисия взе решение да призове Иван Манев за изслушване на следващото си заседание.

Председателят на комисията Йордан Цонев каза на свой ред, че от материалите е видно, че при проверките в пивоварната е иззета тетрадка, в която по дати са вписани количества на вложени материали и спирт по алкохолни градуси. В нея било записано и за произведен алкохол, за който акцизният склад нямал разрешение. Тетрадката обаче била изчезнала.

"Има улики за извършено престъпление - нелегалното производство на спирт е престъпление според нашия Наказателен кодекс. Тетрадката е единственият документ, който липсва. Има укриване на улики", категоричен бе депутатът от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
nana преди 10 години
ne se mesia , ne moga da komentiram
49
0
 
2
 
! Отговори
Дани преди 10 години
До ВасилевИ тази информация, която в голяма степен е манипулирана, като изключим името и датата на раждане на човека, какво общо има с темата? Или просто си спамим за удоволствие, а може би по нечия заръка?
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Данчо "ментата" не прави нищо случайно.:))) К вика дръжте К.
47
2
 
14
 
! Отговори
Ани преди 10 години
Статията е доста компрометираща, обаче остават няколко въпроса. Обществото може да вярва но не може да провери. Факт е че доста пъти "достоверна" информация се оказва пълна лъжа. Например Костинбродските бюлетини. Аргумента че са пакетирани е глупав и ме навежда на мисълта че "вие не можете да ги видите". Складовете можеха да бъдат заключени и поставени под охрана, но вместо това беше ангажирана цяла телевизия в предизборния ден. Факт е че ББ подаде оставка като каза че няма да бие демонстранти
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Бивол" прилага част от отчет за 20 дневен период през януари т.г., изпратен до Антон Кутев, който отговаря за комуникационната политика в БСП. В отчета се посочва, че от 9 до 28 януари са публикувани 1840 коментара, 1389 от които в 53 електронни медии, останалите - в социалните мрежи. В отчета са приложени и линкове към постовете.
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Същият този Бойко, ще го набие за 11ти път отзад на комунистите и селяците от ДПС.10 пъти ви изпраска, ще ви дупи 11ти, 12ти.....път, колкото и да се напъвате.
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Двойните стандарти и гьонсуратлъка не водят на добро.Как ще ме убеди някой да спазвам закона когато пред очите ми знайни и незнайни банкянски селяни правят каквото си искат??
43
5
 
6
 
! Отговори
Für immer преди 10 години
Boko e posran
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 41Като чета с какъв патос пишеш за Борисов явно и теб те е изпраскал и май мнооого ти е харесало :-) Айде пак се наведи.
41
6
 
8
 
! Отговори
Кой е генерала преди 10 години
щото всички прошляци напоследък все за генералкото ги дърпат. То не бяха бракоразводни адвокати като шефове на Националнат сигурност, такива селяни като Танов и той генерал, да не говорим за варненското адвокатче - шеф на разузнаването. ББ и той генерал, ама от какво, пожарната ли, кавалерията ли.
40
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На всички Гербави маймуни - бой по тъпити кратуни !!!!!
39
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов & Цветанов,Фидосова,Цачева...,управлението на ГЕРБ ще се запомнят и останат в историята с това какво не трябва да се прави,как да не се прави и кой не бива да го прави в управлението на държавата и обществото.Тези персонажи ще останат като нарицателни за некадърност,политическа неграмотност,егоцентризъм и самонадеяност съчетани с раболепие, силно желание за себепоказване и избиване на комплекси за произход,възпитание,обучение,партийно минало,кариерно развитие и близки връзки с ъндърграунда.Никога повече БОРИСОВЩИНА.
38
21
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Същият този Бойко, ще го набие за 11ти път отзад на комунистите и селяците от ДПС.10 пъти ви изпраска, ще ви дупи 11ти, 12ти.....път, колкото и да се напъвате.
37
16
 
14
 
! Отговори
муахаха преди 10 години
Хахахаха, толкова няма за какво да зачекнат Боце, че три години с тъпотията Мишо Бирата ни занимават.Прокуратурата 2 пъти прави проверки и установи-ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НЯМА.Примерете се воленчета или се самозапалете в знак на протест.От този храст няма да изскочи заек.А Данчо Ментичката да не се прави на следовател,че да не последва съдбата на Бисеров,цяла България знае,че бяха заедно в далаверата със Сивия кардинал.
36
16
 
17
 
! Отговори
дядо преди 10 години
@37,как какъв генерал...предложен от Доган и произведен в чин от Гоце и двамата са агенти на ДС,а той си е *** доносник!
35
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв "генерал" е тази ***, доносник и нискоразрядна мутра? Това посмешище е срам за офицерството в България! А това, че е способен да се отрече от всекиго и от всичко си е дребномутренски прийом, само и само да запази дебелия си и на..ан ***!
34
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докога простаците пишещи с големи букви няма да бъдат санкционирани от *** ?????????
33
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Същият този Боко, ще го набие за 11ти път отзад на комунистите и селяците от ДПС.10 пъти ви изпразка, ще ви дупи 11ти, 12ти.....път, колкото и да се напъвате.
32
12
 
14
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Така е когато зомбираната тълпа имаща се "десен" избирател ,гласува за Царо и после за пъдаро!истински десния избирател никога не гласува за пребоядисани комунисти,какъвто е доносника на ДС и член на БКП Буда Боко Кратуня
31
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
дебелия подострен кол започва бавно ,но сигурно да влиза без мас или вазелин в мазния дебел и пъпчив *** на боянската мутра Бойко-Буда-Винету

Спонсорирани публикации