Спешните медици посрещат новия си шеф с жива верига

Те отново ще протестират за по-добри условия на труд
35
Спешните медици посрещат новия си шеф с жива верига
Снимка: архив, БТА

Медиците от Спешна помощ – София и тази сутрин се събраха на протест, въпреки срещата вчера с д-р Таня Андреева. Те останаха недоволни от разговора с министъра, съобщи Нова телевизия.

Още по темата
Медиците се заканват да посрещнат с жива верига новия си шеф и да не го допуснат до работното му място.

Протестите на медиците започнаха след уволнението на шефа им Георги Гелев. До него се стигна, след като 40-годишна жена почина, докато чака закъсняваща линейка.
 
Медиците от Спешна помощ-София обаче не са съгласни с наказанието на шефа си и подадоха масово оставки. Последваха ги медици от Пловдив, Асеновград, Велико Търново и Шумен. 

Ако исканията за по-добри условия на труд не бъдат удовлетворени до месец, съществува опасност голяма част от България да остане без Спешна медицинска помощ.

Тази нощ в София са работили общо 11 екипа, които са били повикани на 130 адреса. „Един от лекарите вече е в болница”, заяви д-р Ангелов, който е на протеста. 

В 11:00 часа медиците се събират пред Министерството на здравеопазването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
лекар преди 9 години
Отдавна се канех аз да взема едно второ висше - в семинарията да се запиша.Ето тук хората свещици запалили ама няма кой да ги поведе.
28
0
 
1
 
! Отговори
Перничанин преди 9 години
Е как жива бре колеги нямате ли метални?
27
6
 
2
 
! Отговори
Georgiev преди 9 години
Относно заглавието...не се ли пише "сЪС жива верага", а не "с жива верига''?
26
0
 
4
 
! Отговори
Писнаха ми преди 9 години
Ми да си ходят, и лекари, и учители, и политицай , само пари под масата, корупция , частни уроци ....рев и сополи все нещо недоволни. Пък да работят не мислят. Да заминават , какво все плашат. Всеки се е крещал с тях , всеки са го питали като го спрат " И кво правим сега", всеки като му е дошла линейка при родинна е видял как работят, и всеки има близко дете зад а види, че в училище учителите са пълен леж. Забелязвате ли , че хората ама хич не ги подкрепят . Защо ли ?
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Офф, толкова е фалшиво всичко в тая комунистическа ***, че и тия заплати са им много. Ако толкова искаха да се борят защо чакат 25 години-Бърза помощ от тогава е в това положение. Правят каквото им се каже и защитават когото им се каже, както във всяка сфера.
24
0
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН112 преди 9 години
Значи медиците от бърза помощ си искат стария шеф,който има задължение да осигури добри условия на труд,оборудване, да защити по-високи заплати и др. и контрол,иначе за какво е ШЕФ ? Нещо не разбирам-защо не си е вършил това, за което получава висока заплата.То и сега няма БП, при това безхаберие от всички.Всички ЛЕКАРИ вземат пари на ръка-това го знае всеки българин!!!С направление/3 лв/не те лекуват, пращат те при познат лекар/пак3 лв+лечение от типа "да пробаме това лекарство".Да изчезват!!!!
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде не остана,след 15-20 години ,тук ще е царството на *** :)) ! Затова че и с лекари и без тях,все тая :) !
22
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно,защо от "Спешна помощ" така яростно защитават шефа си?Защо досега не поставяха иначе справедливите си искания,а точно сега?Защо вчера при Милен Цветков сестрата на Бойко Борисов се гърчеше и не можа да отговори защо тя въпреки огромното си влияние върху него с нищо не е успяла да помогне и на спешната помощ и дори да разреши част от проблемите в нейната специалност,а само се оплакваше,така както правеше брат и 4 години и продължава да го прави.Ама така е по-лесно-да се оправдаваш с дру
21
15
 
5
 
! Отговори
Bubbles преди 9 години
Смърт за тая ***!Само за пари ламтят, а като стане дума да свършат нещо всичките бягат като дявол от тамян мамицата им и ***!Да си лекар преди всичко е призвание и човечност, без тия две неща оставаш само един високомерен мафиот облечен в бяло!
20
10
 
