Наказанията за оградата по границата - "забележки"

На този етап не е ясен броят и имената на виновните
Обновена: 27 апр 2014 10:31 | 27 апр 2014 10:26, Красимир Ангелов
42
Наказанията за оградата по границата - "забележки"
Снимка: Impact Press Group

Скандалът с оскъпяването на оградата на границата с Турция приключи, след като военният министър е издал заповеди за наказания - "от забележка" до "предупреждение за уволнение", съобщи "Труд", позовавайки се на Министерството на отбраната.

На този етап не е ясен броят и имената на наказаните.

Още по темата

Както Dnes.bg съобщи, в началото на 2014 г. премиерът Пламен Орешарски поиска проверка за да се установи как цената на съоръжението е скочила от 5,1 млн. лв. на 9,6 млн. лв.

Инспекторатът към МС откри редица нарушения и препоръча на министрите на отбраната и на вътрешните работи Ангел Найденов и Цветлин Йовчев да предоговорят цената и да накажат виновните.

Първоначално Найденов обяви, че ще накаже 4-ма генерали, 3-ма полковници, подполковник и цивилен служител.

Найденов определи като факт, че има допуснати грешки, слабости, нарушения и заяви, че ще бъдат предприети дисциплинарни и административни мерки.

Същевременно министърът заяви, че също е факт, че няма сериозни отклонения, които да опорочават изпълнението на отговорността, с която бяха натоварени Сухопътните войски, респективно МО.

Нямаме от какво да се срамуваме, в това число и аз лично, коментира тогава Найденов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
БГ преди 10 години
ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ !И нали имаше събрани подписи и за разни промени? Защо не се действа? Защо и журналистите не пишат по темата? Да не са под феса на ДП (кой го предложи?), т.е.ДПС.
34
0
 
3
 
! Отговори
ОГРАДА преди 10 години
Цялата граница с ограда - както преди. За да не може вече никой да я преминава свободно и да се пише "бежанец". И съм съгласен - преминалите нелегално да се връщат обратно веднага, а не да се оставят в България.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По този начин ,си намират извинение за да не се постой ограда ,защото имат такова нареждане от Ердоган. Българските политици заробиха Бългаия ,направиха ни роби във собствената ни държава
32
2
 
17
 
! Отговори
void преди 10 години
ГЕРБ на власт допускат грешката да разрешат полет на футболен отбор с правителствен самолет, и макар полетът на стойност няколко хиляди лева да е заплатен от БФС всички станахме свидетели на грандиозния скандал, на специалните комисии за разследване и прочее. БСП идват на власт, открадват 4.5 милиона(!!!) и всичко се замита под килима, като няколко души отнасят тежкото наказание "забележка". И аз бих искал даполуча 4.5 милиона срещу забележка... Обаче идват избори и народът ще ги отсвири.
31
0
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Даже тези дето уж щяха да бъдат сериозно наказани, ги издигнаха в службата!Изненади няма, комунист отвори ли уста то ще е да изплюе лъжа...
30
1
 
10
 
! Отговори
ттт преди 10 години
Разказаха им играта! Ако пипнат друг път ще им друснат наказание "строга забележка".
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЙ ЗНАЕ КАКВИ СА БИЛИ ДОГОВОРКИТЕ НА ЛУКАНОВ СЪС САЩ, ЗА КОСТОВ СЕ ГОВОРИ ЧЕ Е БИЛ ЧОВЕК НА ЛУКАНОВ. ЕДНО Е СИГУРНО: ТЕЗИ ЛИЦА НА ПРЕХОДА - ПЕРЕСТРОЙЧИЦИТЕ И САМОПРОВЪЗГЛАСИЛИТЕ СЕ ЗА ДЕМОКРАТИ НОМЕНКЛАТУРА НЕ РАБОТЕХА ЗА БЪЛГАРИЯ И ПРЕДАДОХА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ж.Желев,Ф.Димитров,Костов МАРИОНЕТКИ ИСТОРИЯТА ЩЕ ГИ ОСЪДИ. ЗАЩО СЛЕД ПАДАНЕТО НА ЖЕЛЯЗНАТА ЗАВЕСА ИСТОЧНА И ЗАПАДНА ГЕРМАНИЯ СЕ СЪЕДИНИХА А БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ СЪЕДИНИ С МАКЕДОНИЯ? КОЙ ТОГАВА УПРАВЛЯВАШЕ - ФИЛИП ДИМИТРОВ И ЖЕЛЕВ. ФИЛИП ДИМИТРОВ УНИЩОЖИ СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО НА БЪЛГАРИЯ. КОСТОВ ИЗПЪЛНЯВАШЕ ПОРЪЧКИ И ИКОНОМИЧЕСКИ ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИТЕ - ПРОДАВАШЕ ПРЕДПРИЯТИЯ ЗА ЕДИН ЛЕВ СЯКАШ СА МУ БАЩИНИЯ ТЕЗИ ПАРИ МОЖЕХА ДА ВЛЯЗАТ В ХАЗНАТА. НАПАРВИХА НИ БАНАНОВА РЕПУБЛИКА
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма ли кой да зададе въпроса на Ж.Желев,Ф.Димитров,Костов и др.видни демократи,защо позволиха и активно съдействаха за разрушаване огражденията по границата,закриване и унищожаване на заставите? Нима сторенето от не е национално предателство? Кой унищожи и разпродаде на безценица икономиката на България?
26
0
 
10
 
! Отговори
111 преди 10 години
много сме хубави , и парите откраднаха и ограда няма ,хубава работа ама по български
25
0
 
10
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Скандалът не толкова, че има злоупотреби.Че ще се краде беше ясно . Защо няма още ограда ??? Защо продължават да влизат нелегални в страната ни ?
24
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АНТИБЪЛГАРСКАТА ПАРТИЯ ГЕРБ САБОТИРА СТРОЕНЕТО НА ОГРАДА ПО ГРАНИЦАТА. ПОСТРОЙТЕ ОГРАДАТА НА ГРАНИЦАТА!!!!!
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абсолютен резил. Тези хора са *** и пълни пердета. Не им пука от нищо и за нищо. Само властта им е важна, за да вземат заеми, да крадат и да правят манипулации, с които да задържат некадърното си и корумпирано отвсякъде управление. Като се почне от силовите министри и техните пионки на високо ниво, няма хора достойни и с чест. Фаловете им следват един след друг, но има само оправдания и хвалби. Ще ги пратим там, където е мястото им. Там ще е катарзисът им, след отнемане на откраднатото.
22
1
 
14
 
! Отговори
2000 преди 10 години
Наглооооо! Ха ха ха ! Юрош народе към урните - да глаСуваме за БСП-то, па после ..... ще ни лъжат, ще крадат! .......
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
няколко приближени фирми делват парите и друга почва да бачка съоръженията на ишлеме за без пари
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
айде постройте оградата накрая бе
19
0
 
8
 
! Отговори
qu преди 10 години
istinata po temata e v nemskite, turskite i frenskite medii.
18
0
 
12
 
! Отговори
cCc преди 10 години
До АнонименКомунистите не са ли българи?
17
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До cCcНе са българите, а комунистите и турците...
16
0
 
16
 
! Отговори
бг преди 10 години
За това, че е откраднал са го повишили този генерал. Това го могат само комунистите и мафията (които в България са едно и също).