Гърция има право да иска големия талон на автомобилите

Папазов: Пропускът е в нашето законодателство
Обновена: 3 юли 2014 16:20 | 3 юли 2014 16:20,
49
Гърция има право да иска големия талон на автомобилите
Снимка: Булфото, ахрив

Гърция има право да иска големия талон на автомобилите, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов при представянето на отчета за работата на министерството през последната една година.

Пропускът е при нас, в нашето законодателство, коментира още Папазов.

Въпросът с какви документи трябва да пътуват шофьорите стои нерешен от години. Гръцката страна изисква пълни данни за автомобила, включително тегло и натоварване на осите и др. Те обаче не присъстват в малкия талон. По принцип българските шофьори не носят големия талон на автомобила, защото в случай на кражба той ще изчезне с колата и тя може да бъде продадена, обясни преди дни пред Investor.bg Красимир Лалов, зам.-председател на Национално сдружение на българските превозвачи.

Освен това при лизинговите автомобили големият талон е при лизингодателя.

Проблемът е свързан с Министерството на вътрешните работи, тъй като засяга документите за регистрация на превозните средства, които се издават от него, коментира днес изпълнителният директор на Агенция „Автомобилна администрация“ Димитър Ганев.

Той посочи, че от МВР подготвят проект за нови варианти на част 1 (т. нар. голям талон) и част 2 (малкия талон) от свидетелството за регистрация, като в част 2 ще бъдат включени данните, за които настояват гръцките власти.
България пое ангажимент да извърши промени в нормативната си уредба за собствеността на леките и товарните автомобили до края на годината, обеща зам.-министърът на транспорта Антон Гинев на среща с гръцкия посланик в София Димостенис Стоидис.

Повече политически и икономически новини четете в сайта на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: талонавтомобилиГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърция е българския Лас Вегас ;)
42
1
 
1
 
! Отговори
до теодор преди 9 години
Нагамото Христосо малакаааааааааааа.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТЕОДОР СТЕФАНИДИСДА ТИ ЕБ.. М....А ГРОЗНАА ВИЗАНТИЙСКА. ВИЕ СТЕ РАКА НА ЕВРОПА,,БАЦИЛИ.
40
5
 
2
 
! Отговори
ТЕОДОР СТЕФАНИДИС преди 9 години
НЕ ИСАКМЕ ДА ИДВАТЕ В ГЪРЦИЯ.НЕ ИДВАИТЕ В ЕЛЛАДА !!
39
1
 
6
 
! Отговори
111 преди 9 години
До 40Някой да те пита теб гръцки семит, върви си оправяй родната страна и лъжливата ви история, която откраднахте от нас, най- древните обитатели на Балканите.
38
2
 
7
 
! Отговори
111 преди 9 години
Лъжливи гръцки *** и нашите министри- дупедавци, както и загубени български овце, които ходят да им пият солената вода на тез изманици, мислейки си, че почиват разкошно за без пари. И накрая, клекнали отвсякъде, защото сами си го правим.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Без думипри нас е безумието обикновено никога не е в другата страна.Както и сега. На малките ни талони нищо не пише това си е пропуск
36
0
 
15
 
! Отговори
Несапаз преди 9 години
До края на годината ще променят наредбата, после е дадат 3 месеца срок да се подменят талоните и гредай какво става: Пак опашки, редене не с часове, а с дни, пак пари под масата да "минеш по-бързо" на чиновниците от КАТ... Позната картинка.
35
1
 
8
 
! Отговори
Без думи преди 9 години
Това че в някаква страна им е хрумнало нещо безумно.... и хайде и ние да не останем по назад да се нагаждаме по техните закони! Спрат ли те гръцките катаджии и ако не ти проверят колко ти е натоварването на осите не те пускат...
34
0
 
15
 
! Отговори
az tam преди 9 години
Явно гърците са прави - не знам какви са талоните в Европа, но изглежда има изискване за повече данни. А като някои е правил нашите талони си ги е правил по домашному. И пак ще лапат за преиздаване и ще ни губят дни нашите ***.
33
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тези се гаврят със българите ми не ходете там ходете в турция хем сме уважавани там
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 15защото немската не е ;) и минавал ли си техническия преглед? разкажи, как винаги е налице "неотложен" ремонт на автомобила, не по- малко от 500 евро,
31
0
 
11
 
! Отговори
Peter преди 9 години
Много са ми смешни хора, които казват "ах не искат талони, толкова пъти съм ходил и никога не са ме спирали" ... еми като не са те спирали, как да ти го поискат ... еее аман.По същата логика, и според мен полицаите не тормозят шофьорите, не са корумпирани, а пък на дупница да те спре полицай ... чудо трябва да стане :-)А статия, че е написана с 2 леви крака ... няма спор.Кое е по-лесно да се подправи, талон или пълномощно?!Ще оставя всеки сам да си отговори на този въпрос.
30
0
 
9
 
! Отговори
Петков преди 9 години
До dvzdfv - Големият талон не е от едно време. Той беше въведен преди десетина години когато въведоха "европейските" номера на автомобилите. И до сега не мога да си обясня за какво ми е той. Ако откраднели колата той бил у дома. Ами аз и малкия талон не оставям в колата.
29
6
 
13
 
! Отговори
Горан преди 9 години
Заради гърците, ли? Ще сменяме нашите талони? А, няма ли да е по-лесно те да си сменят техните заради нас, а? Маааам!!!
28
7
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Аз пътувам много често до Гърция, години вече наред със служебна кола БЕЗ голям талон. Нито веднъж не са ме спрели за нищо!!! Карам си по ограниченията, паркирам само на позволените места или на паркинги и "О, чудо!" никой не ми искал никакъв талон или каквото и да е!Но да кажем че го искат, аз не мога да разбера защо нашите фирми и лизинговата къщи не ти дават талона???Можело да се продаде колата, е как след като на талона пише собственика а ти нямаш пълномощно??? Къде им е проблема???
27
1
 
6
 
! Отговори
Стела преди 9 години
Изключително *** статия.... никъде в нея не пише, че се изисква голям талон на ЛЕКИ автомобили в Гърция... никъде не се конкретизира. В друга статия прочетох, че глобата при липса на голям талон е само и единствено за товарни автомобили.....
26
4
 
4
 
! Отговори
dvzdfv преди 9 години
Това пък "голем талон" е пълна простотия от едно време. Кому е нужно да съществува?
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такааа, като сменят закона нещата стоят по следния начин: 3 милиона регистрирани мпс в БГ х 20лв за подмяна на талоните = 60 милиона левчетаспоред мен е редно да се обяви обществена поръчка за този "проект" иначе е някак си прекалено нагло..
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
византийците нямат вина,а нашите чиновници пропуснали там каквото трябва.Да ги издирят и върнат заплатите за калпава работа и уволнени за урок на другите ***.