6
 
! Отговори
нели преди 9 години
И още нещо да попитам лекарите- след като минималната заплата е 340 лева за 8 часов работен ден, колко трябва да получава лекаря, също за 8 часа?
19
3
 
12
 
! Отговори
нели преди 9 години
Не искам да ме лекува лекар, който работи на 2-3 места и не е почивал 2-3 години. Той работи по частни болници и клиники, където дава всичко от себе си, а в държавните болници и Спешна помощ си почива. Ако отида при такъв лекар, той или не ми обръща внимание, или ме препраща в частната си клиника. Искам лекари, които преди всичко са ХОРА и не мислят как да ти свалят и последната риза от гърба. Нека им се плаща добре, но само ако полагат съвестно своя труд.
18
2
 
1
 
! Отговори
lili преди 9 години
kade bjahte tija ot jivata veriga kogato ministr.atanasova vi obirashe milionite kade sa 26 miliona ot sdavnata kasa kade bjahe 4 g da pravite jiva veriga protiv gerb kade a sega pretschite da raboti novija vi kolega ne vi lie sram be podganizi na gerb predateli na balgarsikte pazienati nischo ne rebotite nischo zigarite v ustata i mirischite na Alkohol kakto i schofiorite na bars.pomoscht ja marsch na rabota
17
0
 
5
 
! Отговори
-10 преди 9 години
едно нещо за да се оправи първо трябва да се счупи с КЪРПЕНЕ не става------Така е, но от 10 години ни управляват популистки правителства, а популистите не правят реформи.
16
0
 
1
 
! Отговори
lili преди 9 години
pak prostaschtina tipischna sa balgarina sloben savesliv kakvo e vinoven tosi koito sa go postavili i e novija schef naka da raboti tschoveka sa kakvo e taja jiva vreiga schaschoto ne Ste vie ot talpata li ja se prebiraite i lekuvaite horata kakto trjabva ne samo ruscxhveti praseta uiskite bomoboi i pari v djobovite si da slagata tschvoeka e na rabota ostavete go da raboti prostazi,
15
2
 
8
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Истината е, че България никога няма да бъде това, което ни се иска и което са държавите на запад от нас. По простата причина, че ние сми си лява нация - тотално лява нация - не ни се работи и чакаме само на държавата да ни раздава едни пари. Още от особождението насам е така. Май 500 години турско са ни дошли в повече!!!
14
0
 
5
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Колега извинявай ама за разлика от теб познавам този човек,-----Всички сме така, работим за без пари. В случая въпроса не е в конкретния човек а във постоянното вайкане и опити да се задържи статуквтото защото така сме си били свикнали и ни е добре. Директора бил много добър и не бил той виновемн. Все някой друг ние виновен, все държавата ние виновна и онези от парламента. Ами като не може да си върши работата този директор да си подава оставката, да идва друг, може пък той и да може!!!
13
2
 
4
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Тъпо е да държиш министърка,която цяла година не е разцрала какво се случва-----Ами точно затова се уволнява директора. Да е направил така, че да се разбере, а ако трябва и със собствената си оставка. Но не, той предпочита да си кюта на държавното местенце и да "пише" писма.
12
0
 
6
 
! Отговори
До10 преди 9 години
Нямаш идея какво е комунизъм, порови почети. Нито съм гласувл някога за БСП, нито ще гласувам някога. Но виж, хора като теб популисти са виновни за дережето на родината ти, защото единственото което ви води е омразата към някой друг!
11
3
 
6
 
! Отговори
до9 преди 9 години
Тъпо е,значи наистина проблемите са сериозниТъпо е да държиш министърка,която цяла година не е разцрала какво се случва Ама 20 милиона похарчила вече за ***,а не купила нито една линейкаСега плаче на Орешарски ,,всяка вечер,, , както каза по Бтв,ама той не й даваАми като харчила без мозък!
10
3
 
9
 
! Отговори
до5 преди 9 години
Дръж си паритеЗа комуниста човешкия живот не струва и пукната параЗатова губите всички избориТук обаче не минава с демагогияПросто хората напускат