ДКЕВР предвижда по-скъпо парно и топла вода от 1 юли

Най-рязко ще скочи цената за клиентите на Топлофикация-Русе
Обновена: 29 май 2014 18:49 | 29 май 2014 18:45,
65
ДКЕВР предвижда по-скъпо парно и топла вода от 1 юли
Снимка: архив, Reuters

Повишаване на цените, на които продават топлоенергията повечето централи в страната, от 1 юли, утвърди Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на свое закрито заседание.

От предложението става ясно, че най-рязко цената на парното и топлата вода ще се повиши за клиентите на Топлофикация-Русе – с 18,9%. В Габрово цената се повишава с 13%, а за клиентите на Топлофикация-София увеличението е от 11,6%.

За пловдивската топлофикация "ЕВН България Топлофикация" увеличението е 10,3% и цената се вдига от 71,97 лв. на мегаватчас на 79,37 лв. на мегаватчас. За "Далкия Варна" предвижданото повишение е 11,5 на сто, за "Топлофикация Бургас" - 7,1%, за "Топлофикация Враца" - 9,9%, а за Топлофикация Велико Търново- 11,4%.

За топлоцентралата „Софиягаз“ увеличението на цената е в рамките на 18,2 на сто.

С малко над 10% намалява цената за топлинната енергия, произвеждана от Топлофикация-Перник.

Понижение е предвидено и за клиентите на Топлофикация-Сливен, но в рамките на 4,2 на сто.

Със своето решение енергийният регулатор обаче намалява преференциалните цени, по които се изкупува електрическата енергия от комбинираното производство на ТЕЦ-овете. Най-голямо е понижението за топлофикациите в Сливен (с 16%) и Русе (15,4%). За Топлофикация София намалението е в рамките на 6,4%.

С тези изменения на цените се осигурява равнопоставеност между интересите на клиентите, ползващи топлинна енергия, и тези, ползващи електрическа енергия.

Докладът ще бъде обсъден на открито заседание на комисията в присъствието на представители на дружества от сектор „Топлоенергетика”.

Още за икономика и политика четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: парнотопла водацени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 9 години
МРЪСНИ *** от ДКЕВР, откъде накъде ще поскъпва ОЩЕ ПАРНОТО. МРЪСНИ, ВОНЯЩИ ***! ВСИЧКИТЕ СТЕ ЗА РАЗСТРЕЛ, ВОГЛАВЕ С ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ВИ, ЗАЕДНО Орешарски и "ПРАВИТЕЛСТВОТО" МУ. Призовавам ВСИЧКИ НА БУНТ. Ако това стане, ЩЕ МРЕМ. БУНТ ТРЯБВА и БАРЕМ НЯКОЛКО ЧЕРВЕНИ *** ОБЕСЕНИ ПУБЛИЧНО.
41
1
 
6
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
До ЧесноИзвинявайте, ама да благодарим на Костов за дългосрочните договори за ТЕЦ-овете! Не манипулирайте хората! Не сега реформаторите да ми се бият в гърдите и да искат оставки, а всеки да си поеме отговорността за положението в държавата! Всички, от началото на демокрацията до сега, имат вина за случващото се в страната ни!
40
2
 
2
 
! Отговори
да, ама не преди 9 години
парното и топлата вода в софия са кьм общината, там са герб, след което цените се приемат от дквр. Така че протестирайте пред общината и дквр. Ново увеличение ще има на такса смет, което отново е идея на общината управлявана от герб. А иначе ако има протести срещу новите цени сьм там, става вьпрос за оцелаване,50 процента отзаплатата давам за парно, топла и студена вода.
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето нормално, не си ли научихте урока, че всичките държавни монополи държат цените до изборите и после точно преди летният сезон когато всички отиват на почивки или на сезонна работа са двигат зверски цените, овцете лекичко примучавата и почват да се заканват, че наесен ще ги свалят от власт и наесен какво се случва- славят с един процент цените и всичко по старому вече 25 години. Честити ни нови цени на стадото!
38
1
 
27
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 9 години
Така, такаааа, да ви е честит Орешарски! Смотани червени кратуни!
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хе, а с колко ще паднат клиентите на топлофикациите предвидихте ли, М? Да ви светна ли, че 10-15 % спад на абонатите означава под 50 % от живущите в 90% от кооперациите, което пък се равнява на 100 % спад на ползващите скъпоценната ви услуга.
36
13
 
