Кандидат-журналистите пишат за "Професия трол"

515 души се явяват на писмен изпит в СУ
Обновена: 14 юни 2014 10:48 | 14 юни 2014 10:48,
68
Кандидат-журналистите пишат за "Професия трол"
Снимка: архив, Reuters

По темата "Професия трол" пишат днес кандидат-студентите на  писмения изпит по журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Тя беше изтеглена тази сутрин в 65-та аудитория на Ректората от Томислав Масларски от Мездра.

515 кандидат-студенти са заявили желанието си да се явят на писмения изпит по журналистика, който има за цел да оцени способността им да създават цялостен и завършен писмен текст по зададена тема. Работата може да бъде написана в свободно избранапот автора прозаична форма и достатъчен за пълноценното разгръщане на замисъла обем.

Темите за писмения изпит са от съвременния обществен, политически, икономически и културен живот, отразен в българския периодичен печат, в радиото, телевизията и интернет.

Изпитната комисия е формулирала темите непосредствено преди изпита, който продължава четири астрономически часа.

В писмените работи ще бъде оценявана общата култура на кандидатите - познаването и уместното боравене с историческите, социалните, политическите, научните, културните, литературните и други факти, използвани в текстовете им, посочват от СУ.

Изпитната комисия ще оценява също писмената култура на кандидат-студентите - богатството на езика и обработеността на стила; правописа и пунктуацията; избягването на клишетата и заучените формулировки, избягването на словесното разточителство, на  общите фрази, на преднамерената маниерност, на смисловите и логическите повторения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
10
 
! Отговори
Студент преди 9 години
ОТ ВЪЖЕ И КОЛ -***.КАНДИДАТИ БОЛ.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Намирам известна ирония във темата, защото после журналистите се вживяват най-често като *** по един или друг начин.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От неграмотните подрастващи ще се пръкнат неграмотни журналисти. Както вече всички виждаме, че става.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СУ се превърна в един бардак за шоросни агенти - те са истинските ***-ве.***-ве имаше пред време, които ви говореха за лесни пари от вкъщи.
8
1
 
15
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Има един цяр срещу трола и той се съдържа в израза " Не "хранете" Трола!"След това той сам "умира" от жестоката игнорираност на другите стоварила се върху него.
7
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герберасти, ама всички ли сте на конгреса на Троловете. Цветанов не остави ли поне един-двама дежурни. За мирзма, както се казва - защото вие цвят нямате. Вие сте третополови *** гъзолизачи.
6
9
 
10
 
! Отговори
Преподавател в СУ преди 9 години
Драги сънародници, хайде да погледнем сегашната ситуация от друг ъгъл, без политика. Без да коментираме какво е било и какво ще бъде а само в момента какво е . Спрени еврофондове, Наказателна процедура срещу България заради Южен поток, Понижаване на кредитния рейтинг на Държавата, ежедневни тежки престъпления с убийства и грабежи, никаква справедливост от т.н. съдебна система, прокуратурата и лично Цацаров изпълнява политически поръчки на БСП и ДПС и още много негативи в нашата страна. Е при това положение трябва ли да ни управляват БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ?????????
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами да се консултират с партийния работник Цветнов.Той има защитен Докторат по темата.
4
2
 
15
 
! Отговори
Той преди 9 години
И всички по долу са *** :)
3
7
 
16
 
! Отговори
хаха преди 9 години
герберските *** не подлежат на анализ
2
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това трябва да е реверанс към червените ***, за да могат да изкарат поне тройка на изпита, все пак е по-лесно да се пише от първо лице...
1
13
 
19
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Червени тролчета, къде сте ?Сергейчо Сталинишев обещаваше през 2013 г. да разкрие 250.000 нови работни места ... и си изпълни обещанието - заедно с тов. Кътев създадоха нови 250.000 червени тролчета, които всеки ден изливаха помия по адрес на Цветанов и Плевнелиев .Болен пък обеща 1000 лв заплата / най - малко / ... и той си изпълни обещанието - червените тролчета получават 1000 лв месечна заплата / най - малко / + парче пица всеки ден като бонус .Най - големият *** в държавата е Д. Пеевски , който сега се опитват да го правят герой, досущ като 'атентата' с воден пистолет срещу Доган ..