Наказанията за оградата по границата - "забележки"

На този етап не е ясен броят и имената на виновните
Обновена: 27 апр 2014 10:31 | 27 апр 2014 10:26, Красимир Ангелов
42
Наказанията за оградата по границата - "забележки"
Снимка: Impact Press Group

Скандалът с оскъпяването на оградата на границата с Турция приключи, след като военният министър е издал заповеди за наказания - "от забележка" до "предупреждение за уволнение", съобщи "Труд", позовавайки се на Министерството на отбраната.

На този етап не е ясен броят и имената на наказаните.

Още по темата

Както Dnes.bg съобщи, в началото на 2014 г. премиерът Пламен Орешарски поиска проверка за да се установи как цената на съоръжението е скочила от 5,1 млн. лв. на 9,6 млн. лв.

Инспекторатът към МС откри редица нарушения и препоръча на министрите на отбраната и на вътрешните работи Ангел Найденов и Цветлин Йовчев да предоговорят цената и да накажат виновните.

Първоначално Найденов обяви, че ще накаже 4-ма генерали, 3-ма полковници, подполковник и цивилен служител.

Найденов определи като факт, че има допуснати грешки, слабости, нарушения и заяви, че ще бъдат предприети дисциплинарни и административни мерки.

Същевременно министърът заяви, че също е факт, че няма сериозни отклонения, които да опорочават изпълнението на отговорността, с която бяха натоварени Сухопътните войски, респективно МО.

Нямаме от какво да се срамуваме, в това число и аз лично, коментира тогава Найденов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
13
 
! Отговори
cCc преди 10 години
За разлика от ***, които крадат жълти стотинки и железа, българите крадат милиони.
14
1
 
15
 
! Отговори
до 15 преди 10 години
В България не търси честност,никъде я няма!Нямаше я и по тошово време,няма я и сега!На българина му дай далавера,нагаждачество,лакомия,подлизурство и т.н.,останалото си го знаем!И все страда,мъчи се и другите са му виновни!
13
0
 
14
 
! Отговори
Ген преди 10 години
Поредната подигравка! Откраднали милиони, а "наказанието" е забележка! Къде отиде честността и откровеността на управляващите? Орешарски ,защо не вземете мерки за премахване на корупцията и кражбите от вашите подчинени?!
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредната прикрита далавера. Нищо пак гласувайте за тях. Докато сме си глупави и гласуваме за подобни *** всеки път, ще сме на тоя хал. Жалко, че не останаха много мислещи хора в тая държава.Ай със здраве да им се радвате ***.
11
0
 
13
 
! Отговори
Шашма преди 10 години
Е сега за некакви си мижави пет-шест милиона да ги мъмрят ли. Забележката е достатъчно сурово наказание. Остава открит въпросът за чий хикс ни беше тая ограда. Бежанците и без това жестоко съжаляват, че са се нахакали точно у нас и искат да се върнат у тях - война- не война, пак е по-добре от тая дупка.
10
0
 
11
 
! Отговори
Циклон преди 10 години
Разказа ли са им играта. Трябваше "предупреждение за забележка".Зли хора......
9
0
 
10
 
! Отговори
ROMAN ROMANOV преди 10 години
E BRATIA BALGARI samo ot edi proekt se otkadna tolkova pari ,a za 25 godini ne mi se i misli
8
0
 
21
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Голяма работа- откраднали само 5 милиона и оревахте орталъка.Подценявате социалистите. Те могат много повече. Те са професионалисти.
7
0
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Да наистина - при условие че повече от половината български народ и почти всички медии чакат оградата -Те господата дърти генерали и тарикати в бели якички - решили да откраднат двойно повече като увеличават цената почти двойно !! каква наглост -навсякъде в Бг се краде !По крадлива нация не съм виждал - но явно всяка нация може да бъде като нашата - когато има закони които се прескачат от влиятелните и богатите - а се стоварват с голяма сила на кокошкари и бедняци .Мафия облечена в тоги и пагони
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДРАГИ СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИ, СПОМНЕТЕ СИ КАКВО СЕ ГОВОРЕШЕ ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА - ЗА НЕЗАКОННИ ПОДСЛУШВАНИЯ, ЗА КОСТИНБРОД, КАК ЩЕЛИ ДА ОТКРИЯТ 400 000 РАБОТНИ МЕСТА, КАК ЩЕЛИ ДА ИЗПРАВЯТ ИКОНОМИКАТА НА СТРАНАТА...НИЩО ОТ ТЕЗИ БЪРТВЕЖИ НЕ СЕ ОКАЗА ВЯРНО! ЕДИНСТВЕНОТО ВЯРНО, КОЕТО КАЗАХА Е, ЧЕ ДА ДАВАШ ПО 30ЛВ. НА *** Е ПО-ВАЖНО ОТ ТОВА БЪЛГАРИЯ ДА ИМА ЕДНА ЗАВЪРШЕНА МАГИСТРАЛА! ЛЪЖЦИ ГАДНИ!
5
1
 
18
 
! Отговори
Йово преди 10 години
Че се краде краде се но, че и оградата с Турция трябва да я има трябва. Даже не 30 км а по щялата дължина на границата и не само с тел а и с камери, кльонове и ток по оградата както е Гръцко-Турската граница!
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая бодлива тел ми напомня на Хитлер :DСамо, че това на снимката е само за снимката от където са взимали телта!!!!Реално е само една тел опъната на право :D
3
0
 
20
 
! Отговори
ля ля преди 10 години
не мога да разбера какви толкова нарушения може да са допуснати! и за толкова много пари за тел?? май май и за някой джоб отиват повечето!! а з на армията не съм чувал някой да плаща за извънреден труд
2
0
 
25
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
То явно в Бг навсякъде се краде - ама и "моралът"на генералите по нищо не остъпва от масовката ))) Срам и позор- !!
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шок. Голяма изненада.