7
 
! Отговори
гост преди 9 години
Като ГЛАСУВАШ за *** и ЦЕЦО ПРЕСТЪПНИКА на ти високи сметки.
35
2
 
18
 
! Отговори
АЛО ,БЪЛГАРИ... преди 9 години
....ЩЕ МРЪЗНЕТЕ И ПРЕЗ ЗИМАТА , ЗАЩОТО НАШИТЕ *** -РУСКИ ДУПЕДАВЦИ , НЕ ПРАВЯТ КОНЕКТОРИ С ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ ЗА ГАЗ!ОТ УТРЕ РУСИЯ СПИРА ГАЗТА НА УКРАЙНА, КОЕТО ПРЯКО ЗАСЯГА И НАС!МИСЛЕТЕ МУ ...АКО ЗИМАТА Е ЯКА !!!ПАК ВИ КАЗВАМ:НЯМА ПО ГОЛЯМ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ ОТ РУСИЯ И НАШИТЕ РУСКИ ДУПЕДАВЦИ!ТЕ БАВНО.... НО СИГУРНО СЪСИПВАТ БЪЛГАРИЯ И ЦЯЛАТА НАЦИЯ!!!!!!!!!
34
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това изглежда е наказание за десномислещите от големите градове, които наказаха тройната коалиция на евро изборите.
33
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май наистина е дошло време за предсрочни избори!
32
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другари комунисти, за това ли гласувах с 15? За да ми го набиете четвъртит с разширени вени и засилка от балкон? А?
31
0
 
6
 
! Отговори
!!! преди 9 години
С тези изменения на цените се осигурява равнопоставеност между интересите на клиентите, ползващи топлинна енергия, и тези, ползващи електрическа енергия :D :D :D
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За какво ли герб им искаха недоверие?
29
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Важно е да има помощи за ромите.
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тока не забравяйте.
27
0
 
16
 
! Отговори
ха,ха,хаааа..за 36 преди 9 години
КАТО ВСЕКИ КОМУНИСТ--НЕ САМО СИ *** И ***...НО И ЛЪЖЕШ КАТО ДОЛЕН БОЛШЕВИШКИ ***!!ОТИДИ ДА ВИДИШ , КОЛКО ПЛАЩАТ.. И КАК СЕ ГРИЖАТ ЗА СТАРИТЕ ХОРА В ГЕРМАНИЯ И АВСТРИЯ , СМОТАНЯКО!!МАСА БЪЛГАРИ , СИ ИЗКАРВАТ ПРЕХРАНАТА ОТ ГРИЖИ ЗА СТАРИ ХОРА ---КОЯТО СЕ ПЛАЩА ОТ ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ!!НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ ---ЗА ТАЗИ ДЕЙНОСТ , САМО БЪЛГАРИТЕ ВЗИМАТ ПО 1200-э/месечно!СМЯТАЙ , КОЛКО ОСТАВА ЗА СТАРЦИТЕ...ДОКАТО ТУК В БЪЛГАРИЯ , САРИТЕ ХОРА ЖИВЕЯТ С ПО 150ЛВ.....ИЛИ 75-Э/месечно!
26
10
 
3
 
! Отговори
до 35 и всички остан преди 9 години
да ви припомня ,че при капитализма няма социални дейности,всички тецове са частни компании и ще си определят сами цените ,щом една баба на село може да си купува дърва и въглища на пазарни цени същото се отнася и за бабите софиянки-тук няма герб,няма бсп тук има корпоративни интереси -нали искахте капитализъм -ето ви го,живеете в наследствени жилища от комунистическо време и само се оплаквате и ревете,ей няма угодия ей..
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само да посмеят.................
24
2
 
20
 
! Отговори
ха,ха,хаааа..... преди 9 години
ИЗБОРИТЕ МИНАХА ......И *** ПОЧНАХА "ДА СЕ ГРИЖАТ" ЗА БЪЛГАРИЯ!!!"ГРИЖИТЕ" НА Партията БКП/бсп -ТЕПЪРВА ПОЧВАТ...ха,ха,хааааааааааааааааа...
23
7
 
27
 
! Отговори
Пенсии преди 9 години
Брaво, пенсии, сaми си го нaпрaвихте, пускaйки червенaтa бюлетинкa. Хaк дa ви е сегa!