Кандидат-журналистите пишат за "Професия трол"

515 души се явяват на писмен изпит в СУ
Обновена: 14 юни 2014 10:48 | 14 юни 2014 10:48,
68
Кандидат-журналистите пишат за "Професия трол"
Снимка: архив, Reuters

По темата "Професия трол" пишат днес кандидат-студентите на  писмения изпит по журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Тя беше изтеглена тази сутрин в 65-та аудитория на Ректората от Томислав Масларски от Мездра.

515 кандидат-студенти са заявили желанието си да се явят на писмения изпит по журналистика, който има за цел да оцени способността им да създават цялостен и завършен писмен текст по зададена тема. Работата може да бъде написана в свободно избранапот автора прозаична форма и достатъчен за пълноценното разгръщане на замисъла обем.

Темите за писмения изпит са от съвременния обществен, политически, икономически и културен живот, отразен в българския периодичен печат, в радиото, телевизията и интернет.

Изпитната комисия е формулирала темите непосредствено преди изпита, който продължава четири астрономически часа.

В писмените работи ще бъде оценявана общата култура на кандидатите - познаването и уместното боравене с историческите, социалните, политическите, научните, културните, литературните и други факти, използвани в текстовете им, посочват от СУ.

Изпитната комисия ще оценява също писмената култура на кандидат-студентите - богатството на езика и обработеността на стила; правописа и пунктуацията; избягването на клишетата и заучените формулировки, избягването на словесното разточителство, на  общите фрази, на преднамерената маниерност, на смисловите и логическите повторения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До мнение Разбира се, че пари не можеш да изкараш, но ако си пропаднало внуче на бивш комунистически гаулайтер, с радост ще служиш на *** за паница помийка.
31
0
 
4
 
! Отговори
мнение преди 9 години
Ако има такава дейност, то тя е продукт на изкривеното ни мислене и при това подтиквана основно от тарикатски мотиви.Това за мен не може да бъде професия, защото не е сериозно. Да не говорим, че парите, ако ги има въобще в тази дейност са с неизвестен производ и там само се разпределят. Не се печелят (в смисъла да се изкарат).Горките заблудени, които решат, че това е тяхната професия!
30
6
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Темата е прекрасна, даже много на място. Тука троловете наистина са го взели много лично и плюят :)))
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Temata za men e klukarska! Jalta tema otgovarqshta na kandidati s mozak s razmeri na stotinka. Koito vleze v SY chudesno sled bi se realiziral v jaltite vestnici na Peevsky!!!
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АНТИМУТРАМне Варг е просто психично болен :)
27
0
 
1
 
! Отговори
ееееееееееееееее преди 9 години
Хейл що не пуснахте нещо за ку.ту,ата! Т,о.ството е п,оституция - даже и не на всше ниво!
26
3
 
2
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ПЪЛНО Е С *** ТУК!!!ВАСИЛЕВ Е НА БСП!СТРАНДЖАТА Е НА ГЕРБ!ВАРГ Е НА ПУТИН!:D
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***=журналист в България. Няма значение дали са способни и ли не-това е положението. Дали самите те са виновни или не-това е дълга тема. Както във всички области на живота тук, ти казват-като не ти харесва тръгвай си.
24
2
 
8
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
ЗА СЕГА НЯКОЛКО ТОП ЖУРНАЛИСТИ ДАВАТ ПРИМЕР ,ЧЕ ЖУРНАЛИСТА (ПРОФЕСИОНАЛЕН *** РУСОФОБ) Е ДОБРЕ ПЛАТЕН , КАРА НОВА КОЛА , ХОДИ НА СКЪПА ПОЧИВКА И ЖИВЕЕ В ПРИЛИЧНО ЖИЛИЩЕ!МОЖЕ ДА ГИ ВИДИТЕ В СУТРЕШНИТЕ БЛОКОВЕ - ГЛЕДАТ УМНО И ГОВОРЯТ НАЧЕТЕНО !
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудесна тема. Изключително актуална. Би ми било много интересно да прочета някои от най-добрите писмени работи.
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е то тук е пълно с такива тролчета :) главно червенички или психично болни от Атака, ама те и без това имат мозък колкото да пазят равновесие така, че са безобидни :)
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
a zashto ne za penisi i vagini? Kato izleznat ot SY samo za tova shte ni informirat. Za spravka tyk jurnalistkite samo za podobni statii ni prosvetlqvat neukite mozacheta. :o)
20
3
 
14
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
След като троленето в сайтове и *** на политически *** за някоя и друга стотинка е изпитна журналистическа тема в СУ ,сами можете да си представите какви журналисти ще излязат от тях и в какво се е превърнала цялата ни журналистика въобще.Това,че го третират като "професия" само утежнява нещата допълнително.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Главен проверяващ--верният ученик на д-г Гъобелс-другаря Кутев./другарката Манолова е в немилост поради объркване на електората по системата 15/15/Следващиятпът специялни за комунистите ще бъде променен изборния закон-ще се гласува с намацн палец.
18
4
 
5
 
! Отговори
do 12 преди 9 години
Не е този сайт! На Дневник е най-налазен от *** и мнения, неугодни на САЩ не се допускат! А не беше така, но явно сайтът е силово (из)демократизиран :)
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Преподавател в СУВиж,няма партия в България ,където да няма агенти на Москва,а Русия е била и винаги ще бъде бражеска държава за Българите-погледнете си историята по-внимателно.
16
2
 
4
 
! Отговори
Hitler преди 9 години
Ура. Дано някой да ме е забелязал и да пише за мен. Ще присъствам в някоя разработка. Може да съм платен, но важното е че остравям диря след себе си. Жалко че е кафява.
15
3
 
6
 
! Отговори
фактите сами говорят преди 9 години
Кутев преди година призна:Плащаме на младежи да пишат в нета срещу ГЕРБ и да хвалят бспСлед него цъфна писмото на Йотова до "Лидуей Медиа Солюшън" в което става ясно, че бсп плаща на *** да дращят из нета се опорните точки на МоникаТОВА СА ФАКТИТЕ! И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ОСПОРИ! НЕ ГИ ОСПОРИХА И ОТ САМОТО бсп!!!!А червените платени *** сега се опитват както винаги, да извъртят фактите, че и ГЕРБ били като тях. Ха-ха, да бе, да. Той Бойко не плати за предизборна агитация, та за ***
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дребен ***, едър *** или супер-***? Супер-*** са Станишев, Борисов и пр.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Кандидат-журналистите пишат за "Професия ***" "Одобрявам темата. Всички журналисти са *** и като кандидатстват за това - заслужават за това да пишат. След време като се издигнат в кариерата си като *** и тогава да бъдат съдени от собственната си съвест от миналото, за да им напомня колко е гадна тази професия, да са гузни от себе си ако пишат лъжи и са се превърнали в това, което са искали да не са преди време (т.е. сега на изпита).